Sparvöga

Alla inlägg under juli 2009

Av Viveca - 19 juli 2009 22:27

Jag red för tränare för första gången idag:)

Vädligt nyttigt. Jag behöver öva upp sits, balans och hjälpgivning.

Vi övade lite tempoväxlingar på fyrkantsspåret och lite volter. Det gjorde nytta, då jag vågade kräva mer och vara mer bestämd när Vilda visade sin envisa sida. Till sist gick det riktigt bra!


Vår kamera filmar bara i 30 sekunder i taget, så jag komponerade en film av alla snuttarna. Titta gärna om ni orkar. Den blev lite tjatig och ser litet ut som en gammal stumfilm, men volterna på slutet blev bra även om Vilda försökte fuska lite:)

God natt!

Av Viveca - 19 juli 2009 08:04

Vaknade alldeles för tidigt idag. KL 06???

Har en lätt huvudvärk och är täppt i näsan, men borde kunnat somna om ändå. Vi som inte ens har några barn hemma och kan slappa hela dagen om vi vill.


Kanske är jag litet nervös för dagens ridträning? Nja, det känns inte så farligt, men spännande ska det bli.


Jag hoppas inte jag har ridit för hårt denna vecka bara. Jag brukar variera träningen så att det blir träning varannan dag max och ridning ungefär varannan gång eller max två ggr/vecka. Denna vecka blir det 3ggr och dessutom lite mer konditionskrävande än tidigare. Nästa vecka får vi nog göra annat, lite löslongering, följa John och mycket tömkörning med skrammel.


Ja, nu vet jag vad jag ska göra medan M sover. Fixa mitt "skrammelsnöre". Fram med tomburkar, snören, tejp med mera (känner mig som en femåring i värsta klipp och klistra åldern).

Ha det bra alla!


Och tack så mycket för alla kommentarer. Det är så roligt att läsa dem och jag känner mig så priviligierad över att bli kommenterad.

Av Viveca - 18 juli 2009 18:56

Idag har vi varit hos A och firat hennes 16 årsdag. Hon bor ju inte hos mig. Insåg nu att jag nästan inte har några bilder på henne som är någorlunda nytagna. Det känns lite sorgligt, men det är inte ofta hon vill vara med på bild heller. Denna bild är från förra året när hon fyllde femton.


Det ösregnar här idag, hoppas alla stickinsekter drunknar till imorgon. Själv tror jag att jag håller på att bli dålig, men Iprenmannen har fått rycka ut så jag mår litet bättre för tillfället.


Ha en bra kväll!



Av Viveca - 17 juli 2009 22:42

Nu är jag trött. Red ut med I på F och jag på Vilda (ganska jobbigt att hålla på med en massa begynnelsebokstäver).


Vi började i paddocken, där Vilda hade problem att stå stilla vid uppsittningen pga BLINNINGJÄVLAR och BROMSJÄVLAR (såja nu har jag avreagerat mig). Snälla I, fick hjälpa mig att hålla så jag fick ordning på stigbyglarna och kunde sitta upp. Vilda velade mest runt idag och skulle flirta med P (hennes bror) som gick i hagen vid paddocken. Hon stannade, backade, krånglade både pga insekterna, men också för att hon var så fruktansvärt intresserad av att stå och vänslas med P.


Vi red ut istället, då gick det bättre och hon började lyssna. Vid första uppförsbacken frågade I -Ska vi trava? Japp, Vilda började trava (Jag brukar alltid fråga henne det innan jag ger kommandot Traaava:)) traven gick dock över i galopp. Trots att det var brant och ganska jobbigt, kämpade hon på:) Det är inte bara negativt att ha en envis häst.

Hon började gapa en del(och enl. M så gjorde hon tydligen det sist med), så jag får nog pröva med nosgrimman igen, vilket är synd. Bettet sitter i alla fall perfekt och det märks.


Hon var ganska lyhörd i skogen och vi gick lite egna vägar, men hon var mån om att vara ikapp F hela tiden.


När vi kom hem till stallet var hon genomsvettig och jag med, eftersom jag fick låna en säkerhetsväst av stallägaren och det var väldigt varmt ute. Så nu har jag ridit med en sådan för första gången i mitt liv. Inte så dumt, man slipper bli spetsad på en gammal rot eller något.


Ha det bra! Nu ska jag gå och lägga mig, tro det eller ej:)


Av Viveca - 17 juli 2009 16:08

Har köpt present till A som fyller 16år imorgon!

Det är det enda jag kan bocka av på dagens schema. Städningen fortgår, väldigt långsamt, med avbrott för Taxi-utryckningar och diverse störningsmoment, bla. en stereo som hakat upp sig i garaget. Dags att stänga av den, igen. Andra avbrott är totalt självförvållade och orsakas av en släng av latmasken och mitt nikotinbegär.


Snart skall jag rida en liten skogstur, vilket är mycket trevligare än att städa i värmen.

Av Viveca - 17 juli 2009 08:55

Nu är jag återställd!

Det är inte ofta jag är ute och festar, så gårdagen försvann i något konstigt brus. Fick inte mycket gjort och det jag gjorde blev bakvänt och trassligt. Skulle nog ha stannat i sängen hela dagen.


Idag är jag uppe med tuppen, vilket är ovanligt.


Dagens schema:

Städa (kanske till och med putsa fönster?).

Köpa present till A som fyller år imorgon, får ringa henne och fråga vad hon önskar sig.

Träna liten häst:) (roligast på dagens schema).


Skriva fakturor (tråkigaste uppgiften, höll på att glömma)

Ha en bra dag!

Av Viveca - 16 juli 2009 13:00

Ja, nu har jag vaknat, fått i mig lite frukost och en kopp kaffe.


Vi hade en trevlig kväll igår. Först lite vin och pastasallad samt provning av olika spa-produkter. Jag köpte dock inget. Men mina fötter blev väldigt lena och doftade ovanligt gott efteråt.


Efter detta begav vi oss till Slussens pensionat, där vi "fult" nog hade bokat bord trots att vi var väldigt mätta och belåtna. Att stå och knö i baren är inte alltid så fantastiskt roligt, i alla fall inte för oss "tanter". Inträdet var dock på 350kr så vi hade inga betänkligheter alls. Något var vi ju tvungna att beställa, så det blev förrätter för några och efterrätter för andra.


Kvällens artist var Anna Ternheim. Jag har väl hört henne på radio tidigare. En jätteduktig tjej med fin röst, singer-songwriter-stil. Men hu så tråkigt det var. Ena låten efter den andra i nästan samma tempo. Det var inget drag alls. Vårt sällskap (spec. värdinnan) försökte lätta upp stämmningen lite med handklapp och lite dans med överkroppen, men åh, då störde vi visst alla hyperseriösa fans, som hyssjade åt oss! Vi blev hyssjade av folk som knappt var torra bakom öronen, men torrbollar var de allihop.


Vi genomled konserten under ganska mycket fniss och kommentarer. När den var över gick torrbollarna hem. Äntligen lite feststämning, man kunde tro att vi varit på mässa med en massa högreligiösa och svurit i kyrkan. Mitt råd till den torra publiken: Slappna av och lär er att ha kul!


Konsertbetyg: 2 av 5 möjliga, duktigt, ambitiöst men ej publikfriande, de redan frälsta verkade dock nöjda.


Matbetyg: 1,5 av 5 möjliga, även här en ambitiös meny, lät väldigt gott, men dåligt tillagat. Skagen toasten kunde man nog ha som mordredskap, brödet var stenhårt. Pannacottan var bränd i botten. Den glacerade getosten var väldigt god, men allt strösocker hade inte smält och knastrade äckligt i munnen.


Service: 3 av 5 möjliga Servitrisen glömde bla. vårt kaffe, serverade vitt i stället för rött vin. Men hon var trevlig och rättade ganska snabbt till detta. Bartendern verkade lätt förvirrad. Vi hade ett födesledagsbarn med oss som gärna ville få en drink gratis, men bartendern var lika seriös och torr som de frälsta i publiken.


Slutsummering: Vi hade i alla fall väldigt roligt. Man har ju inte roligare än man gör sig:)


Ha det bra! Glöm inte att ha kul!

Av Viveca - 15 juli 2009 04:30

Trots att tiden brukar gå fruktansvärt fort och att jag brukar göra så lite som möjligt mellan två jobbnätter red jag igår. Jag är väldigt glad för det!


Jag har läst litet i en bok jag lånat "Konsten att tala med hästar" av Carola Lind. Jag är ganska skeptisk och kritisk till sk. "övernaturliga saker" samt till New Age, Homeopati m.m Jag tor det finns många kvacksalvare och profitörer inom dessa (ihopklumpade) områden.


Carola Lind verkar dock fantastiskt duktig när det gäller hästhantering, hästmassage, ridträning m.m Till saken hör att jag tänkte träna för henne i september. Därför läser jag nu boken på nytt och med delvis nya ögon. Den handlar om kommunikation. Om hur vi sänder ut bilder hela tiden och att djur uppfattar dessa bilder samt läser människan som en öppen bok. Om vi övar oss kan vi även fånga upp de bilder/tankar djuren sänder ut.


Jag vet inte om jag köper detta resonemang helt, men att vårt kroppsspråk sänder signaler till djuren är jag helt övertygad om. Att våra tankar, känslor tex. rädsla, lugn och aggressivitet i sin tur påverkar vårt kroppsspråk är ju helt klart. Att kunna läsa sina djurs kroppsspråk underlättar också en hel del i samvaron och samarbetet med dem.


När det gäller telepati är jag lite splittrad. Hur många gånger har jag inte varit med om att jag precis ska ringa till någon nära vän, lyfter luren och så är han/hon redan där i andra änden. Detta utan att det ens har gått fram en enda signal. Om det är någon man ofta talar med så skulle det ju inte vara så häpnadsväckande, men när det är någon man talar med mer sällan...

Det kan ju naturligtvis  bara vara en slump också.


I vilket fall så försöker jag nu tänka postiva tankar när jag föreställer mig hur träningen ska bli med Vilda. Jag blockerar alla( eller snarare tänker dem inte) tankar som innebär att jag ser henne skena iväg med mig, försöka bita mig eller "krångla" på något sätt.


Igår försökte jag hela tiden se framför mig hur hon skulle göra när jag bad henne om något. Även när jag red använde jag detta. Det gjorde oss båda väldigt avslappnade. De förbannade blinningarna gjorde dock det mesta för att förstöra stämningen och dem kunde jag inte telepatera med;).


Jag tittade alltså inte bara ut vägen när jag red utan tänkte den. Jag gav inte bara hjälper utan tänkte innan på hur resultatet skulle se ut. Visst gör man ofta så ändå, omedvetet. Igår klaffade dock precis allt. Var det en slump? Var dagsformen på oss båda extra bra? Eller var det själva avslappningen som gjorde susen?


Jag vet faktiskt inte, men jag ser framemot att träffa författaren till boken och jag kommer absolut fortsätta att tänka i positiva bilder. Det skadar ju absolut inte.


Resultatet blev en ovanligt lång ridtur i både paddocken, ute på vägen och i skogen. Vilda blev trött och njöt så av ompysslingen efteråt,  att hon nästan somnade i stallgången.


Ha det bra alla!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards