Sparvöga

Alla inlägg under januari 2009

Av Viveca - 21 januari 2009 17:00

Idag var den lilla tokan från vettet i paddocken.

När vi tog in henne från hagen var hon hur trevlig som helst. Hon gick med oss utan grimskaft till stängslet. Sedan skötte hon sig exemplariskt på väg till och i stallet. Sadeln åkte på igen, inga problem. Väl i paddocken försökte hon trängas och bitas. Det blev hårda tag och träning med Dually-grimman. Stanna! backa! Nu går vi! etc. Efter ca 20 min började hon lyda och följa minsta vink. Enveten som en lus, men det är jag med.


Tydligen är vi inne i en testperiod igen! Testa på bara! Med huset fullt av tonåringar så skall väl inte en "liten" häst kunna få mig att vackla?


Blev f.ö ingen uppsittning idag. Tog på mig hjälmen i onödan. Idag hade jag nog behövt en riddarrustning eller dylikt.

Av Viveca - 21 januari 2009 13:30

Hej!

Filmen "Allt flyter" var jättebra! Kan varmt rekommendera den om ni inte sett den. Det var riktigt skönt att bryta vardagen med bio igår. Dagens schema består av dammsugning, hästpromenad, föräldramöte och jobb. Dags att sätta igång alltså!

Ha det!

Av Viveca - 20 januari 2009 13:58

Nu har jag varit duktig!

Jag har plockat in tvätt, disk och plockat bort en massa grejer som stod på fel plats;) Dammsugningen m.m är kvar att göra. Snart kommer E hem från skolan, då blir det att åka till stallet och mocka m.m Sedan blir det bio. Jag har köpt biljetter på nätet efter en hel del krångel med sf´s hemsida. Det var likadant igår när vi skulle bestämma oss för vilken film vi ville se.


Vilda får vila idag. Kanske blir det lite träning imorgon innan jobbet. Det är konstigt jag får alltid mer gjort när jag ska jobba än när jag är ledig.

Av Viveca - 20 januari 2009 09:47

Igår fick jag min bok jag beställt från adlibris. Bent Brenderups Akademisk ridkonst.

Den innehöll hel del matnyttigt för framtida träning med Vilda och för framtida träning av min sits m.m Jag trodde dock att den skulle vara mer informativ och pedagogisk. Branderup får inte riktigt fram det han vill berätta. Dessutom fanns en hel del felstavningar och slarvfel i texten. Antingen pga en dålig översättare eller så har de glömt att korrekturläsa boken före tryck? Den var inte billig, så jag är lite förvånad över kvaliteten.


Trots att jag tidigare tyckt att Hempflings Dansar med hästar var lite svår att applicera i praktiken, så tycker jag han lyckas att vara pedagogisk. Enda problemet är att jag köpte den engelskspråkiga utgåvan, då den svenska var slut, vilket innebär att det tar lite tid att ta sig igenom alla fackuttryck.


Lite i-lands problematik, städning var det!


Av Viveca - 20 januari 2009 08:46

God morgon!

Jag är nöjd med mig själv idag. Jag gick inte och lade mig i sängen efter att ha kört E till skolbussen(idag föll jag till föga och skjutsade henne pga vädret). Alltså har jag varit uppe en stund, men vad har jag gjort. Surfat!


Visst, en del "nyttosurfing" som jobbsökning m.m men även en del onödigt. Datorn och speciellt internet är en tidstjuv. Och jag är ett väldigt lätt offer.


Jag har börjat fundera på det här med bloggning. Visst, kan jag skriva om en hel del som jag funderar på och som intresserar mig. Jag är inte helt anonym, de som känner mig vet ju att det är jag som skriver. Själv tycker jag det är mycket roligare att läsa bloggar som är personliga, men det är svårare att skriva om allt man vill, eftersom man då kan såra någon eller lämna ut någon. Men vad är då skillnaden mellan att göra det i en blogg eller i en självutlämnande bok? Förmodligen är jag för feg för att bli författare eller så är det alla år av arbete i vården och vana av att arbeta under sekretess som ger mig huvudbry.


Mina funderingar är i alla fall att antingen skriva exakt vad som helst i min nuvarande blogg och stå för det eller så får jag skaffa en ny blogg med mer anonymitet och där skriva "hela sanningen". Det blir dock tidskrävande att ha två bloggar. Detta tål att funderas på och jag kommer inte länka till en ev. ny blogg.


Nej, nu är det städning som står på schemat och ikväll ska jag och E gå på bio; Allt flyter

Av Viveca - 18 januari 2009 23:45

Nu är kursen avklarad. Onsdagens seminarium var mycket givande. Sammanfattningsvis kan man konstatera att det inte är lätt att vara chef, men att några få lyckas mycket bra.


De som lyckas är de som har en tydlig vision och har förmågan att entusiasmera sina medarbetare genom att framförallt göra dem delaktiga. Egentligen ganska självklart! Hur skall man annars kunna få dem entusiastiska? Hur skall man annars kunna nå resultat? Kanske inte alltid så lätt att tillämpa, vilket man lite varstans får erfara.


Alla (och i alla högsta grad cheferna) som arbetar inom vårdsektorn bör ställa sig frågorna: Varför är jag här? För vem är jag här? Varför är mina patienter här? En liten hjälp på traven när fokus lämnar patienten och istället ligger på ekonomi, eller att alla ska göra likadant, millmeterrättvisa etc. tar överhanden. En chef skall vara en förbild för sina medarbetare. Sätter han/hon patienten i centrum så är det så mycket mer självklart att personalen ocskå gör det.


Så alla ni som arbetar i vården ta med er dessa frågor, ställ dem till er själva och era kollegor! Sist men inte minst, var stolta över ert arbete. Det är viktigt! Varsågoda!

Av Viveca - 13 januari 2009 08:36

Nu börjar förkylningen släppa. Trodde som sagt att den var över redan i torsdags, men det var fel. Nu nyser jag och har lite huvudvärk, men ingen feber. Tur det, för idag måste jag läsa på lite inför det sista seminariet imorgon.


Annars är det inte så mycket nytt som hänt. Det har blivit lite dåligt med träningen av Vilda denna vecka. Igår regnade det på tvären och jag kände inte alls för att gå på promenad i det vädret. Paddocken har varit flitigt använd nu när det har varit halt på vägarna så sist verkade Vilda tycka det var skittråkigt att gå runt på den lilla grusplanen. Nej, det får bli en tur i naturen, kanske lite klättring och skogslufs nästa gång istället.


M har fått en hemsida till företaget nu. Så det får väl bli min nya hobby när kursen är över.

Av Viveca - 8 januari 2009 11:33

Idag har jag varit duktig och pluggat det sista på kursen. Känner mig lite bättre efter ett par dagars förkylning. Det snöade imorse, men nu börjar det smälta igen, tråkigt.

Barnen har börjat skolan efter lovet, skönt med vardag, så kommer de äntligen i säng på kvällarna.

Snart ska jag åka till Vilda och träna lite, väntar på att det blir något mindre halt bara. Vill inte halka runt med henne. Ska försöka tömköra med sadel på idag, hoppas hon inte rullar sig.

På jobbfronten inget nytt.

Sitter och drömmer om ett eget stall, skulle vara mysigt att ha hästen(hästarna) nära igen. Gjort lite ritningar, men det saknas pengar och mark än så länge, men skam den som ger sig.

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards