Sparvöga

Direktlänk till inlägg 29 juli 2009

Sanningen...

Av Viveca - 29 juli 2009 12:43

Ett leende, en knyck på nacken och ett skratt. Hjärtligt? Nej, inövat och falskt. Många timmar framför spegeln har gett resultat. En kram. Tar emot den. Kan välja att spela med.


Nej, jag går rakryggad ur det här.


Prat och skvaller, fabricerat ur missnöje. En perfekt yta som döljer rädslan. För vad? Att blotta sanningen. Den gör ont. Möter det onda. Min blick flackar, rädslan finns där. Kan välja att gå en annan väg.


Nej, jag går rakryggad ur det här.


Löften om att allt är bra, att inget har hänt. Allt är som vanligt. Ett skydd för dig, som ska skydda mig? Ett perfekt alibi. Kan välja att tro på det.


Nej, jag går rakryggad ur det här.


Sanningen är min väg, flera har försökt böja mig, sarga mig, försökt få mig med på deras väg. Min rygg har krökts, men rest sig upp. Ensam är stark. Huvudet bärs stolt och oförställt. Det finns inga men, eller kanske.


För jag, jag går rakryggad ur det här.

 
 
Bea

Bea

29 juli 2009 17:40

Men, vad bra du skriver! Jag är uppriktigt impad, svensklärare som jag är!

http://Beabloggar

 
Ingen bild

Viveca

29 juli 2009 20:51

Tack så mycket! Har alltid gillat att skriva, men som med alla mina projekt så är det sällan något som blir klart. Kanske borde hålla mig till sådana här "kortisar" istället för romaner. Började på en roman för flera år sedan och varje gång jag försöker igen börjar jag bara ändra en massa, suck. Roligt att få beröm av en svensklärare:)

 
Bea

Bea

1 augusti 2009 00:18

Det du har skrivit är lite kryptiskt. Vet inte om jag tänker som du. Det känns så. I så fall vill jag att du ska veta att...du...jag håller på dig!
Kram.

http://Beabloggar

 
Ingen bild

Viveca

1 augusti 2009 21:09

Tack för att du håller på mig!
det jag skrivit handlar om hur man i olika situationer kan välja att vara ja-sägare för att slippa ta konflikter men samtidigt må dåligt på lång sikt. Eller en situation där man blir ljugen rätt upp i ansiktet och kan välja att inte ställa personen mot väggen för att det är lugnast så.

 
Bea

Bea

2 augusti 2009 00:52

Då var det ungefär så som jag uppfattat det. Fast jag förstod det som om du var mitt uppe i en konflikt där du kunde välja endera eller och det lutade åt det ena, fast vägen skulle komma att bli kantig. Förvisso är väl kanske hela livet så... Men låt oss ta de där striderna! Det vinner vi på i längden, framför allt beträffande respekt. Tror i alla fall jag.

http://Beabloggar

 
Ingen bild

Viveca

2 augusti 2009 10:19

Jag är inte uppe i någon konflikt nu. Jag har det lugnt och skönt:) Men ibland funderar jag såklart över hur det hade blivit om jag inte sagt ifrån i vissa situationer. Det är klart alla strider tar jag inte heller. Vissa är så små och onödiga.

 
Bea

Bea

2 augusti 2009 13:47

Jo, man kan ju inte ta strid för allt! Då skulle man kanske inte få göra annat!;)
Jag har dock blivit bättre med åren på att sätta ner foten och stå för vad jag tycker. Det där tyckte jag var svårt när jag var ung. (I samma takt som rynkorna börjar smyga sig på får man i alla fall mer skinn på näsan, och det är ju positivt...)

http://Beabloggar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards