Sparvöga

Alla inlägg under september 2009

Av Viveca - 9 september 2009 18:11

... i alla fall för tillfället.

Ridskolan är avklarad, likaså tvätt, disk och hästomvårdnad.


Lite bilder på E och Bus från idag:

  


  


  



Och en film:



Det var litet knivigt att få in bilderna och filmen, men skam den som ger sig;)

Tycker E börjar bli riktigt duktig. Det är bara andra terminen hon rider. Kanske blir hon och Vilda ett fint ekipage så småningom om mamma bara kan dela med sig;)


Ha det bra igen alla!

Av Viveca - 9 september 2009 13:29

Höet verkar vara helt ok enligt både L och de som slog och plastade det. Kan dock inte släppa tanken på att all den klövern som växer runt åkrarna kan ha spridit sig in på dem. Jag är ju ingen agronom eller botaniker så jag får väl lita på expertisen alt. skicka höet på analys. Det känns dock litet onödigt att öppna en storbal för att ta ut lite hö just nu, eftersom det då kommer att förfaras.


Vi får se hur det blir, men sjuka hästar vill jag inte ha.


Tycker att de nya funktionerna i bloggen är bra, men har inte bestämt mig för om jag gillar min layout ännu, men så är jag ju velig också.


Ska nu ta ett tag med disk och tvätt. Vår diskmaskin har gått sönder så jag är väldigt tacksam att vi inte är hemma alla åtta i familjen.


Ha en bra dag i solen alla!



Av Viveca - 9 september 2009 11:28

  

Idag ska det forskas i hö. Det finns risk för att det höet vi fått slaget på en av åkrarna innehåller en hel del Alsikeklöver. Jag ska gå och prata med L den gamle bonden vars åker det är. Kanske står det mängder av obrukbart hö i de stora rundbalarna? Vi får försöka byta det med dem som slog höet i så fall. De har kor och korna blir nog bara glada och inte förgiftade.


Känner mig lite stressad idag. Jag sov länge eftersom jag skall jobba inatt. E ska rida idag och sedan ska det packas och handlas inför lägret. Nej, får slänga in en tvätt nu och sedan en promenade till L och A för att prata växter.


Ha det bra alla!

Av Viveca - 8 september 2009 23:49

Ja, så gick den här dagen också. En konstig födelsedag när M är borta. Det blev inget direkt firande. Köpte en kladdkaka och en prinsesstårta efter jag varit och borstat den leriga hästen.

Kladdkakan är uppäten och tårtan står i kylen, får ta den imorgon.


Mina föräldrar skulle ha kommit, men mamma var tvungen att jobba. De kommer på söndag istället och tar då med sig världens sötaste valp Dixie.

  

Hon är minst lika envis som Vilda och bits minst lika mycket som Vilda gjorde, men inte lika hårt. Det är något visst med envisa personligheter eller raser. Hade jag varit en hund hade jag varit en terrier, hade jag varit en häst hade jag nog varit ett russ och hade jag varit en katt så hade jag hetat Sofia.

Hittade ingen bild på Sofia, ligger nog i annan dator. Slänger in en på vår kanin istället, Ninis(fantasifullt namn) som också är en envis en. Nu har hon varit på lösen i tre år och snart är det dags att börja stödfodra igen.

  


Hon kommer till vår trapp när maten tryter varje morgon och eftermiddag. Nu på sommaren sitter hon mest och trycker utanför grannens kaninbur när hon inte tar en tupplur mitt på vägen så att man ibland får gå ur bilen och putta henne lite i rumpan för att hon långsamt ska skutta av vägen. Hon har ett bra liv! Slipper att bo i bur och får omvårdnad vid behov. Det går att klappa henne, men ska man fånga in henne blir hon förbannad, morrar och stampar i marken. Vem hade inte gjort det?


På söndag blir det litet mer firande alltså och en promenad med den envisa hunden och den envisa hästen är inplanerad. Enligt hovslagaren och tillika inkörningsgurun P1(här kallad) har Vilda vilja, vilket ju låter mycket mer positivt än att kalla henne enveten. Vilja har jag med och nu vill jag gå och lägga mig!


Godnatt och sov gott alla!

Av Viveca - 8 september 2009 10:39

Oj, vad förvånad jag blev när bloggsidan bytt både namn och utseende. Ännu mer förvånad blev jag när jag såg att min blogg var med på en topplista. Det är tack vare er kära vänner, eftersom ni varit så flitiga med att kommenteraGladoj, en smiley också.


Idag är det städning på schemat och byte av E´s skor, de skaver tydligen. M är på resjobb. Här hemma är det bara jag, J och hans flickvän(som bor i hans rum och inte ens kan bre en macka självSkrikandes) och E som ska på övernattningsläger med klassen på torsdag.


Kanske ska jag vara duktig och baka i dag, dagen till ära. Jag fyller år 38ÅR! Två år kvar till 40, alltså, känner mig inte en dag äldre än 20, om man inte räknar en begynnande stelhet i kroppen och tillika en osmidighet som jag inte känner igen. Sedan är det så klart håret, oönskade vita hårstrån på huvudet och oönskade svarta i ansiktet. Rynkor näe inte har jag detFlört.


Ha det bra alla! Ska gå en liten läsrunda sedan! Ses!

Av Viveca - 7 september 2009 23:06

Åkte till stallet för att städa ur boxen på gammal torv inför vintern. Vilda verkar trivas jättebra nu med sin hagkompis. Hon verkar mindre rastlös. Det var en av de andra hästarna hon gick med som hon var ganska rädd för ett tag, men jag trodde det hade lagt sig nu när hästen ifråga varit där ett tag. Kanske var det en av anledningarna till att hon rymde hela tiden? Svårt att veta, men nu verkar hon trygg och elen är på ;)


När jag var ute och tömde skottkärran såg jag att Vilda vilade middag. Var tvungen att fota och kela lite med henne. Hon var som i dvala och njöt riktigt av att bli smekt över pannan och ögonen.

Liten tupplur


Jag som hade tänkt träna lite, men passade på att greja lite till i stallet en stund tills hon var pigg.


Idag tog vi den spanska "snyggosadeln".

   

Jag har varit lite rädd att använda den efter att jag åkt runt på den. Denna gång spändes gjorden väldigt ordentligt och jag dubbelkollade flera gånger;)


Väl i paddocken gick vi en liten uppmjukningsrunda i vanlig ordning och sedan kom det svåra. Att sitta upp. Pallen stod framme, men när jag flyttade den närmre Vilda för att nå, tyckte hon plötsligt att den var jättefarlig och backade. Jag fick henne att gå fram och nosa på den, men hon ville inte att den skulle stå bredvid henne, trots flera försök. Vi gick runt lite till och till sist ställde jag mig på en upp och nedvänd plastback. Vågade inte ställa den på högkant (har redan testat det en gång för mycket), alltså var den lite för låg.


Istället försökte jag ta sats och svinga högerbenet graciöst över sadeln, men AJ! Jag sträckte vänster skinka, vilket gjorde att jag inte kunde svinga benet ens ograciöst.


Tänkte en stund. Vilda stod helt still och väntade på sin osmidiga ryttare. Satte sedan foten i stigbygeln, efter att ha kollat att sadeln satt på ordentligt. Ett litet lätt kliv och snabbt upp för att inte den bomlösa sadeln skulle bli sned eller ännu värre åka runt. Japp, det gick ju bra!


Lite istadighet till en början, men fick igång henne till sist och idag var det hon som ville trava. Efter en stunds delade meningar om vilken gångart som gällde och åt vilket håll vi skulle svänga blev vi mer sams och jag försökte tillämpa det jag lärt mig på kursen. Korta stunder funkade det bra. I en övergång från skritt till trav kändes det perfekt och Vilda frustade nöjt.


Hon överöstes med beröm, eftersom det gör henne väldigt stolt och mer motiverad, samt för att jag blir så väldigt glad.


Sedan tränade vi på lite volter i skritt och trav. Vi tränade på halt, ryggning och framåt, allt i ett svep (skulle det vara). Halten och ryggningen funkade perfekt, men sedan ville hon gärna fundera en stund på om hon skulle gå fram igen. Med lite gräs som belöning fattade hon snabbare. Vi höll bara på en liten stund för jag vill inte tråka ut henne när det gäller ridningen.


Vi gjorde halt mellan två bommar precis som vi gör när vi tömkör där fick hon vila med kel och beröm. Sedan tillbaka till stallet för hovvård och tillbaka till hagen igen.

Det var en trevlig stund idag.


Sedan blev det stressigt värre. E hade låst ute sig och M med i ösregnet. Min mobil var bombarderad av samtal och sms (har den inte på i stallet, eftersom det ändå inte finns någon mottagning där). Snabbt hem och låsa upp för dem och en försäkringssäljare från Folksam(?). Jag skakade snabbt hand med honom och kom på att hela handen var kladdig av hovtjära (oj då). Efter handtvätt iväg till mataffären. Hem igen, lagade mat, körde E till fotbollen. Hem igen duschade, sedan möte på jobbet (puh). Tur man har de där timmarna i stallet där tidsuppfattningen bara försvinner.


Alltså vet jag bara att jag red en liten stund, men hur länge? Ingen aning, men kvalitetstid var det i alla fall:)

Ha det bra alla!

Av Viveca - 7 september 2009 09:09

Efter lite krångel kommer så bilderna. Tyvärr hade jag en hel del bilder på halva hästar pga min sega kamera, men några hela hästar och människor fastnade trots allt:)


Häst och ryttare kommunicerar

Först prövar vi genom att gå tillsammans. Här i perfekt harmoni:)


Vi kan också!

Se så fint vi kan, avslappnade:)


Vi stannar tillsammans

Synkroniserade i en halt:)


Lite småprat


Nu uppsuttet

Emelie o Pippi


Lyssnar och lär

Lite instruktioner


Renée o Tim

Dagens mest matchade ekipage. Fina:) Renée o Tim


Renée o Tim


Vår trevliga värdinna har suttit upp

Maria o Buster. Jättefina:)



Fint ekipage, dålig fotograf;)


Ni var så duktiga allihop. Jag är djupt imponerad och hoppas på fler kurser, då ska mitt lilla yrväder få följa med. Hon hade älskat det:)


Ha det bra alla!



Av Viveca - 6 september 2009 22:06

Här kommer en ihopklippt film från lördagen. Trodde jag filmat mer men det var bara 4 30sek filmer.

Håll tillgodo så länge, så kommer bilder imorgon!

Ni var duktiga allihop, synd att jag inte fick med er alla på film.

Ha det så bra!

Ps. Ni kan även gå in på "mina foton" bland länkarna om ni vill se bilderna Ds.

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards