Sparvöga

Direktlänk till inlägg 27 november 2009

Nu är steg 1 avklarat...

Av Viveca - 27 november 2009 08:41

Efter att jag pratat med veterinären igår ringde den andra veterinären upp. Hon trodde det var svampangrepp som orsakade såren och trodde inte på löss. Hennes behandlingsstrategi var att torka ut, gärna med hårtork. Beskrev jag problemet så olika för dem?


Bestämde mig för att först avlusa för säkerhets skull och sedan torka ut samt försöka återfetta om såren ser torra ut, men nu ser de hårlösa partierna mest svampiga ut efter allt regnande. Det är inte lätt att hålla en häst torr i detta väder.


Jag fick hjälp att avlusa Vilda av den snälla stallägaren igår kväll. Fy vilket äckligt medel, såg ut som spackeldamm och det sved i ögonen och näsan efteråt.


   Här är medlet: Bekämpningsklass 3, är nog lika giftigt som det ser ut.


Vilda var urduktig! Där ser man, jag som trodde det skulle bli brottningsmatch. Hon var skeptisk till en början, men jag startade med bogen och längre ned på halsen så hon fick vänja sig innan jag tog de mer känsliga ställena. Med hennes mule i en hink med foder fick jag perfekt läge att pudra i manen. Medlet verkar vara ganska uttorkande i sig så det kan ju bli en positiv biverkan om inte annat.


Liten häst fick sedan komma in i boxen och låta medlet verka över natten. Idag verkar det inte regna så mycket heller.


Nu är strategin att försöka vänja henne vid hårfönen. Spännande!

 
 
Stina

Stina

27 november 2009 10:57

Ja, så olika 2 veterinärer kan se saker ... ingen ville komma ut och titta först ?
Hoppas du får bukt med problemen ... har haft både löss och regnskållor tidigare på häst. Inget kul alls =(

http://billiejean.bloggagratis.se

 
Viveca

Viveca

27 november 2009 11:33

Nästa vecka skall flera av hästarna vaccineras. Har bett den ena veterinären om detta och att hon då kan kolla Vilda. Vilda slipper sprutas denna gång i alla fall. De tyckte att jag skulle testa med deras förslag först och höra av mig. Det kan ju vara fodret med eftersom det blev värre vid installningen. Hudproblem är varken lättdiagnosticerat eller lättbehandlat.

Hur fick du bukt med regnskållorna?

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
Stina

Stina

27 november 2009 13:22

Fick först nåt schampo av vet som inte hjälpte helt, då blev det virkon både till häst samt allt omkring - borstar, täcken osv och då fick jag bukt med det ganska snart.

http://billiejean.bloggagratis.se

 
Viveca

Viveca

27 november 2009 13:52

Tack för tipset!

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

27 november 2009 17:45

Dom sa väl till Dig att använda gummihandskar och andningsskydd när ni pudrade?? Bekämpningsmedel klass 3..... Hoppas att det hjälper nu!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

27 november 2009 19:00

Handskar hade vi i alla fall, får skaffa andningsskydd till nästa gång.

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

 
Emelie

Emelie

27 november 2009 19:59

Min häst fick nåt svampliknande på magen en vinter. En massa små knottriga sårskorpor, med en svullnad mitt under magen. Jag klippte av pälsen där för att kunna hålla rent och torrt enklare och så fick hon metacam (tror jag det var). Såren försvann väldigt fort.

Öht brukar jag klippa av pälsen om hästen får svårbehandlade sår, som mugg eller liknande som man vill torka ut. Men det kanske ni redan har gjort?

Hoppas hon blir bättre snart iaf :)

http://enapelsin.blogspot.com

 
Viveca

Viveca

28 november 2009 11:20

Nej, jag har inte klippt manen, men eftersom hon tappat så mycket tagel efter kliandet och såren så är det hårlöst där angreppen är. Hon ser maläten ut. Idag ska vi vänja henne vid fönen. Det verkar vara uppehåll i regnandet just nu. Hoppas resten av dagen blir torr. Annars får jag torka henne när de kommer in för natten igen.

http://perasperaadastra.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards