Sparvöga

Direktlänk till inlägg 25 december 2010

Juldagspyssel...

Av Viveca - 25 december 2010 22:26

Hej igen! Det känns konstigt att fira jul utan barnen. Det är förvisso inte första gången, men jag har jobbat de senaste jularna. De firar varannan jul med respektive föräldrar.


Julafton förflöt utan klappar. Men katterna fick inslagen julskinka:) En tradition som jag tagit med från föräldrahemmet:)


  


  

Det där med mitt och ditt är inte så noga i katterna värld;)

 

Juldagen har mestadels tillbringats med hästarna.


Mats tog en promenad med Marko medan jag var ute och red. Marko hade skött sig jättefint, men varit lite orolig när Vilda gick åt ett annat håll. Mats trodde han skulle möta oss på vägen, men vi tog en annan runda. Igår tog vi en liten runda på åkern med Marko och Vilda bara för att se om Marko lydde. Det gjorde han. Så trotset var inte så långvarigt denna gång och förmodligen hade det en del med Vildas brunst att göra;)


Att Vilda bockade i galoppen idag igen satte myror i huvudet på mig. Hon har varit lite ovillig vid sadling också samt inte stått still vid uppsittning. Eller rättare sagt stått still tills jag ska svänga över benet. Inte blir det lättare när man är smidig som en michelingubbe i alla vinterkläder. Samtidigt har hon verkat nöjd och belåten för övrigt vid ridning. Ibland får hon ju för sig lite saker med;)


Jag har sedan hon föll ur ordentligt i kroppen förra vintern ridit med fårskinnspaden för att skona ryggen. Hon har alltid haft lite klena ryggmuskler.


På kvällen skruvade jag loss det koppjärnet som satt i sadeln samt tog fram det andra vidare järnet. Gick ut och provade dem i uteboxen. Hon är bra snäll Vilda med sådant. Jag testade hit och dit. Det vidare hade en mycket bättre vinkel, kanske skulle jag till och med behöva ett något vidare.


Passade även på att testa på Marko. Det satt som en smäck:) Så det blir att sadla lilleman snart då:)


Bytte sedan till det vidare järnet:  

  


I morgon blir det till att testa hur sadeln sitter med detta. Sitter den bra skippar jag paden ett tag igen. Ser fram emot en tur i snön igen:)

Ha en trevlig kväll alla1

 
 
Stina

Stina

26 december 2010 07:06

Skönt att kunna byta koppjärnen, har jag oxå fått göra några ggr på mina sadlar.

Det blir ingen riktig jul när inte barnen är hemma känns det som. Här kör vi ju oxå vartannat år, men iår fick vi ändå till det med nästan alla barn eftersom vi firade dagen inna.

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

26 december 2010 10:14

Ja, jag är glad att jag köpte den sadeln, även om den är för stor för mig;) Kanske kan köpa en annan till Vilda, för den passar nog både Marko och Mats.

Nej, jularna blir lite konstiga, men det är samtidigt ganska skönt att stressa mindre före jul:)

 
Kicki

Kicki

26 december 2010 15:18

det är en väldigt fiffig uppfinning det där, jag har utbytbara koppjärn i min sadel oxå!
god fortsättning! kram

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

26 december 2010 15:26

Det är toppen:) Kram på dig med!

 
Ingen bild

Bea

26 december 2010 20:57


Vi ger oxå katterna mat inslagen i julklapp. Fast vi kör delikatess. För att de ska känna att det är jul! :=)

God fortsättning!

Viveca

27 december 2010 15:25

Det är klart de ska känna att det är jul:) Och det gör de, för de håller sig inne och väntar på klapparna efter julmiddagen varje år:)

 
Ann

Ann

26 december 2010 23:19

Smidigt att kunna byta järnen själv!
Det kan inte jag på min...
Får se vad det blir för sadel till Merlin sen! :)

Trevlig fortsättning!
kram

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

27 december 2010 15:24

Ja det är väldigt smidigt. Tyvärr lyckades jag i min iver och glädje över att ha hittat den fin begagnad efter mycket provande och mätande med mätgrejor från Hööks, missa sitsstorleken;) Den är väldigt stor för mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards