Sparvöga

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2010

It´s alive!

Av Viveca - 17 augusti 2010 02:03

Hej alla!

Alla som finns kvar, vill säga;)


Har fortfarande inget internet. Det skulle ta två till fyra veckor efter den fasta telefonen var flyttad, vilket den var den 3/8. Ser framför mig hur teknikerna på Tele2 ägnar två veckor åt att hitta rätt knapp att trycka på;) Det kan ju inte ta någon tid alls, men visst klarar man sig utan internet. Det börjar bli lite stressande att inte kunna sköta sina bankärenden bara. Er saknar jag också förstås.


Annat  som vi klarar oss utan är tv, eller ibland får vi in en pixlig bild med hjälp av E´s bordsantenn. Ska dock fixa detta . Vi har Boxer och förrra ägarna hade parabol. Det har inte funnits mycket tid för varken tv eller dator ändå.


Vi flyttade från ett modernt hus med golvvärme och bubbelbadkar till ett utan varmvattenberedare och väldigt järnhaltigt vatten. Men det går. Börjar nu få in i min lilla hjärna att man måste elda först innan man kan hoppa in i duschen eller diska. Jag stormtrivs! Värre är det med tonåringarna som lever ett mer impulsivt liv, där allt ska ske nu och på en gång. Tror det är bra träning, men vi kommer att skaffa varmvattenberedare och göra rent brunn och filter.


Apropå rent, så har vi gått över gamla huset med bl.a tandborste, så jag hoppas att de nya ägarna blev nöjda med flyttstädningen. Idag har de flyttat in. Hoppas att de skall trivas. Vi blir ju nästan grannar.


Marko har fått låna Vildas eksemtäcke. Det passade faktiskt honom bättre än vad det passade henne. Först baddade jag alla gula beläggningar med Alsollösning och smorde med Salicylsyrevaselin, sedan har jag bara låtit det vara. Svansen och pannluggen ser redan bättre ut. ska ta av täcket och inspektera manen med. Han kommer inte åt att klia sig med täcket på samma sätt. Vilda hade däremot toupérat sig både i ändalykten och i mankammen igår.


Täcket såg dock ut så här igår kväll:

 Flygmyror, hundratals. Jag gned bort dem och hundra nya landade på Markos bak och rygg, kröp ner under maglappen några stycken också. Men de visste inte att de gick mot en säker död. Jag stod nästan i en halvtimme och bara gned och gned tills landningsbanan var tom.


Marko uppskattade massagen.

 
 
ylle

ylle

17 augusti 2010 07:59

Vad härligt att ni trivs bra! Moderna komforter klarar man sig konstigt nog utan, det finns andra värden som är viktigare!!!!!!!!!!!!
PS det är klart att vi finns kvar - så flyktiga är vi inte!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

17 augusti 2010 19:12

*s* låter som om ni verkligen har hamnat "på landet" =)
Fast jag skulle oxå hellre vara utan en del bekvämligheter en tid om jag fått köpa mig en gård !
Kul att höra av dig igen !!

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annika

18 augusti 2010 21:12

Hej! Du vet säkert redan, men jag har märkt att flygmyrorna dras till vitt. Vi har vatten till hästarna i ett vitt badkar och de fullkomligt drunknar och bildar ett täcke på ytan. Har haft vatten i svarta hinkar nu under några veckor. Kanske att ni skulle slippa flygmyrorna med ett mörkare täcke till Marko. Hälsningar Annika

 
Ann

Ann

18 augusti 2010 21:27

Hej igen och kul att höra av dig!
När vi flyttade in så hade vi ingen tv på flera månader och det gick bra, ser fortfarande inte mycket på tv efter det!
Det är ett skit det där med klåda på hästarna... har också problem med mina nu, vet inte varför egentligen, om vi har mer knott här eller... men under alla 10 åren jag haft dem innan så har vi aldrig haft sånna problem...
Ha det bäst och säger bara, så lätt blir du inte av med mig! :)

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Tele2

19 augusti 2010 17:38

Hej Sparvöga,

På din information så låter det som att du har ADSL bredband som du skulle flytta med dig till din nya adress. Efter att flytten av den fasta telefonin är genomförd tar flytten av ADSL bredband cirka fyra veckor och under denna period är inte bredbandet tillgängligt för användning. Orsaken till att flytten tar dessa veckor är att teknikerna fysiskt först måste koppla ur bredbandet i stationen på den gamla adressen och därefter ska teknikerna fysiskt installera bredbandet i stationen på den nya adressen. Vi på Tele2 hoppas att du får ditt ADSL inkopplat så fort som möjligt.

Med vänliga hälsningar

Michaela Lindell, Tele2.

 
Viveca

Viveca

23 augusti 2010 00:31

Tack för svaret Michaela, men har kollat med både tekniker och kundtjänst och det verkar som om något blivit fel enl. dem. Hoppas på lösning inom kort och att det tar inte fyra veckor att hitta stationen då;)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

23 augusti 2010 00:37

Annika: Javisst vet jag det och flygmyror är en snabbt övergående plåga. Dessutom har Marko löst det själv genonom att dra sönder täcket till trasor, så nu går han utan täcke och slipper myrorna;)

Michaela: Ett litet tillägg. Vi har flyttat 359 meter så tekniskt sett borde det ta ett par minuter att fysiskt koppla ur och i bredbandet i stationen:)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Ewa

Ewa

26 augusti 2010 09:12

*HAHA* Jag har bott i precis ett sånt hus med eldning och dålig tv-bild under flera år. Jag gjorde tvärt om mot dig och flyttade in i ett med golvvärme och jacuzzi ;-)

http://saraconnemara.wordpress.com

 
Viveca

Viveca

28 augusti 2010 00:26

Ewa: Vi har fått ordning på tv´n och vi har faktiskt golvvärme i hallen. Varmvattenberedaren väntar på att få komma på plats så i sinom tid kommer det bli allt bekvämare här;)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards