Sparvöga

Direktlänk till inlägg 6 december 2011

Torrt om fötterna...

Av Viveca - 6 december 2011 10:26

Hej alla och tack för era tänkvärda kommentarer på förra inlägget! Tyvärr så kom inte alla kommentarer fram vad jag förstår. Vet inte varför, men alla som jag läst och fått fram är publicerade.


I flera dagar har Mats grävt och fixat till här hemma med grävmaskinen.


Första dagen var det ytterst spännande med grävmaskinen i hagen.





Många goda grenar att tugga på dök upp i hagen. Hästarna blev allt modigare. Marko som är en sådan fegis hoppade flera gånger över rännorna som husse grävt för avrinningen ned mot bäcken. Det blev sörjigt och geggigt så vi fick stänga av efter att Vilda testat att gå där husse grävt bort stora stenar och skrot. Hon sjönk till knäna i hålan som blev...Så nu får marken sätta sig ordentligt innan vi öppnar igen och gräset får också växa upp igen.


Mats har grusat utanför boxen samt gjort en väg som hästarna kan använda när det är geggigt eller som igår när leran fryser på den gamla övergången över bäcken och två hungriga inte vågar gå över där. De är ganska smarta för i de djupa hårda hålorna kan man ju stuka sig rejält.


   


   

Jag försökte igår morse att få dem gå över den nya smala bron över bäcken efter att jag serverat höet i boxen.

 

 

Men nej, det var alldeles för läskigt. Jag fick ta dem en och en på vägen utanför hagen istället. Så när de flesta andra släppte ut sina hästar, släppte jag in mina;)


Jag försökte sedan med godis som belöning få dem att gå över till gräset igen, utan att lyckas hela vägen.


Vid tid för lunchhö lyckades jag med hjälp av hötussar få Vilda att våga, trots att Marko var mest intresserad från början.

 

Längre än såhär ville inte Marko som tuggade, fnyste och tuggade...

 

När han vänt på klacken passade Vilda på...lite modigare eller lite hungrigare?

 

Matte lade ut fler högar till Marko...Vilda vände och tog en matpromenad över bäcken igen... 


Matte gick in och hämtade mer hö..och möttes av detta när hon kom ut...

 

Har hästkräket skaffat vingar?


Idag är det fruset och ett litet tunt lager snö. Har väntat på att Mats skall hjälpa mig att köra Vilda med skaklar och släpa, men han gräver och gräver...

Det får bli en ridtur tror jag, men funderar på underlaget. Jag har inte skaffat broddar till bootsen och är rädd att det blir mycket halare med än utan boots. Har inte heller skaffat boots till bakhovarna och skall man brodda bör man väl brodda runt om? I  mitt stilla sinne trodde jag faktiskt inte att det skulle bli snö ännu. Barfota är det ju inga problem att rida, men eftersom hon har ömmat utan bootsen tidigare så har jag fått ett dilemma. Skall skaffa broddar, men vill komma ut idag innan jag åker och shoppar. Får känna efter och är det halt så får det bli åkergalopp istället om jag kan få upp farten såpass:)


Valpar till salu!

Var och hälsade på valpen Doris igår och hon är urmysig. Nu har valparna kommit igång ordentligt och är ganska jobbiga. De flyttar valphagen så vi fick rycka ut med lite material att skruva fast den i väggen. Helgalna är de och jätteglada. Tyvärr är det bara fyra av elva tingade. Inte lättaste hundrasen att sälja om man inte vill sälja till idioter. Så känner ni någon som vill ha valp så tipsa gärna om dem:

http://orusttorget.se/index.php?action=show&show_id=45314&show_torg_namn=uddevalla&search_word=Amstaff&l=&l2=

eller http://www.blocket.se/goteborg/Amstaff_Valpar_37179480.htm?ca=15&w=1&last=1

Ha en bra dag alla!

 
 
Ingen bild

Paula

6 december 2011 20:42

Här har du intressant läsning i all välmening, ser att det inte finns någon information om hälsotester på din blivande valps föräldrar..
http://youareneverforgotten.blogspot.com/

Jag hoppas du sätter dig in i risken att köpa hund efter föräldrar som inte är hälso-testade eller mentalbeskrivna. Lär av andras misstag, det gör så jävla ont att göra dom själv!

Viveca

6 december 2011 22:06

Tack för informationen. Det är av personliga själ jag väljer just denna valp. Men visst finns det risker med alla val man gör i livet. Valparna finns redan. Min ena häst är besiktadmen av okänd härkomst den andra har stamtavla men är inte besiktad vid köp. Mina katter är alla utan stamtavla. Så jag lever kanske riskabelt? Därmed inte sagt alla renrasiga är friska. Valparna kommer vara besiktade vid köpet. Förhoppningsvis kommer valpen förbli frisk om inte så lär den inte bli friskare för att inte någon köper den. Sedan kan jag förstå att en del är emot blandrasavel.

 
Ingen bild

Paula

7 december 2011 07:16

Nej, jag sa inte att alls med stamtavla är friska, det är hälsotesterna jag trycker på. En besiktigad valp är inte någon garanti, många sjukdomar utvecklas först senare.
Höfter, armbågar, ataxi.. är något av det kollat på föräldrarna?
Det är sånt som inte syns, men som kan få stora konsekvenser för valpen. Nej, inte blir dom friskare av att någon annan köper dom, men om uppfödaren får sålt valparna så signalerar det att det är okej att föda upp blandraser. Du hjälper ju dessutom till att sälja dom, genom annonsering.
Det är som sagt i ren välmening, många har lidit pga sådana här köp, och självklart vill vi inte utsätta andra för detta!

Viveca

7 december 2011 12:12

Dessa valpar var inte planerade, men de finns fortfarande. Att få sålt dem hjälper jag till med då ungdomarna som har dem tillhör familjen. Alltså gör jag det i all välmening. Visst kan det finnas dolda fel och det är något som ev. köpare får diskutera med säljaren om de önskar hälsotester. Jag vet att du menar väl och det gör jag med. Sedan är det upp till var och en att göra sina val i livet oavsett om de är bra eller dåliga.

 
Ann

Ann

7 december 2011 14:37

Skönt med grusat nu i lertider, vi har också grusat en del men som det ser ut nu skulle det behöva grusas i hela hagen tror jag! ;)
Fast idag har det kommit snö så det kanske är slut lerat! :)

kram

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

8 december 2011 05:47

Ja, det är riktigt mättat med vatten i hagarna, men hästarna är mycket renare om hovar och ben nu när de slipper gå över den lerigaste delen. Nu går de fram och tillbaka över den lilla bron som ingenting:) Ja här var det snö som smälte lika fort, men det är lite hårdare i backen nu i alla fall.

 
Stina

Stina

8 december 2011 14:23

Den där bron hade fått herr V att få hjärtinfarkt *s*
Vilda, tuffing eller matvrak ?? Svårt att avgöra ;)

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

8 december 2011 15:08

Det kan jag tänka mig, båda mina var väldigt skeptiska, men nu går de där mer än gärna och får miljöträning på köpet. Tänk vad de kan trots medfödd klaustrofobi och flyktbeteende;)

Vilda är nog lite av båda;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards