Sparvöga

Alla inlägg under juni 2009

Av Viveca - 10 juni 2009 22:41

I morgon slutar barnen skolan.

J skall inte gå på avslutningen i protest mot att han inte fick köpa avslutningskläder för 2500kr. Snålt? Nej, man kan hitta billigare kläder. E handlade för 1000kr och fick både avslutningskläder och annat för pengarna. Visst är det lättare för tjejer att köpa kläder. Det finns mer att välja på. Men för en som inte sköter skolan och aldrig kommer upp på mornarna så finns det väl ingen anledning att fira med så mycket pengar?

ANNONS
Av Viveca - 10 juni 2009 14:16

Hinner inte skriva så mycket nu, men vilken känsla!

Skriver mer ikväll!

ANNONS
Av Viveca - 8 juni 2009 04:20

På er begäran:


En natt på jobbet kan vara helt fruktansvärt tråkig... eller alldeles, alldeles underbar;)


kl. 21 får man rapport från kvällssjuksköterskorna och har man tur så får man reda på vilka patienter som är dåliga, om några nya kommit in på de olika boendena etc.


Har man mindre tur så är "allt lugnt", vilket ibland visar sig vara en sanning med modifikation.


kl.22 kommer undersköterskan från nattpatrullen och vi stämmer av vilka besök hon behöver hjälp med.


Sedan lite rundringning för att kolla av med kommunens särskilda boenden om "allt är lugnt" eller inte.

Sedan läser man på om de patienter man tror kan bli aktuella för ev. besök under natten. kl 01 stängs datajournalen och öppnar inte förrän kl. 04,30, tror vi???


Ibland har vi en del planerade besök, vilket kan innebära allt möjligt t.ex. att sätta eller koppla bort dropp, ge smärtstillande eller göra tillsyner av svårt sjuka patienter. Oftast är det dock akuta besök under natten. Hjärtsvikt, misstänkta hjärtinfarkter, misstänkt stroke, förvirringstillstånd... Det allra vanligaste är dock att någon ramlat. Vi gör då en bedömning om personen verkar ha skadat sig eller ej, plåstrar om och skickar ev. in till sjukhus för ev. röntgen.


Ibland är "allt lugnt" på riktigt! Då sitter man kanske och surfar eller lyssnar på en ljudbok, läser eller gör något annat för att fördriva tiden. Ibland kan man ta tag i städning av förrådet eller något annat jobbrelaterat när andan faller på ;)


Andra gånger är det inte lika lugnt då åker man kors och tvärs över ön. Hålller en hand här, ger en injektion där, ringer doktorn här, lyfter upp någon från golvet där, letar efter någon förvirrad person som är ute på vift här och där, lyssnar på några lungor där, sätter en katater där osv. Så har plöstsligt 10 timmar gått och just det, man ska då in i datorjournalen och skriva lite här och där med. Har man då otur och loggar in vid 05,30 tiden så säger den: "Du har 15 sekunder på dig att spara från och med nu! Sedan blir allt svart!

Godnatt!

Av Viveca - 7 juni 2009 13:10

Sadeln satt som en smäck på Vilda. Lite stor för min rumpa. Den var tydligen 18tum, men det är väl bara att sluta röka så vips har jag fem kilo på rumpan:) Jag sitter inte dåligt i sadeln, så istället för att vela mer med detta så blir det den jag behåller! En tum är ju drygt 2 cm, inte mycket att lipa för.


Vilda gillade sadeln. Hon blev inte det minsta irriterad när jag drog åt gjorden. Hon brukar ofta backa lite, men inte igår. Jag red i paddocken, men hon var väldigt okoncenterad. Åt ena hållet ville hon inte gå alls och åt andra hållet rusade hon mot staketet och kompisen Frodi. Där stod hon och flåsade och lyfte svansen. Brunst på gång igen?


Min sits blev bättre i sadeln, men får nog jobba ännu mer på den:)


Åt det hållet vill jag inte gå!Här lyfter min rumpa ur sadeln när jag försöker sakta ned den kärlekskranka travaren en aning:) Men gud så snyggt hon rör sig!

Åt detta hållet travar jag så fort jag kan!-Här vill jag vara!


Jag satt ner i trav för första gången. Eftersom Vilda fick för sig att trava så fort det gick bort till "pojkvännen", så passade jag på att prova. Hon verkade inte ha ont av det och hon var inte skumpig:)


Nej dags för hushållsgöra!

Ha det bra alla!


Av Viveca - 6 juni 2009 15:38

Idag har jag varit representant för HLR-utbildningen i kommunen. Tjörn skall försöka bli certifierad som en Säker och Trygg kommun 2010. Det var roligt, men ganska kallt i tältet utanför kommunhuset.


Igår kväll åkte jag och köpte en begagnad sadel och jag får lov att prova med öppet köp:)


Hela veckan har jag varit disträ, pratat baklänges och glömt en massa saker, begynnande demens? Jag blandade ihop alla annonser jag tittat på och insåg när vi var på väg hem med sadeln att det inte stod någon sitsstorlek i annonsen, och inte hade jag frågat heller. Jag mätte dock sadeln och har jag gjort rätt så är den 17tum. Det är minsta storleken i sortimentet, men egentligen skulle jag nog ha haft en 16.5a Det var dock 17tums sadeln jag var ute efter så bara den passar hästen nu så blir det den sadeln.


Väntar på att regnet skall avta lite för att sedan åka till stallet och prova.

Håll tummarna att den passar och att jag kanske får något bättre sits i den, sedan är det bara att jobba vidare på sitsen för så här kan det inte fortsätta;) Sitter i alla fall inte som en hösäck, Tack o lov!


Ha det bra alla!

Av Viveca - 4 juni 2009 17:53

Vilda har kliat sig så hon är alldeles randig på baken. Jäkla insekter! Hon blev väldigt irriterad och hötte med ena bakhoven när jag borstade henne baktill. Lånade lite Probolja. Det gjorde susen när hon kliat sig vid svansroten förra veckan. Hon tyckte det var riktigt skönt när jag lade på oljan. Jag gned även in henne med lite insektsmedel. Nu har jag beställt ett paket med shampoo, olja och "deo", så jag slipper låna. Förra året hade hon inga större besvär, så kanske har värmen gjort att stick- o bitinsekterna har förökat sig ovanligt fort?


Hoppas att hon inte blivit känslig för betten bara, men hon verkar inte ha eksem. Det blir spännande att prova shampoot:S. Jag har ju aldrig badat henne. Samtidigt är det vanskligt att tvätta bort det naturliga skyddet, så det kanske inte blir något bad? Det beror på hur det hela utvecklar sig.


Prövade att rida med barbackagjorden idag. Det funkade ganska bra, men hon var lite seg. Vi tränade även lite löst idag och övade på framdelsvändningar åt båda hållen. Några steg klarade hon allt, utan att gå framåt:) Duktigt matvrak!


Dags att laga mat!

Ha det bra alla!

Av Viveca - 3 juni 2009 22:28

Jag har inte glömt er, vinnarna i tävlingen. Har bara lite mycket att göra nu och mycket att tänka på. Priserna har jag glömt på jobbet, men ska hämta dem på söndag. Håll ut!


Idag har jag anmält E till kör- och ridläger samt mig själv och Vilda till inkörningskursen som blir i slutet på juli istället för i slutet på juni. Delkurs 2 blir tyvärr i slutet av augusti en helg när jag jobbar, får se om det går att byta med någon. Det blir en riktig hästsommar!


Denna vecka har varit hektisk så det har inte blivit så mycket tränat, men imorgon tänkte jag ta ett tag med den lilla igen. Får se om det blir ridning, tömkörning, "skrammelträning" eller något annat. Något jag har lärt mig är att inte planera för noga utan istället känna av vad som funkar bäst när man är på plats, för att vi båda ska få ut så mycket som möjligt av träningen.


Nu finns det ju många möjligheter till variation eftersom hon börjat lära sig mer och mer. Ofta jobbar vi med något inarbetat och lägger sedan till något nytt när vi kommit igång. Många gånger har jag med mig en hel del utrustning och hjälpmedel till paddocken, trots det blir det bara markträning löst ibland, eftersom det kanske är det som fungerar bäst den dagen. En planerad uteritt eller promenad kan istället bli träning i paddocken och vice versa. Det ska vara roligt att lära och kraven skall vara uppnåeliga (eller hur det nu stavas). De gånger jag kunnat känna av precis vad som fungerar för dagen är de gånger jag åkt hem från stallet med en lyckokänsla i hela kroppen. Detta händer allt oftare, eftersom jag blir bättre på att känna av, använda mitt kroppsspråk och Vilda blir bättre på att förstå mig.


Att aldrig se umgänget med hästen som en kamp där någon ska vinna är en grundinställning som jag nu anammat och som gör att vi tillsammans vinner varje gång!

Av Viveca - 1 juni 2009 12:00

Tack Annika och Gunilla för era bidrag i tävlingen. De var roliga båda två. Dumma saker gör vi alla, men roligast är det väl när någon annan gör det. Med tiden kan man också skratta åt sina egna misstag även om de kanske inte alltid är så roliga när man är mitt i dem.


Eftersom ni bara var två som deltog har jag beslutat att det blev oavgjort. Ni får fina priser båda två!

TACK!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sparvöga med Blogkeen
Följ Sparvöga med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se