Skapa quiz och frågekort
Sparvöga

Direktlänk till inlägg 22 september 2009

Regn och böcker...

Av Viveca - 22 september 2009 09:32

Det regnar, regnar och regnar. Perfekt väder för att läsa en god bok. Istället sitter jag med en kopp kaffe framför datorn. Hemmet är ovanligt städat förutom all disk som ropar på mig...


Lägger in lite boktips för hästnördar:

  

Hantering, kommunikation etc.

Dansa med hästar; kommunikation genom kroppsspråk; samlad ridning på hängande tygel av Klaus Ferdinand Hempfling " Efter att ha studerat hur hästar använder kroppsspråket för att kommunicera i flocken, använder KFH detta visuella språk för att utveckla ett innovativt och inspirerande program för varje ryttare"


Hästens själ; från första mötet till vänner för livet av Klaus Ferdinand Hempfling

"Ett utarbetat system med 26 hästkaraktärer som hjälp att se hästens förmågor och begränsingar...vilka hästar och människor som passar ihop." Sätter fokus på frågor som: Hur kan jag verkligen se min häst? Hur kan jag hjälpa min häst att komma vidare? Hur kan vi bli vänner för livet?


Tänk som din häst av Michael Peace & Lesley Bayley

"Nyckeln till framgångsrik träning är konsten att kommunicera med hästen. Här beskrivs hur hästen uppfattar och reagerar på sin omvärld - och hur man kan använda denna kunskap i allt arbete med hästen, från inridning av unghästar till hur man handskas med äldre hästars problem."


Förstå hästens beteende av Lesley Skipper

"Den här boken ger läsaren en god inblick i hästarnas värld. Den granskar fakta, slår hål på myter och hjälper därmed hästägare och hästälskare att förstå hur alla de krav vi ställer på våra hästar påverkar deras beteende och psykiska välmående och gör det möjligt för oss att etablera lyckligare och sundare förhållande till dem."Fysiologi, hälsa, träning etc.

Hästens näringsbehov och utfodring av Christina Planck & Margarata Rundgren

"Beskriver hur olika foder används och anpassas till hästens behov vid olika tillfällen... De senaste rönen för rätt utfodring finns med...Här finns tips om hur fodret konserveras och lagras för bästa kvalitet..."


Djurdoktorn, Häst av John McEwen

"Hur du känner igen symtom och vilka åtgärder du bör vidtaga. .. Förebyggande åtgärder som håller hästen frisk. Ett särskilt kapitel om första-hjälpen och akuta situationer"


Unghästar, från fölstadiet upp till fem år av Ingrid Andersson & Charlie Lindberg

"..samlad information om kroppslig utveckling, sjukdomar, rätt hantering, inridning och konditionsträning av unghästar.."


Ridning, körning

Centered Riding av Sally Swift

"Vitt känd för sin innovativa pedagogik i att väcka kroppsmedvetenhet, värdet av "mjuka ögon", andas rätt, centrering och balans har Sally Swift varit en pionjär som ridinstruktör i ett halvt sekel. ... hennes metoder möjliggör för häst och ryttare att uppnå harmoni, genom att arbeta naturligt tillsammans utan smärta."


Akademisk ridkonst; en ridlära för anspråksfulla fritidsryttare av Bent Branderup

"... Steg för steg förklarar författaren utbildningsvägen från inridning via sidvärtsrörelserna till piaff och kapriol. Allt om kroppens hållning, sitsen, korrekturmetoder och återupbyggnaden av förstörda hästar..."


Hästmannaskap, Körning av Hans Sidbäck

"Hästens skötsel, utfodring och stallmiljö. Seldon och anspänning. Transport av häst. Körlära. Hästens utbildning. Entreprenadkörning- från passagerar- till skogskörning."


Körning av Anders Eriksson

"... utförlig genomgång av selar, huvudlag, selning och anspänning...tömfattningar, tömkörning och arbete i töm...inkörning och skolkörning...Olika moment beskrivs: dressyr, maraton- och precisionskörning..."


Trevlig läsning! Har ni frågor om någon bok så fråga på. Det blev inga recensioner, men ska jag välja en enda bok av alla dessa så blir det "Tänk som din häst".

Ha en bra dag i regnet!

 
Skapa quiz och frågekort
 
Stina

Stina

22 september 2009 11:41

Centered Riding av Sally Swift ligger på min inköpslista härnäst ... är det värt att lägga pengar på den ?

Jag köpte senast Spänst och harmoni i ryttarens sits av Birthe Vogelius och tycker den är riktigt bra =)

http://billiejean.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Viveca

22 september 2009 12:11

Stina: Jag tycker den är väldigt bra och hon beskriver allt så att man förstår. Mycket bilder och beskrivningar av hur det ska kännas när man gör "rätt". Ett minus är kanske att den bara finns/fanns på engelska. Kanske går den att låna på biblioteket om du vill läsa den innan du köper den.

Tack för tipset!

 
Ingen bild

Viveca

22 september 2009 12:18

Tillägg: Kollade lite priser. Den finns på adlibris för 196kr, verkar vara det billigaste. Det har även kommit en 2:a och en video:)

 
Bea

Bea

22 september 2009 22:45


Hösten med böcker i soffan och tända ljus tycker jag kan vara rätt mysig...
Fast hästböcker är inte riktigt min grej!

Regn kan man ju förvisso tröttna på. Det här gråa gör en dessutom lite seeeeg-

http://Beabloggar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Viveca

22 september 2009 23:10

Det hade suttit fint med en riktigt bra roman nu. Måste nog köpa lite ny skönlitteratur. Hösten är mysig på det sättet. Hästböckerna är trevliga att läsa precis som all facklitteratur är, om man är intresserad av innehållet, men inget går upp mot en riktigt spännande bok som man får tvinga sig att slå ihop för att få någon sömn överhuvudtaget.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa ett quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor