Sparvöga

Direktlänk till inlägg 15 december 2010

Tröttsamt...

Av Viveca - 15 december 2010 15:12

Jaha, min vilodag blev såhär:

Slappa framför datorn med siktet inställt på en god bok i sängen efter lunchfodringen.

Höpackning, med mycket luktande på hösilaget. Något konstig lukt det jag kunde känna genom min täppta näsa. Rensade bort en hel del och packade dagens ranson.


Hästarna luktade med och petade mest i det.

Tog upp hösilaget igen.

Luktade på den stoora nyss öppnade balen, skum lukt, men inte mögel, inget damm. Resten av balarna står ute på åkern. Dem kan jag inte lyfta upp till loftet själv.


In och packa nytt från småbalarna med hö istället, medan hjärnan malde: Inte bra med täta foderbyten, man ska byta smygande och försiktigt. (kolikvarning!)


Ut med lunchöet till mycket mer nöjda hästar. Mums!


Slängde resten av ransonen med och packade dagens hö igen.


Liten orolig matte valde ut den finaste halmbalen hon kunde hitta och gick ut till boxen, tänkte att halmen är ju magarna vana vid så då får hästarna blanda med den.


I boxen hade en jordfräs blandat den nya torven med bajsbollar som frusit fast. Hacka, picka, mocka, kratta. Ny halm uppe på...(puh). Det var inte alls käckt med bara torv i kylan, i alla fall inte när den inte hunnit bli en riktig bädd ännu.


Så nu börjar jag ändå misstänka hösilaget som bov i hostdramat.

Får hoppas att de andra balarna är ok. Annars blir det knapert med hö. Den första var bra, men Vilda började ju hosta innan vi öppnade den andra...


Nu kanske matten borde lägga sig en stund innan något barn vill ha skjuts, mat eller läxhjälp?


Ledsen för gnället, men nu är matte trött!



 
 
Kicki

Kicki

15 december 2010 16:25

nu har jag inte kopplat huruvida dina pållar nyligen bytt till hösilage eller inte?
men är de inte vana vid det så kan det mkt väl vara "bara" därför som de petar i maten...
kan vara en ide att blanda litet.
om det är tillväxt av smörsyra i hösilaget så brukar de tvärnobba oxå...fullt förståeligt.
hoppas hostan ger sig!
kram

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

15 december 2010 17:07

De har fått hösilage i ca tre veckor denna säsongen. Den första balen var vääldigt smaklig och luktade som hösilage brukar. Andra balen öppnades i lördags och har väl inte varit lika god men inte varit ratad. Det har varit litet torrare är allt jag märkt. Hade jag låtit det ligga så hade de säkert ätit upp det ill slut, men ville int chansa när tom jag med mitt kassa luktsinne kände något skumt.

 
Viveca

Viveca

15 december 2010 17:12

Och blandat har jag gjort:) dock inte idag eftersom jag var osäker på hur fräsht hösilaget var. Jag ser kanske spöken mitt på ljusa dagen, men de brukar sällan säga nej till mat;)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Stina

Stina

15 december 2010 17:17

Förra året ratade ju mina hästar hö och jag anade oråd när matvraket Billan inte käkade. Närmare koll visade på mögel och massa jord i balarna så man ska nog lita på vad hästarna säger, speciellt om de tillhör den matglada gruppen =))

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

15 december 2010 17:40

Det skall man absolut göra. Plasten på balen blev skadad när vi flyttade balarna. Den tejpades direkt, men det kan ju ha växt till bakterier i den och nu när den varit öppnad några dagr så kan det ju ha vuxit till ännu mer. Visste inte att det var den balen då Mats var snäll och fixade detta i lördags när jag var som sämst.

 
Ann

Ann

17 december 2010 13:47

Hoppas hostan ger sig, Merlin är också förkyld men jag tycker det har blivit bättre som tur är.
Hösilage luktar inte ens gott i vanliga fall... tycker jag! ;)

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

17 december 2010 18:21

Skönt att han är bättre. Vilda har inte hostat sedan jag gick över till hö igen. Jag har inte varit ute så långa stunder hos dem dock. Hon kan ju ha hostat utan att jag hört. Men härom kvällen lät hon litet tät vid utandning. Det gör hon inte nu. Får försöka få till en ridtur eller promenad för att se hur det är vid ansträngning. Dett blir väl som Bambi på hal is dock;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards