Sparvöga

Alla inlägg under juli 2009

Av Viveca - 25 juli 2009 13:04

Sancho Panza (M) var tvungen att jobba idag, så jag få slåss mot väderkvarnarna själv idag dvs. tvätten, disken och dammråttorna.


Transporten är inte tömd, men ska tydligen bli det idag. Vi har inga bakbommar ännu, så det blir att införskaffa en kedja istället, tänkte köpa en gummiklädd sådan, så att det skramlar lite mindre. Tyvärr har M fått jobba halvt ihjäl sig under min semester pga att han inte fått betalt av en kund. Huvudsaken är väl att vi har tak över huvudet och mat i magen;) Själv är jag inte svetskunnig, annars kunde jag ju fixat bommarna. Det blir nog inga problem. Vilda (Rozinante;)) har oftast inga bekymmer att vänja sig vid skrammel och konstiga saker.


Förhoppningsvis kommer min vapendragare hem i god tid så att vi kan ut och tömköra i skogen, annars får det bli en liten ridtur istället.


Dags att ta tag i väderkvarnarna. Det blir fort skitigt med många katter. Dessutom har de de senaste dagarna envisats med att ge oss små presenter, bestående av möss, sorkar och en fladdermus. Bläh tycker jag, men säkert rena gourmetmaten för en katt, tanken var god;). Tycker att de gott kunde ätit upp godsakerna själva och det gärna utomhus!


Ha en bra dag alla!



Av Viveca - 24 juli 2009 12:10

Nu börjar inkörningskursen närma sig. Den är nästa torsdag och fredag och inget annat, hade fått för mig att den var på onsdag och torsdag.


Innan dess måste min kära styvson tömma transporten på allsköns bilbråte vilket han lovat i två veckor nu. Det låter ju bra: -Kan jag låna transporten? -Javisst, om du tömmer den med en gång, för vi måste lastträna lite före kursen. Att man måste behöva tjata på även de stora barnen, suck.


Jag måste också fixa lite hö, så att hon har mågot att sysselsätta sig med under resans gång.


Det skall bli jättespännande och inte minst för Vilda, som nog kommer bli ganska uppåt av att träffa 7 andra hästar:) Det blir kanske rena vilda västern;)


Annars njuter jag mest av att vara barnledig. De kommer igen hela bunten nästa vecka. Men jag passar på att bara vara, utan krav på middag, skjutsningar, tjat och förmaningar.


Ibland är det toppen att vara skild!


Ha en bra dag! Det ska jag ha:)

Av Viveca - 23 juli 2009 22:11

Idag blev det tömkörning i paddocken, vilket gick sådär. Det var ett tag sedan vi gjorde detta och de senaste gångerna har vi kört i skogen och på vägen. Jag hade inte någon medhjälpare idag som kunde visa henne vägen.


Framåtdrivningen funkade bra till en början, men när hon skulle svänga vände hon och gick mot mig istället, sedan såg hon ut som ett frågetecken och backade istället för att gå fram. Vi som hade börjat knäcka den nöten.


Det är bara att ta nya tag. Vi har nog lagt lite mycket krut på ridningen nu en period. Det gäller att variera träningen, men när något går bra, så är det ju så roligt att fortsätta med det.


Vi tränade istället lite löst, vilket är väldigt roligt:) Vi skrittade och travade slalom, över bommar, mellan bommar, volter, tempoväxlingar, halter och början till framdelsvändningar, vilka funkar bäst åt vänster än så länge.


Vilda "försvann" många gånger idag. Hon liksom bara försvinner bort i sina egna tankar ibland. En fundersam liten häst minsann. Hoppas hon tänkte ut hur hon skall göra när jag går bakom och hon skall gå framåt:)


Ha en bra kväll alla!

Av Viveca - 22 juli 2009 22:08

Usch vilket väder. Regn, regn och regn.

Önskar jag hade en bra bok att läsa. Kanske ska beställa några pocketböcker? Köpte i alla fall en tidning förut och en påse godis. Ska nog inta soffan och slappa lite.


Ha en trevlig kväll alla!

Av Viveca - 22 juli 2009 11:16

Det blev inga kantareller igår.


Tog en promenad ned till vår äldre granne L. Har haft lite dåligt samvete då det var länge sedan jag hälsade på honom. Han blev som vanligt glad för besöket. Vi drack kaffe och småpratade. Sedan skulle han visa mig sina hemliga kantarellställen. Han har svårt att gå så det blev att ta bilen in i skogen. Han körde. Det gick ganska vingligt. Vi fick möte av ingen mindre än "bonkärringen" och "bonngubben". Tur jag satt i "tryggt" förvar hos en annan bonde;) De vinkade glatt och fick backa flera hundra meter för att släppa förbi oss.


Sightseeing-turen fortsatte och till sist kom vi ut på stora vägen. L körde på vänster sida! -Du ska inte lägga dig lite mer till höger?, försökte jag säga när vi närmade oss en skarp kurva. -Den här vägen kan jag utan och innan, blev svaret. -Jo, men det kan ju komma en idiot(till) från andra hållet, försökte jag då får fram. I sakta mak fick han då över bilen till rätt sida vägen. Där kom ingen bil, tack o lov. Bakom oss låg dock en stackare som fick köra i 20 km/h på 70-vägen. Sedan svängde vi in på skogsvägarna igen. Skönt!


Vi hade i alla fall trevligt och nu vet jag var kantarellerna finns, tror jag.


På kvällen tittade jag till Vilda i hagen och då kom hon som vanligt fram och njöt av lite borstning och kel. Vi gick ingen promenad. Det får bli lite tömkörning idag istället.


Väl hemma kunde jag inte riktigt släppa att jag inte plockat kantareller så jag tog en liten tur i skogen bakom vårt hus och en liten runda i trädgården.

 Resultatet

Smeten


 Vinbärs- och blåbärsmuffins

Vinbärs- och blåbärsmuffins


Mmm. De blev jättegoda!


Recept: ca 20st (mina blev bara 9st pga stoora formar)

180 grader i ca 20-25min

5 dl Vetemjöl

2 dl strösocker(alt. 2,5dl om sura bär)

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

6 dl bär

2 ägg

2 msk Creme fraiche

1 dl mjölk

(ev. rivet skal av 2 citroner, om ej sura bär)


Blanda alla torra ingredienser.

Häll i bären, Blanda försiktigt så bären inte går sönder för mycket.

Blanda i ägg, mjölk, Creme fraiche och ev. citronskalet.

Fyll formarna till max 2/3.

och Vips in ugnen!


Smaklig spis!

Av Viveca - 21 juli 2009 13:03

Idag sov jag lääänge! Allt har då återgått till det normala. Använde snoozeknappen flitigt. Tack för inspirationen Acka;) Skämt åsido. Det var/är något i kroppen.

Visst är jag otränad, och den senaste veckans ridning har nog gjort en del till att jag kännt mig "konstig" i kroppen och varit trött samt vaknat alldeles för tidigt. Tog dock tempen igår, vilket sällan händer eftersom känner jag mig dålig så är det lika bra att Iprenmannen för sköta sitt med en gång. Jag hade feber, vilket jag inte trodde egentligen. I lördags och söndags kände jag mig dock dålig, men hade inte riktigt tid att vältra mig i det;)


Idag känner jag mig som vanligt och planen är att plocka kantareller. Är lite rädd att bonnkärringen ska komma och jaga mig bara;)


I eftermiddag får det bli en lite promenad med den trötta hästen. Igår stod hon och tryckte i skogen när jag var hos henne.

Av Viveca - 20 juli 2009 10:00

Jag vaknade kl 06 idag med. Fattar inte varför. Somnade väl inte förrän vi ett-tiden. Jag får knappast mer gjort. Jag har suttit hela morgonen framför datorn.


Har bland annat kollat på filmen från igår. Det är jättebra att se sig själv på bild eller film. Jag vet vad jag behöver förbättra när det gäller min sits, men ack så svårt att omsätta i praktiken. Att ha en tränare som påminner en och rättar är jättebra och nu har jag massor att öva på till nästa gång.


Vilda ser så glad ut hela tiden och det gör mig väldigt glad. Hon gillar att jobba även om hon testar att stanna eller springa ibland när hon inte ska. Hon blir väldigt nöjd med sig själv när hon gör rätt och hur trött hon än är så kämpar hon på "det lilla russet".


Vilda var som sagt jättetrött igår efter träningen. Hon var andfådd och svettig. Jag kände hennes hjärta slå hårt i bröstkorgen när jag hade skrittat av henne, så idag får hon vila. Hon hade legat i hagen och sovit imorse enligt en granne till hagarna, lilla gumman.


Imorgon eller på onsdag ska jag tömköra lite i skogen och i helgen med lokselen. Vi kommer att ta det väldigt lugnt och stilla, inget direkt konditionskrävande fram till nästa vecka. På onsdag och torsdag nästa vecka är det inkörningskurs, så jag får nog klämma in lite lastträning också, eftersom vi inte varit ute och åkt sedan vi drog vargtänderna i april.


Nu känns det som det börjar gå fort framåt. Vill inte överträna henne bara.


Det känns helt fantastiskt att vi faktiskt kommit så långt ändå. Fick beröm av tränaren som tyckte jag lyckats väldigt bra med träningen så här långt:)

Det värmer!


Ha en bra dag alla!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards