Sparvöga

Alla inlägg under augusti 2010

Av Viveca - 28 augusti 2010 01:17

Hej på er!

Fortfarande har vi inget internet ändå har Tele2 mage att ta fullt betalt för det, Dessutom hade de debiterat oss för antivrusskydd som jag sade upp  den 22/7. Det låg långt inne hos den jag pratade med att ens ta bort debiteringen för antivursprogrammet. Med facit i hand skulle jag sagt upp abonnemanget och tecknat ett nytt, då hade jag sluppit betala för tjänsten innan jag fått den. De har även mage att binda abonnemanget för 18 månader, vilket hade blivit detsamma som att teckna ett nytt abonnemang. 


Skall nu kolla upp distansköpslagen och kontakta konsumentverket. Då jag inte har något internet kan jag tyvärr inte betala fakturan förrän de installerat bredbandet, vilket jag förklarade för dem. Skall då inte behöva betala dröjsmålsränta heller för fakturan, hmm den som lever få se.


Så om någon på Tele2 surfar in här igen så får ni gärna erbjuda plåster på såren, eller om någon konkurrent har ett bra förslag på lösning mottages den gladeligen.


En annan lustig sak man får höra i luren i telefonkön hos Tele2: "Har du problem med ditt bredband kan du ladda hem vårt nya program för felsökning" Hur gör man det om man inte kommer ut på internet? Nog om detta, fårskallar;)


Huset: Taket läcker, inte kul. Det var "lagat" med plastpåsar uppe i nocken och takpappen var inte fastsatt ordentligt. Ingen rolig överraskning.


Stallet: M har reglat och bytt gamla stolpar och vips så var takhöjden något högre. Den klarar sig till våren i alla fall. Högtryckstvätten tog med sig en del av betongplattan så det blir lite mer gjutning än planerat.


Hästarna: Marko har gjort sönder eksemtäcket så idag fick han på sig ett flugtäcke (något billigare i inköp) för täcket hade hindrat honom från att klia sönder sig och klådan var som bortblåst ett tag tills för ett par dagar sedan.


Vildas hovar är inte så fina längre, hela sommaren har hon haft hålväggar och sprickor. Enligt hovslagaren bör jag pröva med foderjäst och nypon. Vet inte om jag vågar ge henne foderjäst med tanke på misstanke om att hon reagerar med eksem på protein. Annars är hon mest tjock och otränad för tillfället, men på söndag börjar ridträningarna igen och imorgon hoppas jag på en ridtur om jag hinner. Sist lade hon in backen för att hon inte ville slita sig från bästisen som hela sommaren gått i en annan hage än Vilda. Hon backade säkert en 30-40 meter lågställd och envis. Jag skrattade först, men insåg att det kunde bli lite farligt. Fick säga till henne på skarpen, då skötte hon sig jättefint även om hon hade väldigt bråttom;)


Tråkigt inlägg utan bilder, men enligt fårskallarna skall vi få bredbandsuppkopplingen den 7/9, bättre för sent än aldrig...


Av Viveca - 17 augusti 2010 02:03

Hej alla!

Alla som finns kvar, vill säga;)


Har fortfarande inget internet. Det skulle ta två till fyra veckor efter den fasta telefonen var flyttad, vilket den var den 3/8. Ser framför mig hur teknikerna på Tele2 ägnar två veckor åt att hitta rätt knapp att trycka på;) Det kan ju inte ta någon tid alls, men visst klarar man sig utan internet. Det börjar bli lite stressande att inte kunna sköta sina bankärenden bara. Er saknar jag också förstås.


Annat  som vi klarar oss utan är tv, eller ibland får vi in en pixlig bild med hjälp av E´s bordsantenn. Ska dock fixa detta . Vi har Boxer och förrra ägarna hade parabol. Det har inte funnits mycket tid för varken tv eller dator ändå.


Vi flyttade från ett modernt hus med golvvärme och bubbelbadkar till ett utan varmvattenberedare och väldigt järnhaltigt vatten. Men det går. Börjar nu få in i min lilla hjärna att man måste elda först innan man kan hoppa in i duschen eller diska. Jag stormtrivs! Värre är det med tonåringarna som lever ett mer impulsivt liv, där allt ska ske nu och på en gång. Tror det är bra träning, men vi kommer att skaffa varmvattenberedare och göra rent brunn och filter.


Apropå rent, så har vi gått över gamla huset med bl.a tandborste, så jag hoppas att de nya ägarna blev nöjda med flyttstädningen. Idag har de flyttat in. Hoppas att de skall trivas. Vi blir ju nästan grannar.


Marko har fått låna Vildas eksemtäcke. Det passade faktiskt honom bättre än vad det passade henne. Först baddade jag alla gula beläggningar med Alsollösning och smorde med Salicylsyrevaselin, sedan har jag bara låtit det vara. Svansen och pannluggen ser redan bättre ut. ska ta av täcket och inspektera manen med. Han kommer inte åt att klia sig med täcket på samma sätt. Vilda hade däremot toupérat sig både i ändalykten och i mankammen igår.


Täcket såg dock ut så här igår kväll:

 Flygmyror, hundratals. Jag gned bort dem och hundra nya landade på Markos bak och rygg, kröp ner under maglappen några stycken också. Men de visste inte att de gick mot en säker död. Jag stod nästan i en halvtimme och bara gned och gned tills landningsbanan var tom.


Marko uppskattade massagen.

Av Viveca - 9 augusti 2010 18:38

Vi har flyttat in i det nya huset. Helt underbart. Tyvärr så dras vi med en ej övergående förkylning, vilket saktar ned det mesta.


Katterna trivs storartat, men ibland blir de förvirrade och går tillbaka till det gamla huset.


Vi har inget internet där, vilket är bra på ett sätt, då blir det ju mer gjort.

Passar på att skriva några rader när jag nu tömmer det sista i huset. Imorgon blir det att börja städa ur. Flyttstädning är inte kul, men det är trevligt om det är riktigt gjort för dem som flyttar in.


Hoppas få internet nästa vecka så då hälsar jag på er andra. Har inte glömt er, men har nog en del att läsa ikapp.


Hästarna mår ganska bra förutom Markos klåda och ett rinnande öga som börjar oroa mig litet. De är pigga och glada i alla fall och Marko är jätteduktig och har skött sig fint när vi gått på promenad. Han verkar ha adopterat M som sin nu. Tror han är mest van vid karlar;)


Nej, nu åter till bärande och skruvande. Ha det bra alla!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards