Sparvöga

Alla inlägg under oktober 2009

Av Viveca - 1 oktober 2009 00:53

Det där med smalhysterin blir jag ganska förbannad på. Det finns t.o.m blogg efter blogg där tjejer beskriver hur de svälter sig precis som att det är något eftersträvansvärt. Vill man vara sjuk? Visst skrivs det om ditten och datten. Hur full jag var i fredags he! he! Hur mogen jag är mot alla andra fjortisar. Hur ful den är. Hur dum hon är och en massa annat. Det är bra att skriva av sig och alla har rätt att uttrycka sig på sitt sätt. Men det är tragiskt att det sitter unga människor som räknar kilon och kalorier som om de var med i en tävling om vem som blir smalast först.


Det de egentligen tävlar om är väl vem som dör först om de inte får/tar emot vård. Eller är det bara uppmärksamheten som lockar, eller att vara på gränsen, att provocera? Vem vet? Sjukt är det i alla fall.


Ett tillägg så här på nattkröken. Pro-Ana är ett begrepp som dyker upp gång på gång. Hur kan man vara Pro- anorexia, skulle det då vara ok att vara Pro-bröstcancer, Pro-depression, Pro-ALS etc. Förnekelse och självbedrägeri hör till sjukdomsbilden, men från det till att uppmuntra andra människor att bli sjuka/sjukare är för mig svårt att förstå. Jag hoppas innerligt att inga unga tjejer i min närhet vilseleds av dessa sjuka hjärnor och att de som är sjuka får hjälp att inse just det, att det är en sjukdom som faktiskt inte så sällan har dödlig utgång. Dessutom är det inte vackert med benrangel, men den diskussionen är nog knappast värd att ens försöka ta upp med dem som så totalt saknar insikt.

Hittade en hemsida med väldigt bra illustrationer på hur det till sist går med kroppar i svält. Det finns även en hel del läsvärt om personer kända och okända med anorexia, både sådana som forfarande lever och de som redan dött. Man kan också följa kampen hos en kvinna som är mycket nära gränsen för vad en kropp klarar av innan den ger upp. Läs själva!

Det finns människor som svälter pga av att kroppen inte kan tillgodogöra sig näringen från maten pga sjukdomar som tex. cancer, eller pga att de inte längre kan äta tex vid hjärnskador. Det finns också otroligt många människor som svälter pga av att de inte har tillräckligt med mat att äta. Och så har vi de som svälter av egen fri vilja (tror de iaf). Det lustiga är, om det nu finns något lustigt alls i detta, att all svält åsamkar samma förvtvining av kroppen, samma plågsamma sjukdomar, infektioner, hormonrubbningar och död. Det är alltså inte finare eller mindre smärtfritt att svälta "frivilligt".


Lär av djuren istället! De skulle aldrig tacka nej till ett mål mat. Människan är nog det dummaste djur som gått på denna jord.


Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards