Sparvöga

Alla inlägg den 6 juli 2008

Av Viveca - 6 juli 2008 08:43

Tre dagar av semestern har gått. Jag har börjat virka en filt. Det var många år sedan jag virkade sist, därför har jag övat på olika moment i mönstret. förstår inte varför den ena typen av rutor blir rektangulära istället för fyrkantiga bara??? Jag gör nog något fel fast jag tycker att jag följer beskrivningen. Det blir nog bra när jag har testat lite fler varianter.


I fredags hade Vilda smitit från hagen. Hon tyckte gräset var grönare på andra sidan stängslet. Hon hittades av en av de andra hästarnas ägare ståendes på vägen utanför hagen. Hon hade inte listat ut hur hon skulle komma in i hagen igen. Efter detta lilla upptåg var hon väldigt nöjd med sig själv. Alla stängseltrådar hängde i vida bågar. När hon kom tillbaka in i hagen fortsatte hon att trycka sig mot stängslet mot den intilliggande hagen där gräset är långt (förutom en halv meter innanför stängslet där Vilda betat genom att tänja ut trådarna på stängslet). Hon var helt hopplös, och forstatte med detta eftersom hon visste att det inte var ström i stängslet i sommarhagen. Vi sträckte tråden och hon tänjde ut det, suck! Vi öppnade därför upp till hagen intill med allt det goda gräset, då har hon förhoppningsvis ingen anledning att gå utanför hagen. Bara inga av de andra hästarna får fång nu.


Elen kommer förhoppningsvis kopplas på så fort som möjligt, men han som hyr ut elen var tydligen sur över något så vi får se. Jag blir trött på alla inskränkta här som blir sura över småsaker.


Igår var hon duktig och lyfte alla hovarna utan problem. Det har dock gått en flis ur hö bakhov. Det ser inte ut som en vanlig hovspricka utan mer som om det fattas en bit. Kanske har det varit en liten spricka från början. Det har ju varit så torrt nu. Ska åka och inspektera den idag igen, kanske får jag ringa hovslagaren i morgon. I den gamla hagen hade hon en bäck som hon badade hovarna och magen i så ofta hon kom åt, men nu ser jag bara att hon badar fram hovarna i dricksvattnet(usch) ibland. Kanske bör jag hålla dem fuktiga på annat sätt? Nu har det regnat i alla fall, så idag får de lite fukt.


Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards