Sparvöga

Direktlänk till inlägg 17 januari 2011

Denna dagen ett liv...

Av Viveca - 17 januari 2011 15:17

..eller vad var det farbror Melker sade?


Inte mindre än tre gånger fick jag ösa ur uteboxen i förrgår. Och jag föll till föga och lade in halm igen. Varken ekonomin eller min rygg klarar att mocka ur all torv varje gång det blir blött. Det är främst i ena hörnet vattnet rinner in, men torven suger upp en hel del på Markos plats i boxen, ja de har bestämda platser.


  


Har nu stängt till två av de tre hagarna som sitter ihop eftersom jag inte vill ha hästar som åker rutschkana och skadar sig i de mer kuperade hagarna. Det blir väldigt tråkigt för dem dock. I den hagen med uteboxen finns inte mycket att tugga på, men desto mer hästskit. Prövade att mocka i förrgår, men det blir mest skrap på ytan. I går morse efter jobbet gick det bättre, men jag insåg att man måste kanske sova om man varit vaken på natten.


Söndagen var mins sagt händelserik. Mats tyckte synd om hästarna och körde in med sandspridaren i hagen, vilken han naturligtvis körde fast med. Han har den förmågan att köra fast med det mesta som går på hjul. Har med att han är envis och en chansare att göra.


Efter en paus i brottandet mot vädrets makter, födelsedagsfirande av en vän och hämtning av E från fotbollslägret. Var det dags att ösa boxen igen och laga mat.


Mats fick på kvällen loss sandspridaren. Såg honom köra förbi fönstret.

Efter en välbhövlig dusch var det dags att åka till jobbet. Tio minuter innan jag skulle halka ut till bilen körde Mats fast med nästa motorfordon. Lastbilen lastad med en ny hösilagebal stod på tvären över vägen, suck! Bestämde mig för att ta den andra, oplogade, osandade vägen förbi hagarna. Den är rena självmordsvägen i det här väglaget.


Slängde in väskan i bilen när St ropade: Hästen har rymt! Hästen eller hästarna? Med morötter och grimmor i högsta hugg halkade jag förbi ladugården där Mats och Stefan stod. Japp två små älgar knaprade sly vid vägkanten utanför hagen. Nästan framme vid Marko halkade jag och han sprang upp i skogen. Vilda sprang efter. St fick in Vilda i hagen genom att på Bamses vis locka med en morot framför mulen, men var inte snabb nog att stänga hagen.


Två små hästar sprang litet längre in i skogsgläntan. Men matte pulsade efter i jobbarkläderna och inga stövlar. En morot till Vilda, grimma på, duktig. St fick grimskaftet. En morot till Marko, grimma på, duktig. NU går vi till hagen.


    

Mats hade glömt stänga hagen när han hämtat sandspridaren, suck!


In i bilen och upp för den isiga backen samtidigt som jag försökte ringa min arbetskamrat och säga att jag blev sen. Kom inte upp för backen, efter flera försök gled bilen i sidled in i en snövall. Mats och St hjälpte mig att få loss bilen, men jag bestämde mig för att ta andra vägen när lastbilen var loss. Passade i stället på att ge hästarna kvällsmat. Mats hade ju fullt upp.


Idag är jag ledig och skall ta mig an gödslet i hagen och nu rinner det inte in vatten i boxen längre så torven skall bytas ut. Annars är det mest en massa telefonsamtal om E och hennes skola. Skulle behövt några timmar till på dygnet.


Vi har möte på jobbet i dag med, men vet inte var jag skall kunna klämma in det någonstans?


Vill ha lite lugn och ro...

 
 
Carin

Carin

18 januari 2011 10:35

*S* Låter som du inte har svårt att sysselsätta dig! Ja men herrejistanes vad det rinner överallt! Det var mörkt när jag väl tog mig ut till stallet i går men enligt maken så är det kaou här i Skåne. Han kunde inte köra av vägen som han brukar för under viadukten stod där 2 m vatten... Ut led är tiden?! Försök att hinna med å andas lite emellanåt!

Kram/C

http://ekbladet.bloggplatsen.se

Viveca

18 januari 2011 11:47

Vädret rår man inte på. Tar en liten paus i mockandet nu. Båda hästarna fick borstning i solen i hagen. Marko lyfte snällt på hovarna fast han stod helt lös, får glädja mig över de smä sakerna i livet;) Vilda ville inte lyfta hovarna, så vi får halka in i stallet i kväll;) Däremot sade hon: host! Host! Blir lite trött på detta. Så förutom hagmockningen och den vanliga boxmockningen så skall halmen ut igen, kanske ta en temp ikväll och ringa vet. om det verkar vara något på G igen. Blä för allt som skall jäklas. Men mitt eget fel att jag lade in halmen igen...

 
Stina

Stina

18 januari 2011 12:07

Det verkar inte riktigt gå din väg nu saker och ting så jag skickar en bamse styrkekram härifrån Östergötland !!!

Isen är otrolig, och snöslasket. Igår skottade vi slask i nästan 2 timmar för att at oss bort från gårdsplanen !
Fy bövelen säger jag bara !

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

18 januari 2011 14:13

Nej, men som med mycket så är en del självorsakat. Är på bättre humör nu.Har mockat ett släpkärrelass och myst i solen med hästarna. Tack vare fint väder har jag även prövat blötlägga höet/hösilaget. Senaste balen var ok, men väldigt torr.
Tack och kram till dig:)

 
Ann

Ann

18 januari 2011 19:43

Den där attans isen ställer till besvär överallt tror jag... *morr*
Du har att göra märker jag... men du får glädjas åt det lilla, du hade sol, det hade inte jag! :)
kram

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

18 januari 2011 21:04

Det var underbart väder vilket gjorde allt ganska skönt trots allt. Tre (små)släpkärrelass senare är jag riktigt mör i kroppen. Nu är det frost här igen så isen slipper vi inte.

 
kicki

kicki

18 januari 2011 21:53

ujuj kära nån vilken slit o stök! hoppas det lugnar sig lite nu!

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

19 januari 2011 08:24

Ja nu är hagen mycket finare. Allt är inte urmockat dock. Det skulle nog ta en vecka. Hoppas bara hostan ger med sig så vi slipper en penicillinkur till.

 
ylle

ylle

20 januari 2011 11:50

Ja, det verkar sannerligen inte vara brist på sysselsättning för Dig! Låter rätt kämpigt, härligt att Du tar det med gott humör. Värmande kram från mig också!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

20 januari 2011 11:59

Tack Ylle! Kram på dig och prinsarna!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards