Sparvöga

Direktlänk till inlägg 21 december 2011

Full rulle...

Av Viveca - 21 december 2011 09:13

rubriken kunde ha varit "Trött småbarnsmamma". Det är inte så himla stor skillnad på valp och bebis. Förutom att valpar inte är välkomna där det säljs julklappar och att man inte brukar ha blöjor på dem. Jag ammar ju inte i alla fall;)


Men Doris sover i alla fall hela nätterna. Det har inga av mina riktiga bebisar gjort.


Hon tycker att hästarna är stora och läskiga, medan katterna är väldigt intressanta. Har försökt förklara för henne att hästarna är hundra gånger snällare mot små valpar än trängda katter. Men det förstår hon inte alls och fortsätter försöka leka med de ovilliga och fräsiga katterna. Det har dock gått över förväntan. De blir allt modigare. Två av dem är dock löjligt rädda för henne. Den ena har antagligen blivit hundbiten. Han blev ordetligt tilltufsad för ett par år sedan, men vi vet inte vad som angripit honom, gissar på att det varit en räv eller hund.


Marko har putsat Doris på huvudet när vi varit ute med lunchhö. Jag hade henne i en sjal på bröstet första gången. Doris var dock skeptisk och morrade lite. Andra gången hade jag henne i en ryggsäck på magen och då kröp hon ihop på botten av den när Marko skulle nosa på henne. Häromdagen gav jag hästarna höet i hagen och Doris satt utanför, men kunde inte låta bli att komma till oss. Det var läskigt att gå vid de stora djuren. Hästarna tittade bara lite på henne och fortsatte tugga. Jag lyfte upp henne till Marko som återigen blåste på henne försiktigt och putsade henne med mulen. Doris kröp ihop, men verkade lugnare.


Igår var vi och inhandlade en fleeceoverall för hon tycker att det är lite kallt med regntäcket. Det är dock ingen chans att få på overallen när det är kissdags utan den får hon ha när vi skall vara ute lite längre stunder.



Annars är det mest "ON eller OFF" på den lilla. Busa, kissa, äta, bajsa kissa, busa, kissa, sova, kissa osv.


Har dåligt samvete för hästarna igen, även om de säkerligen uppskattar att äta och vila. Har tänkt att komma ut och rida/träna på kvällarna när Mats kommit från jobbet, men då har jag varit väldigt trött. Vi får snart rutin på det hela och förhoppningsvis kan Doris hålla sig längre stunder snart. Hon får öva på att vara ensam när jag mockar och packar hö. Bara hon är nykissad så funkar det bra.


Idag blir det en tur till Granngården för att köpa torv. Det är lite gnälligt i bilen, men hon vänjer sig allteftersom.

Imorgon blir det julklappshandling. Barnen har jullov och förhoppningsvis har jag någon "frivillig" hundvakt (annars blir det ju inga julklappar).


I förrgår fick Doris besök av sin mamma och lilla chihuahuan Nils:

             

Det blev full fart och sedan var hon trött. Helst vill hon somna i knäet eller famnen  


Ha en bra dag alla! Nu skall jag passa på att ta disken innan bebisen vaknar.


 
 
Ingen bild

Lotta

21 december 2011 13:44

Hej!
Tänkte bara komma med ett tips, eftersom jag har erfarenhet av hästar o hundar ihop. Lär henne att hon under inga omständigheter får gå in till hästarna i hagen. Det går kanske bra när du är med och kan kolla dem, men plötsligt kan en häst börja jaga henne eller hon jaga dem. Vår schäfer var hopplös på att valla (lydig annars, men då blev hon stendöv)och det slutade med att hästarna sprang, alla utan shettisarna som istället jagade henne. Iallafall så fick hon sina sparkar och en gång träffade det så illa att hon led av epilepsi återstoden av sitt liv. Så att konsekvent ha ett förbud att gå in i hagen tror jag absolut på.
Hon är väldigt söt din lilla bebis :)

Viveca

21 december 2011 14:11

Tack för tipset! Självklart kan det bli problem som du säger. Just nu funderar jag på en bärsele och vi kommer träna på att sitta kvar utanför hagen. Det är bra om hon lär sig umgås med hästarna fast med måtta och under övervakning eftersom tanken är att hon skall kunna vara med på ridturer när hon blir större. En hund som slår dövörat till är hopplös att försöka kalla in. Vi får pröva oss fram. Hon är dock ganska rädd för dem och ingen vallande ras så det får jag utnyttja:)
Ja, hon är söt som socker:)

 
Ingen bild

Lotta

21 december 2011 14:20

Ja, det är ju så olika, våran lilla Jojjo, som vi har nu har inget intresse av att jaga hästar, men man kan ju få andnöd ändå då man leder in dem och hon är väldigt nära de stora fötterna. Men visst underlättar det om de inte har vallningen i blodet.

Viveca

21 december 2011 15:45

Doris mamma är van vid hästar och håller behörigt avstånd utan att vara rädd. Hon har dessutom stor respekt för eltråden, Jätteskönt. Den andra hunden de hade (en powderpuff) var däremot både vallande och alldeles för nära. Han stack in i hagen och vallade Marko när jag skulle hämta honom. Då var jag ganska orolig att han skulle få sig en spark eller att Marko skulle dra iväg med mig. Tillsist lyssnade han dock på sin matte, men det tog tid...

 
Viveca

Viveca

21 december 2011 15:51

Får ju tillägga att Marko tog det ovanligt lugnt. Han verkade mest undra vad det var för idiot som sprang runt honom;)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Kim

Kim

21 december 2011 21:53

Ja med en lite bebis i huset så får man inte många minuters ro!
Men tiden går och snabbt så hittar hon tryggheten och blir mer självständig.
Det är en klart tidskrävande men väldigt gullig tid, njut på, hästarna går de ju ingen nöd på.

Jättegulliga bilder!
Gillar mammans färg.

Imorgon eftermiddag ska jag också ut och HANDLA, hoppas det går bra för oss båda.

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

22 december 2011 08:04

Det går bättre och bättre. Hon gillar våra små träningsstunder och är nu en fena på att sitta på kommando. Hon kan även ligg och inkallning, men där får vi jobba lite mer innan det sitter som en smäck:) Nu tar jag det lugnt när jag går ut utan henne och hon verkar vänja sig snabbt vid att vara ensam en liten stund vid fodringstid för hästarna. Men det är klart att matte får extra många pussar när hon kommer in igen.

Mamman är jättefin och så väluppfostrad:)

Ja snart är det shopping. Skall skriva en lååång lista och hoppas att jag inte glömmer något. Lycka till med din shopping med!
Kram

 
Kicki

Kicki

22 december 2011 19:15

hon e så skitsöt att man får hål i tänderna nästan! sista bilden är underbar =)

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

23 december 2011 07:51

Som vanligt så är det tur att djuren är söta;) Hon är minst lika enveten som Vilda, men otroligt gosig och mysig när hon varvat ned eller är nyvaken;)När hon skall sova kommer hon och vill ligga i knäet. Nu på morgonen har hon upptäckt att det är jättekul att dra sönder tapeten i köket. Tur att köket är orenoverat:)

 
Stina

Stina

27 december 2011 21:01

Hon är ju så söt så det borde vara olagligt =)

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

28 december 2011 11:43

Ja hon har utseendet för sig. Det vänder hon till sin fördel i de flesta situationer;) Man kan lägga huvudet lite på sned och rynka pannan när man knaprat på skorna i hallen t.ex.;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards