Sparvöga

Alla inlägg under april 2008

Av Viveca - 7 april 2008 09:12

Usch vilket tråkigt väder. Jag har kört äldsta dottern till Gbg nu på morgonen i snömodden. Jag har sovit jättedåligt och ska jobba i natt, så jag går nog lägga mig ett par timmar igen. Jag har en massa telefonsamtal att ringa, men gör jag det först så kommer jag inte i säng och jag vet av erfarenhet att jag inte kommer att kunna lägga mig och sova på eftermiddagen eller kvällen. Jag har i alla fall ringt och betällt tid hos gynekologen. Den 23:e hade de tid. Det är typiskt mig att vänta in i det sista med att boka tid när det är mig själv det gäller. Detta trots att jag vet att man inte ska dra på undersökningar när man har sådana symtom som jag har. Jag har själv arbetat både på gyn och med cancerpatienter, kanske är det just därför jag drar på det? Väntetider är det ju alltid också:(


Jag skall även ringa veterinären igen. Marsvinet verkar inte må bättre. Ebba tjatar om att jag ska ringa ridskolan... Materialet jag beställt för HLR-utbildning har inte kommit, så dit måste jag också ringa. Det blir nog en ganska tråkig dag verkar det som. Det är nog bäst jag går och lägger mig så får jag ta tag i livet sedan.

Av Viveca - 6 april 2008 00:28

"Stoppa nu in dig i dina lakan och posta dig själv till sömns." Terry Brooks

Av Viveca - 5 april 2008 00:06

Idag har vi prövat att longera Vilda. Först tog vi några rundor i paddocken med grimskaft och kapson i skritt och trav. Hon bockade en del och slog bakut. Hon tyckte det var kul med cavaletti och tog rejäla skutt med efterföljande bockníngar efter hon tagit dem i trav. Sedan kopplade vi på en longerlina. Alice ledde henne i grimskaftet och jag höll i linan och piskan. Konstigt nog blev hon lugnare då och verkade tycka det var roligt. Vi prövade även med att bara longera, men då gick hon in i  mitten av volten och undrade varför jag stod där. Det är inte lätt, men hon fattar nog efter ytterligare träning.


Ebba var ute och red med mamman och ena dottern i familjen. Det gick jättebra. Sedan red även jag och Alice en stund i paddocken. Det var en rolig och solig dag.

Av Viveca - 4 april 2008 16:45

Nu har Vilda blivit verkad. Hon försökte slå med bakhovarna och hänga sig på hovslagaren. På ett sätt kändes det bra att det inte bara är mig hon försöker trilskas med. Jag fick dessutom bra tips för att få henne lägga av med dessa olater, skönt! Hon fick dessutom beröm. Han trodde hon skulle bli väldigt fin som vuxen. Det har varit en bra dag idag!


Min äldsta dotter är magsjuk, så hon får vara kvar i Gbg tills det klingat av. Hoppas hon är bättre imorgon så att vi kan försöka longera alternativt tömköra Vilda i paddocken. Det är dags att hon får jobba lite mer. Hon tycker dessutom om att lära nya saker och behöver lite mer stimulans. Vi måste dock vara två till en början.

Glöm inte att skriva fortsättning på novellen. Jag vet att ni kan!

Av Viveca - 4 april 2008 00:15

När jag skulle ge marvinet medicin idag, såg jag något vitt sticka ut ur munnen. Det luktade illa och var ganska hårt (talg?). Jag drog och drog. Till sist lossade en klump på 1x1cm. Det kan ha kommit från kinden eller ev. halsen. Han äter fortfarande dåligt, men det måste ju lätta något efter att ha fått bort den där klumpen. Han beter sig även knäppt. Han sticker in nosen under sin brorsas rumpa hela tiden. Jag vet inte om han äter bajs för att det är mer lättuggat? Jag får ringa veterinären igen på måndag.

Av Viveca - 3 april 2008 22:59

"När jag såg dig, var jag rädd att möta dig. När jag mötte dig, var jag rädd för att kyssa dig. När jag kysste dig var jag rädd för att älska dig. Nu när jag älskar dig, är jag rädd för att förlora dig." Okänd

Av Viveca - 3 april 2008 21:27

Vad hände sedan?

Skriv gärna fortsättning på novellen. Den kan bara bli bättre! Ni behöver inte vara blyga alla kommentarer/fortsättningar är välkomna.

LYCKA TILL igen!

Av Viveca - 3 april 2008 21:06

Jag vaknade av att mobilen ringde kl 11,00. En tjej med övertrevlig röst presenterade sig och sa att hon ringde från "3" och ville ställa några frågor. Med en mindre trevlig röst svarade jag att jag sover eftersom jag har jobbat inatt. Som tur var så accepterade hon detta, vilket inte alltid är så vanligt att telefonförsäljare gör. Det är inte alltid människor förstår att man sover på dagtid överhuvudtaget. För några år sedan ringde en mamma i dotterns klass och ville diskutera delningen av klassen. Jag förklarade snällt att jag jobbat natt och att jag kunde ringa senare på eftermiddagen, men hon bara fortsatte att prata på. Jag lyckades till sist avbryta henne och fråga om hon skulle tycka det var okej att jag ringde till henne kl 03 på natten för att diskutera saken. Då blev hon tyst och säkert lite putt. Om man arbetar från kl. 21 till klockan 07, så behöver man sova på dagen. alla har inte ett 9-5 jobb Må-fre, tyvärr.


Jag blev väckt flera gånger idag så jag ställde fram klockan till 16 istället för till 15. Det resulterade i en del stress. Stallet, matlagning, m.m skulle hinnas med. Som tur var skjutsade min sambo Ebba till träningen. väl i stallet kom lugnet över mig. Solen och värmen gjorde allt skönt och lugnt. Hästarna låg och solade sig i hagen. Vilda somnade nästan när jag stod och tittade på dem.


Imorgon kommer hovslagaren, så det blir att åka tidigt till stallet och kratsa hovarna. Det kommer att bli en maktkamp som vanligt. Men vem vet kanske går det bättre att ta dem i boxen? Jag hoppas att Vilda slutar att trilskas med detta snart för det går åt en massa energi i onödan. Hon var ju så lätt att ha att göra med förut. Men hormonstinna ston är inte alltid världens lättaste att tas med. Fortsättning följer. Jag hoppas jag klarar mig oskadd i alla fall.

Nu är det dags att ge marsvinet antibiotika, proviva och majsvälling. Han trilskas med, men jag är åtminstone större och starkare:)

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards