Sparvöga

Alla inlägg under april 2010

Av Viveca - 25 april 2010 14:41

Min snälla och duktiga dotter A fick ta ridlektionen idag pga att jag känner mig som en urkramad trasa.


De var jätteduktiga och lika envisa båda två;) Idag höll Vilda igång i traven, kanske har A lite starkare ben än morsan? Pigg var hon med och testade A ordentligt till en början. Det såg riktigt bra ut efter en stunds drillande. Vilda verkade mäkta nöjd med sig själv och verkade trivas som ridhäst idag. Hon hade lagt märke till tränarens bil när hon kom till stallet och ville först inte följa med Alice ur hagen. Jobba på en söndag?




Mot slutet var det dags att försöka få till en galopp, men Vilda fattade inte riktigt vad hon skulle göra. Vi får nog ta en liten runda på en åker igen och träna galoppfattningarna. Hon gjorde sitt bästa i alla fall:)



Dålig bildkvalitet tyvärr. Batterierna i kameran hade laddat ur som vanligt. Det blev mobilen istället. Musiken är för att slippa höra mitt prat i bakgrunden;)


Ha en bra dag alla!

Av Viveca - 23 april 2010 16:37

Det var riktigt roligt att fläta pil. Tyvärr så blåste det en del på altanen där vi stod så blomställningarna välte några gånger, men de blev riktigt fina och m var en hejare på att förklara. Väldigt trevligt var det.


Nu står ställningen och väntar på att få bli nedsatt i jorden. Den har änglavakt;)

  


  


  


Annars har dagen bestått i att försöka jämföra olika mäklararvoden och vad som ingår i priset.


Har haft en attans huvudvärk hela dagen och nu har jag ont i kroppen med. M kom hem från jobbet med samma symtom.


Hoppas det lättar innan det är dags att jobba...


Ha en bra dag i våren alla!

Av Viveca - 22 april 2010 09:39

Underbart väder idag:)

Ikväll blir det pilflätning. Ska bli roligt och intressant. Får se om jag får ihop något eller om det blir trassel;) Vi ska vara i vår blivande ladugård, mysigt.


Ska nu ställa två banker mot varandra när det gäller våra lånelöften som såg så olika ut. Faktiskt ganska spännande det med.


Här en liten "powernappande" häst:



Ha en underbar dag alla!


Av Viveca - 20 april 2010 23:07

Snart läggdags. Överlevde både vaccination och fotbollsbingo;)

Vilda var skeptisk mot veterinären och lite småstissig efter sprutan, men det gick bra utan bremsning och han "fick" titta i munnen också:) -Inga tänder hänger löst i alla fall. Bra! Hon har varit lugn i munnen det sista, men jag har haft svårt att se ordentligt själv. Har nog inte rätta knycket.


- Vilka fina hovar, sade veterinären, vilket även var det första hovslagaren sade när han verkade henne första gången fast: -Åh, vilka fina små runda hovar;)


Jag hoppas de har rätt för då kanske hon fortsätter klara sig utan skor:)


 

Pussgurka:) 

Av Viveca - 18 april 2010 18:26

Usch känner mig stressad som alltid när fotbollssäsongen drar igång.

På tisdag är det bingo på kvällen: kakor skall bakas, mat ska handlas in. Men före det ska jag försöka tillverka en blomsterställning i pil, med några av grannarna här, spännande. Vilda skall ha sin Botvax spruta på tisdag. Veterinären hade slut på dem sist.


På onsdag utvecklingssamtal med E och samfällighetsmöte. Förutom detta är det träningar under veckan och fotbollsläger till helgen.


Måste klämma in lite ridning också så vi kan få en tillräckligt snabb trav för att komma över i galopp på söndag.


Blev lite chockad över hur mycket Vilda faktiskt fallit ur när hon fick på sig lokselen häromdagen. Dåligt samvete fick jag i vanlig ordning, men nu har jag ökat givan och ger lite rapsolja för att hjälpa henne på traven. Vågar mig inte på något extra proteinrikt tyvärr. Förmodligen har den stränga vintern i kombination med en tillväxtperiod orsakat att hon tappat i både hull och muskelmassa. Får mäta henne igen så är det lättare att jämföra. Gräset kommer att göra susen med när det tar sig lite till.


En liten film från i fredags:


Ha det bra alla, saknar era kommentarer;)

Av Viveca - 16 april 2010 20:36

Fick sällskap av min granne m till stallet idag. Det är hon som tagit de fina bilderna. Vilda har verkligen ändrat form/fallit ur under vintern. Selen satt inte så bra längre. Får justera den bättre nästa gång. Vi har inte använt den sedan hon fick klådan i manen och det verkar ha hänt en hel del med hennes kropp sedan dess.


Vi var allt lite ringrostiga båda två. Det blev många stopp och det var svårt att få henne framåt igen. Vi höll oss i paddocken idag. Stundtals gick det riktigt bra dock, men traaava! -Vad betydde det nu igen? Nja, hon vet allt vad det betyder men det hjälpte inte idag;)


  

Här börjar vi...


  


  


    


      


    


  

Hästviskare?


  

Hej då paddocken, mot godisspannen:)


  

Mmm, lite grönt gräs har det allt kommit.



  

Äntligen fri...


Det var en jättetrevlig dag med trevligt sällskap. Det är bara att öva mer, så ska det nog sitta som en smäck igen:)


Ha det bra alla! 

Av Viveca - 15 april 2010 08:43

En liten snabb uppdatering:

Mäklaren kommer idag för att värdera vårt hus. Kommer nog ta hjälp av honom vid försäljning trots allt. Vill att det ska gå snabbt och smidigt. Ser framför mig hur jag sitter på trappen med en kopp kaffe och ser ut över hagarna och bara njuter av att ha "alla hästar hemma":)


  

Har även fastnat för en hästannons. Knäpp som jag är så stämmer den inte riktigt med det jag hade tänkt, fast lite stämmer den allt. Ska ringa på den i eftermiddag. Så kanske blir det en liten tur till en annan del av Sverige i helgen.

Spännande...


Vilda: Mår prima, manen växer och pälsen under har vuxit ut helt nu. Ingen klåda:) Är så sugen på att rida nu när vi kommit igång, men borde nog ta en liten tömkörningstur också, så vi inte glömmer det vi lärt oss. Hon behöver bygga lite mer ryggmuskler med. Barbacka är inte att tänka på, då blir det ryggrad mot svanskota, ajaj.


Återkommer med mera.

Ha en underbar vårdag alla!

Av Viveca - 13 april 2010 01:47

Blir galen när en reklamruta uppenbarar sig över hälften av texten i bloggen. Hade ju ställt in det så den inte skulle störa, men nu kan man inte ändra dess placering. Därav mitt mixtrande med utseendet. Trodde jag hade löst det genom att välja "återgå till standardinställningar" och därmed få en nätt liten ruta längst ned i inlägget, som alla andra verkar ha. Suck, vilka problem man kan ha;)

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards