Sparvöga

Direktlänk till inlägg 15 juni 2010

Det börjar närma sig...

Av Viveca - 15 juni 2010 22:48

Nu börjar det äntligen närma sig slutet på pappersexcercisen med banker etc. Skall imorgon ringa Nordea och be dem göra färdigt allt inför tillträdet. Idag har jag äntligen kommit igång med packningen även om det blev litet sent. Källaren är påbörjad och uppdrag sortering fortsätter imorgon.


Vilda hade igår lyckats krångla sig ur halva eksemhuvan och såg ut som en slokörad hund med insektsnätet hängande över mulen. Till och med det tog hon med ro. Fick räddat henne från "munkorgen" och nu får hon ha den vanliga flughuvan tills jag fixat en annan med öron som passar bättre och sitter på.


  



Idag vimlade det av knott i hagen och jag själv kliar mig fortfarande. Hon verkade inte så bekymrad. Antagligen gör täcket och insektsmedlet nytta. Imorgon får det bli inspektion och behandling igen. Försöker göra det varannan dag nu när täcket verkar funka såpass bra.


Funderar på att flytta henne efter midsommar då de andra hästarna flyttar till sommarhagarna och hovslagaren har varit och verkat. Det skall bli skönt att ha henne nära speciellt nu när hon är så inpackad. Det finns ju lite oro att hon skall dra halsdelen på täcket över huvudet och få panik.


Min käre sambo är frustrerad över att inte kunna göra så mycket nu inför flytten och får väldigt ont till och från.


Här en bild från besök på sjukhusets cafeteria när han låg inne.


  


Tur man har gott om katter. De är fantastiska på att trösta när någon är ledsen, sjuk eller har ont. M blev bäl omhändertagen när han kom hem och fortfarande sover ovanligt många av dem hos oss på nätterna. Tyvärr så tar de med sig halva skogen i sängen. De skall bli stallkatter snart så vi låter dem hållas;)


    


Ha det gott alla och tack för att ni läser och kommenterar:)

 
 
Stina

Stina

16 juni 2010 06:53

Så söt man kan var i sitt ufotäcke då !!
Skönt att det verkar funka med behandling och täcke, tycker det verkar som om många hästar visar eksem tendenser iår som inte gjort det tidigare ?

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

16 juni 2010 11:24

Himla söt och trött;) Det kanske är fler som drabbas i år? Vet inte, men kanske är gräset kraftigare efter all snö och temperaturväxlingar om nu proteinet trots allt har betydelse. Det verkar var olika uppfattningar om fodrets betydelse för eksemuppkomst. Får hoppas att det inte blir fler fånghästar i alla fall. För det om något verkar smärtsamt och jobbigt.

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

18 juni 2010 07:25

Jag har tänkt fråga dig många ggr, men glömt, hur är det med din hand nu ?
Och hur går det för stackars M ?
Tänkte på er igår ni inför flytt och allt.

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

18 juni 2010 12:04

Tack för att du frågar Stina:) Handen är bättre, fortfarande dåligt med känsel men den blir starkare och starkare. Kan nu skruva av korkar på oöppnade PET-flaskor, Hurra! Glömt att uppdatera om den. M är trött, frustrerad och har ont. Så jag packar och flyttar. M sitter och talar om vad som ska sparas(helst den mesta;)) eller slängas. Tack o lov för snälla grannar och vänner som ställer uppp.

Våra lata barn lyser med sin frånvaro, men nästa vecka skall de få jobba allihop:)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards