Sparvöga

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2009

Kameratest...

Av Viveca - 31 oktober 2009 20:50

Igår kväll lekte jag med kameran för att lära mig funktionerna. Trial and error. Hade lite problem att få bra färger, men ställde sedan in vitbalansen ordentligt. Det är alltid svårt att få bra bilder inomhus på kvällen tycker jag, men övning ger färdighet. Tyvärr fick jag inte med mig kameran till hästarna idag, men tänkte ta med den imorgon.


Första bilden: Suddig i autoläge och fel (auto)vitbalans, allt blev väldigt rött. (kväll)

    

 

Efter lite test att ändra vitbalansen (dock före jag läst manualen;) (kväll)

  


Här har jag ställt in vitbalansen. Kameran är inställd på "Hög känslighet" Högt isotal och ingen blixt (tycker oftast det blir bättre utan, om man bara kan vara stilla nog i handen). (kväll)

  


Här från imorse, prövade först med blixt och motljus inställning, men det blev bättre utan, kunde inte ta bild utan blixt med motljus inställning "fäll upp blixten" sa kameran. Hög känslighet och vitbalansen på "auto".   


Samma inställning (dock ej tagen i direkt motljus):

  


En redigerad bild för att testa ett gratis redigeringsprogram:

  


Fotomodeller: Pipen, M och Blygis.


Något jag gillade med kameran var att man kunde beskära bilderna direkt i den. Testade på bilder tagna på barnen, men de får jag inte publicera här;)


Bilderna ovan är inte beskärda eller direkt välkomponerade, men än så länge gillar jag kameran och för en gångs skull har jag bemödat mig med att läsa en bruksanvisning (litet i alla fall).


Nej nu är jag och framförallt min ena arm väldigt trött på datorn.


God natt alla och tack för alla kommentarer! De är så trevliga att läsa.



 
 
Bea

Bea

31 oktober 2009 23:46

Guud, så söta! Är det skogisar, de övre? Hade en skogis före våra två nuvarande.

Jättefina kort, själv fotograferar jag oftast med min mobil, av ren lathet. Mobilen är ju alltid med liksom... Men det blir ju enormt mycket bättre med din fina kamera!

Jag är impad av din stilige "kär" (karl) som vi säger i Värmland som ställer upp som modell. Min vill inte visa sig på några bilder på nätet, törs inte ens tänka tanken!

Hoppas du får en god natts sömn!

http://Beabloggar.bloggplatsen.se

 
ylle

ylle

1 november 2009 08:23

De där bilderna bådar ju väldigt gott för fortsatta bloggen! Gillar särskilt porträtten på M, de ser skitbra ut!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Gunilla Gerdner

1 november 2009 11:27

Grattis till din nya kamera... det är alltid kul att delge andra fina upplevelser och du ger dig nog inte förrän du lärt dig kamerans alla finesser!!! Kommer upp till jobbet när du jobbar onsdag nästa gång, om du då kunde plocka bort mina stygn. Sjukskriven nov. ut. Kram

 
Viveca

Viveca

1 november 2009 12:04

Bea: Pipen, den långhåriga katten är en långhårig (bonnkatt) huskatt. Vi har en till sådan med andra färger. Är också lite lat och mobilen är lätt att ta med. Tänkte dock att jag skulle bättra mig på den punkten.

Tack Ylle, övning ger färdighet;)

Gunilla: Hoppas du mår bra i din axel nu. Trevligt med lite sällskap på onsdag. Tråkigt att jobba ensam. Vi tar stygnen och en liten fika:)

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
Stina

Stina

1 november 2009 21:41

Oh så roligt att se =)
Heder åt din stilige man som vågar visa upp sig på bloggen ihop med helt underbara katter !

http://billiejean.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards