Sparvöga

Alla inlägg under augusti 2009

Av Viveca - 10 augusti 2009 03:27

Jag och M åkte till Vilda en stund, eftersom hon alltid får oss att må bra. Planen var att jag först skulle tömköra en stund med sadel på och sedan rida lite.


Hon var inte så nöjd att få sadeln på sig idag. Det var ju länge sedan sist. Hon backade först i stallgången när hon såg sadeln. Det har aldrig hänt förut. Väl i paddocken gick det sådär. Hon blev nog lite förvirrad av detta nya tilltag.


Efter en stunds tömkörning satt jag upp, men hon var istadig som en liten åsna. Jag tänkte det skulle bli bättre om vi red ut istället, men det var lika illa där. Vi tog en liten promenad, men hon var väldigt ovillig då med. Det blev åter uppsittning i paddocken och några varv skrittade vi samt två långsidors motvillig trav. Hon hostade lite när vi skulle trava, vilket hon gjort de två sista gångerna jag ridit henne, men det har gått över med en gång. Därför har jag trott att hon satt litet gräs i halsen, eftersom hon alltid har litet över i munnen. Första gången det hände var jag orolig att hon haft besvär med luftrören, men det är bara när jag travar uppsuttet det händer och bara de första stegen. Hon flankandades också lite, innan vi ens hade travat. Börjar undra hur det står till med konditionen eller om sadeln/gjorden hämmar henne på något sätt???


Får nog kolla upp detta så att det inte något allergiskt. Imorgon blir det att mäta andningsfrekvensen i vila och trava lite avsuttet för att se om det kan vara något obstruktivt ändå. Kanske var min första tanke rätt. Hon var ju väldigt tagen efter ridträningen. Nu känner jag mig hemsk som pressat henne. Tänk om hon verkligen är sjuk?


Alltid är det något att oroa sig över.


Av Viveca - 10 augusti 2009 02:43

Idag har jag kännt mig allmänt deppig. Vet att det delvis beror på att jag och M inte fått någon riktig semester ihop och nu är min semester slut. Han har inte fått betalt för jobb han gjort och det har inneburit att vi inte har kunnat göra något med barnen heller. Det enda vi egentligen gjort tillsammans var att gå på inkörningskursen vilket var väldigt roligt, men kanske inte så semesteraktigt.


Idag har vi i alla fall fått iväg papper till kronofogden, eftersom alla andra försök att få betalt har varit lönlösa.


Tråkig dag, tråkig läsning...

Ha det så bra alla!

Av Viveca - 7 augusti 2009 21:40

Så här lägger du in ICE

Lägg in dina närmaste anhöriga i din mobiltelefons adressbok under namnet ICE. Då kan de snabbt kontaktas om du skulle hittas akut skadad eller sjuk och inte kan tala.


ICE är en förkortning av engelskans In Case of Emergency.


Så här gör du för att lägga in ICE i mobilen:
  • Lägg till en ny kontakt i telefonboken
  • Skriv in ICE1 följt av vilken relation du har till personen t ex wife, dennes namn, +46 och sedan telefonnumret utan den första nollan
  • Spara den nya kontakten
  • Vill du lägga till fler kontakter, skriv ICE2 och fortsätt som i punkt "2" etc.
  • Tänk på att använda landsnummer +46 för svenska kontaktpersoner och engelska som språk så att funktionen även fungerar när du är utomlands. Du bör självklart berätta för de personer du lagt in under namnet ICE så att de vet om det.


    Hämtat från SOS Alarms hemsida


    Ett litet tips!


    Jo, jag har faktiskt lagt in en ICE1, nämligen Sancho Panza;), relation: vapendragare?

    Av Viveca - 7 augusti 2009 11:39

    Igår blev det äntligen tömkörning igen (är helt såld på det nu). Hon var lite mer ofokuserad än hon var på inkörningskursen och jag fick inte till lika mjuka hjälper. Jag har en tendens att höja armarna för mycket och spänna axlarna och händerna, vilket jag lärde mig att inte göra andra dagen på kursen. Ser även på filmen att jag måste slappna av mer. Man faller lätt in i gamla mönster, men det är dock bättre än det var innan kursen.


    Vi tömkörde en stund i paddocken och en stund på vägen och i en skogsglänta. Det gick väldigt bra stundtals. Hon hittade en fin form även om den inte var lika fantastisk som sist. Vi får öva ännu mer!


    Jättekul är det i alla fall!

    Tömkörning i paddocken
    Tömkörning i skogen


    Ha en trevlig och solig dag alla!

    Fler foton i länken Mina foton

    Av Viveca - 5 augusti 2009 18:33

    Är seg som en deg efter de två första jobbnätterna efter semestern. Jag som var så taggad att tömköra nu när vi knäckt den nöten. Men imorgon är en annan dag och då ska vi ut och jobba med den lilla "körhästen". Det är lite svårt nu att bestämma sig för tömkörning eller ridning, men det ena är ju bra för det andra. Nu är i alla fall förkylningen nästan helt över och Vilda har blivit verkad idag samt bytt hage till en med mer gräs igen. Alltså borde vi vara fit for fight imorgon:)


    Den ev. brunsten var förresten ingen brunst. Tyckte den var väldigt seg att komma igång. Det var inte korsförlamning heller;), utan vanlig hederlig träningsvärk;). Detta efter ridträningen, vilket ju var första gången jag kört ganska hårt med henne. Får nog börja stretcha den lilla i fortsättningen. Nu är hon inte öm och irriterad längre. Tömkörningen och inkörningen har nog bidragit till att mjuka upp henne igen. Lilla stumpan. Det är inte bara matte som är lite otränad på vissa ställen;)


    Ha en bra dag alla!

    ?

    Av Viveca - 5 augusti 2009 04:27

    Sitter på jobbet och funderar...

    Fick ett dödsbud igår kväll...

    Varför?

    Han var ung, alldeles för ung.

    Har inte riktigt fattat ännu.


    Av Viveca - 2 augusti 2009 14:28

    Idag är sista dagen på semestern. Längtar inte direkt till att börja jobba imorgon. Är fortfarande förkyld, men hoppas att det går över tills imorgon.


    Får försöka peppa mig själv, med t.ex att det inte är alla som har en sådan fantastisk utsikt från arbetsplatsen(bilen):

    Utsikt genom vindrutan


    Av Viveca - 1 augusti 2009 21:30

    Idag har jag tagit det bäldigt lugnt vör jag är bäldigt vörkyld;)


    Det började redan igår, men inkörningskursen höll mig igång ändå.


    Jag och E var en stund och tittade på hästpremieringar, men vi såg bara de sista Nordsvenska stona med föl och ett par hingstar, eftersom vi hade haft en lång och välbehövlig sovmorgon. Det var väldigt roligt och intressant. Mycket folk var det och flera vi kände. P1 hade fullt upp och svishade förbi. Jag träffade även P2 från kursen. Han hade visat ett av sina ston idag. Det var synd att jag missade henne. Vi pratade en stund om kursen och om hur bra det hade gått.


    Väl hemma igen mådde jag sämre så M fick åka och titta till Vilda. Hon verkade må bra, men gnäggade efter honom när han gick. Kanske var hon besviken över att det inte hände så mycket idag efter två intensiva dagar. Hoppas hon är lika arbetsvillig nästa gång vi ska träna, för nu har vi mycket att träna på.


    Nu ska jag slappa en stund framför tv´n.

    Ha det bra alla!

    Presentation

    Hästarna

      

    Vilda f. 2006

    Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

     

     

    Marko f. 2008

    Nordsvensk brukshäst 

    f: Bronco 1980

    m: Vega 22825

    Vädret

    Vädret Henån

    Senaste inläggen

    Länkar

    Kategorier

    Sök i bloggen

    Arkiv

    För ett år sedan

    RSS

    Besöksstatistik

    Kalender

    Ti On To Fr
              1 2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10 11 12 13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20 21 22 23
    24
    25
    26 27 28
    29
    30
    31
    <<< Augusti 2009 >>>

    Citatet

    "I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

      


    Ovido - Quiz & Flashcards