Sparvöga

Alla inlägg under september 2010

Av Viveca - 29 september 2010 00:45

Välkomna in på en titt:




Vardagsrummet med storslagen utsikt.


   

Liten solkatt: Tudor njuter i fåtöljen


   

Toafönstret;)

 

  

Min bilsamling, på toa. M´s är ute på gårdsplanen;)


Till vänster "den moderna" elspisen. Till höger vedspisen.


Femtiotalsluckorna och redahyllorna:) 


 

Inflyttningspresenter Snygg brödkorg och brödrost. Tack Mamma! 


Våra väluppfostrade katter har fått för sig att köksbordet är en fönsterbräda, då sådan saknas här i köksfönstret. Hmm, jättemysigt med jord och gräs blandat med brödsmulor;) Josefin trivs:)


    

Min älskade stringhylla, som egentligen skall innehålla kokböcker. De är dock fortfarande nedpackade. Spana in den fantastiskt "vackra" tapeten. Äpplen, tycker snart jag ser sådana överallt;)

  Utsikten från vardagsrummet, igen. 


Radar trivs i soffan. 


Hallen


    

Utsikt från E´s rum, insikten är att resten av rummet ej bör visas offentligt;)


 

Lilla hallen på övervåningen. Dörren leder ut till en rutten balkong och som synes är fönstret sönder. Här är det Sofia som njuter i fåtöljen.


Sovrummet


        

Dörr in till vår "Walk-in closet" eller kanske mer klädkammare/arbetsrum


Fönstret i klädkammaren.


 

Mycket plats för kläder...


 

...handdukar/linne...

  

...och för en och annan bloggare;)

Välkomna åter!   



Av Viveca - 26 september 2010 17:02

  

Bild från maj 2010


Idag blev det en ridtur med två av våra hästburna grannar. Efter lite trassel med sadelgjorden som blivit väl kort, särskilt när Vilda blåser upp magen x antal hål, kom vi oss iväg. Bytte faktiskt till en som var 20cm längre, med viss fasa över att den kanske skulle sitta löst när hon slappnade av. Det gick dock bra;)


Det blev en blåsig tur, med vääldigt mycket att titta på, hemskt nyttigt för en liten semesterfirande häst. Hennes fackförbund måste ha kämpat bra för att få till en sådan lång semesterperiod;)


 Roligt också att få lite kläm på fina ridvägar i området. Det verkar finnas en hel del sådana.


Jag tror vi såg litet roliga ut. En av oss på en liten vit bedårande ponny, en annan på en väldigt pigg och vacker arab som galopperade på stället i sin iver, så lilla tjocka Vilda som helst sprang i sidled, eftersom det var så spännande;)


Roligt var det i alla fall.


Vi såg får, hundar, kossor och en massa läskiga saker på vår väg. Så mötte vi en bil. Vilda började steppa och vips hade hon hoppat upp på en åker som låg ganska mycket högre upp än nivån på vägen. Hoppsan! Jag satt kvar i alla fall. Det var bara att rida på åkern tills nivåskillnaden blev mindre igen;)


M vaktade Marko som sprang runt och gnäggade i hagen. Känns skönt med barnvakt ibland:)


Vilda var helt slut efter turen och genomsvettig. Tror att hon hade minst lika roligt som jag.


Så tack kära grannar för detta och jag hoppas att det blir en tur snart igen!

Av Viveca - 25 september 2010 00:20

Trots för litet sömn och energitjuvar så känner jag mig riktigt glad igen:) Har underbara vänner och väldigt duktiga sådana. Jag blir inspirerad.


Energin behövs. Det finns en del att göra här och inte minst behöver vi komma igång med hästträning igen.


Det kom ett paket på posten häromdagen med saker jag beställt. En balkniv, en hövåg och åtta stycken koner. Ställde upp konerna i den del av hagen jag tänkt använda som träningsbana.


Marko tyckte det var ganska spännande att gå omkring och välta de gula plastsakerna. Vilda visste mycket väl vad det var för något och jag prövade lite följa John vilket var länge sedan nu. Vilda var måttligt intresserad tills jag fixade lite belöning då blev det fart på henne. Några vändor slalom gick vi. Marko förstod inte riktigt vad som väntades av honom, men tog några steg i rätt rikting och så belöning:) Passade på att vänja honom litet vid spöet, men det var allt lite läskigt till en början. Fick klia honom lite med det på bogen utan att han flyttade undan till sist, och så belöning:)


Vilda är ett riktigt matvrak, vilket inte är någon nyhet. Jag får vakta Marko när han äter ur sin spann för Vilda äter snabbt och sedan är hon ute efter hans foder, lilla envetna sto;) Marko njuter av maten och tuggar ordentligt, Vilda hinner knappt svälja innan hon är klar.


Hon har dessutom full koll på var alla goda äpplen kommer ifrån.

  

Utsikt från sovrummet. Till höger: projekt plocka fallfrukt, puh!

 

Därav hennes placering

  

Här står hon när hon är godissugen. Dvs ofta;)

  

Utsikt från klädkammaren/arbetsrummet eller som det numer verkar kallas: Walk in closet;) Det kan ju komma ett äpple flygande;)

 

Det händer att matte kommer med ett äpple till de små kusarna. Vilda får då göra något för att få det. Själv fick hon för sig att hon skulle backa två meter utan att jag bad henne, men istället fick hon öva på att buga. Marko får stanna på kommando. Det är lagom avancerat än så länge.

 

Energin behövs som sagt till alla projekt här hemma och på söndag hoppas jag kunna ladda batterierna lite till med en ridtur:)


På jobbet är det dags för HLR-utbildning snart igen. Denna gång skall jag och en kollega utbilda 620 personer. Det skall bli otroligt roligt. Gillar att utbilda och handleda. Tyvärr blir det lite av den varan när man arbetar natt, men det finns så många andra fördelar med nattarbete. Framförallt är man inte så styrd och det blir mer fritid över som kan ägnas åt alla projekt.


Natti, natti kära vänner:)

Av Viveca - 23 september 2010 16:07

Efter en händelse i tisdags kväll har jag varit ganska nere.

Har funderat på om jag skall skriva om den här eller ej. Det finns tydligen de som är här inne och läser och sedan gör en egen liten tolkning av vad det egentligen står. Det är inte lätt när det är svårt. När folk redan har förutfattade meningar om saker och ting så spelar det inte så stor roll vad man skriver. Orden vrängs till deras favör eller vad man skall kalla det. De ser spöken mitt på ljusa dagen.


Händelsen är i vilket fall grov och är anmäld till polisen.

Bakgrunden är ganska lång men handlar om att vi hjälpt en person och att istället för att fatta att det var av medmänsklighet har sjuka hjärnor fått för sig att det var en konspiration. Att vi var ute efter något. Vi och den vi hjälpte vet i alla fall sanningen och det räcker för mig.


Det som är jobbigt är att man skall behöva vara rädd i sitt eget hem. Att vara rädd att bli slagen eller hotad. Att vara rädd att det händer någon i familjen något. Att få skit för att man givit någon en drägligare tillvaro är kränkande, men som tur är så vet de flesta hur det ligger till.


Så efter funderande så delar jag med mig av detta, för att vara tyst eller tystas det är inget för mig.


Ska nu lägga detta bakom mig i samma stund jag publicerar inlägget och umgås med dem som verkligen betyder något för mig.


Ha det bra alla!

Av Viveca - 17 september 2010 19:05

Snart dags för duschen och sedan jobbet. Det har varit en seg dag idag. Eller rättare sagt jag har varit seg. Jag har tusen saker att göra och därför velar jag än hit och än dit, inte mycket blir gjort.


Det jag till slut fick gjort var i alla fall och beställa lite grejor från Börjes och fixat till i stallet som nu får fungera som sadelkammare. Nu går det också att binda upp hästarna därinne om man vill stå lite mer skyddat t.ex när hovslagaren kommer. Då slipper jag släpa ut sadeln i spöregn med. Gillar inte riktigt uppbindningen ute, men det blir bättre efter lite träning. Hästarna står nämligen med rumpan åt vägen vilket gör att jag inte riktigt litar på att de står stilla om det kommer en bil runt hörnet på uteboxen. Träning ger färdighet och trygghet dock.


Så här blev det i den gigantiska "sadelkammaren":

      

Väldigt vad mycket grejor det blir. Framförallt grimmor.

Får se till att använda dem med;)

Ska börja vänja Marko vid bett nu och Vilda ska tömköras. Hoppas Marko kan låna selen av Vilda. Den är ganska ställbar. Bra att ha alla grejor inom räckhåll. Ska även försöka få skrotnissarna här hemma att få undan alla bilar som står här och där, så man kommer förbi och fram.


Dagen har bjudit på omväxlande väder och det är redan ordentligt upptrampat utanför boxen. På eftermiddagen var det dock riktigt soligt och skönt. Dock en väldigt massa knott, tyvärr.

       


Have a nice evening:) 

Av Viveca - 17 september 2010 08:27

Borde egentligen sova lite till eftersom jag skall jobba inatt. Det var dock ett "litet" barn som hade missat skolbussen(igen).


Gårdagseftermiddagen och kvällen tillbringade jag med mina grannar och tillika vänner. Vi var ute på Gullholmen och Härmanö. Det var riktigt mysigt och väldigt vackert.


Anledningen till utflykten var att besöka några eventuellt framtida invånare här på gården. De var mycket nyfikna och mysiga. Så nu funderar vi:) Återkommer så snart vi vet.


Ha det bra alla!



Av Viveca - 13 september 2010 23:44


Inflyttningsfesten blev riktigt lyckad. Tack alla vänner för att ni kom och förgyllde dagen:)


Dagen efter var lite seg. Det blev dock en promenad med "Bill och Bull". Marko skötte sig exemplariskt både vid möten med bilar och andra hästar i hagar vi passerade. Vilda däremot visade sin envisa sida och vägrade gå ifrån hästarna hon fick hälsa på. Efter en hel del övertalning som ledde till att hon var ganska spänd och fortfarande lätt bångstyrig kom en bil bakifrån. Vi gick in på en uppfart för att släppa förbi bilen. Då började hon steppa runt, backade(den växeln verkar funka bra;)) in på gräsmattan och trampade massor av hål i den, suck!


Vilda är en otroligt charmig individ, men hon kräver list och ett mycket stort tålamod. I söndags var första gången på länge jag blev riktigt irriterad på henne. Annars brukar jag mest skratta åt eländet. Kanske var det tröttheten efter festen som gjorde det?


På väg hem blev hon bettutad i en mycket söt liten valack och vägrade gå därifrån efter hälsande, pipande och svanslyft. Fastvuxen var hon. Fick henne vända och backa några steg, sedan två steg fram och så vidare. Att Marko och M hade gått förbi och nästan var utom synhåll bekom henne inte. Hon måste blivit kär.


Marko gick med M som han inte gjort annat, lydde M hela tiden med pigg och intresserad uppsyn.


Nu förstår jag ännu mer när jag jämför hästarna att Vilda nog inte var den lättaste individ att uppfostra och kanske inte den ultimata att ha som första häst;)


  


Men jag gillar ju att hon är lite egen och bångstyrig. Vilken lycka det varit varje gång man lyckats komma överens och jobbat ihop.


Hon behöver nog lite mer träning och stimulans, för hon verkar lite smågrinig överhuvudtaget nu. Det brukar alltid ge med sig när man höjer ribban, vilken nu varit väldigt låg ett bra tag.


Ha det jättebra alla!

Av Viveca - 10 september 2010 18:20

Efter storhandling var det dags för torvning. Vilda tyckte att både kalket och torven var smakligt så hon var inte nödbedd. Båda hästarna var med när jag fixade iordning bädden. Det tog lite tid kan man säga;) De var ganska mycket i vägen, men ursöta så de fick hållas.


Marko gillade också torv och när Vilda föst ut honom ställde han sig och undersökte en torvpåse i skottkärran. Han nöjde sig inte med det utan plockade upp den och skrämde halvt ihjäl sig själv och galopperade iväg med påsen fladdrande, tills han kom på att han kunde släppa den. Smart kille!;)


Det blev en hel del miljöträning idag för dem båda, samt lydnadsträning i när de fick flytta för mig och skottkärran i olika riktningar. Vi har förenat nytta med "nöje" idag alltså.


Nu mer matlagning, städning och pyntning av maskinhallen. Tyvärr är det tråkigt väder idag. Hoppas vi inte fryser därute ikväll.


Här torvmarodörerna:

      

    

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards