Sparvöga

Alla inlägg den 3 mars 2011

Av Viveca - 3 mars 2011 10:58

Hej på er!

Jag och E har bestämt oss att vika tisdagarna till mor- och dotteraktiviteter. För om sanningen skall fram så umgås vi ganska dåligt. Hon tycker att jag bara håller på med hästarna och jag tycker mest att hon är med kompisar. När hon väl är hemma så ska jag anpassa mig efter henne. Och så gnäller vi och bråkar in emellan, eller mest hela tiden;) I tisdags var vi i alla fall på Sjögårdens spa. E fick dispens från 16-årsgränsen. Vi fick dock inte inta själva Spat utan nyttjade enbart bastu och pool för det facila priset av 70 riksdaler.

  

Liten suddig bild på fjortis i omklädningsrummet (nu blir jag nog hängd av henne;))

  

Det fanns även möjlighet att använda det lilla gymmet, men vi slappade istället. Riktigt skönt var det. Vi prövade någon slags infravärmebastu, men den kan jag inte rekommendera. Det enda som hände var att man brände sig på ryggen, resten av bastun var fisjummen. Det var ett gäng engelsmän som rekommenderade den varmt dock. Smaken är som baken eller så var den helt enkelt inget för oss vikingar;)


Våra kroppar blev i alla fall varma och mjuka efter allt badande, bastande och duschande. En massage på det hade inte suttit fel, men vi körde budgetvarianten. Nästa gång skall jag nog ta med lite massageolja;)


E somnade i bilen efteråt och hade jag inte suttit vid ratten så hade jag nog tagit mig en tupplur med. Det var perfekt att slippa åka tre mil till badhuset för samma sak och en mycket lugnare miljö.


Igår när jag kände över Vildas ben och hovar på morgonen upptäckte jag att höger framhov var varm igen. Lite puls kunde jag även känna bakom knäet.


Tog in henne och försökte rensa bort den gamla bomullen som hovslagaren tryckte dit. Helt otroligt att den suttit kvar så länge.


Innan har jag bara kletat på ny tjära uppe på och de senaste dagarna har jag låtit den vara pga det torra underlaget och att det är ett smärre självmordsuppdrag att ta in och ut hästarna just nu i halkan.


Planen var i alla fall att rensa ur hålväggen, göra rent och trycka i en ny tuss med bomull och honung samt täcka med tjära. Men se det var inte lätt. Fick bort det mesta så att det var rent för ögat i alla fall, men hålet har börjat dra ihop sig runt bomullen så lite fick sitta kvar.


Jag smetade på honung och tjära. Ville inte ta jodopax på för då fräter man upp hålväggen igen. Får se hur det ser ut idag.


Hon är varm i hoven men jag kunde inte känna någon puls vid frukosten. Får jag inte bort bomullen så kanske hovslagaren får komma och verka upp kanten på hålet igen. Men det är ju bra om det läker istället.


Sedan var jag på snabbshopping. En riktigt bra shopping är när man bara kommer hem med det man skulle ha och att det har gått fort. På en och en halv timme var jag klar och då tog resan 10 + 40 min:)


Först apoteket:

  

Bättre sent än aldrig


Broddarna var restnoterade trots att jag ringt till Kronans droghandel innan och frågat. Konstigt system förresten. Man kan inte ringa direkt till det lokala apoteket utan man kommer till någon slags telefonist som kollar lagerstatus. Tycker inte privatiseringen av apoteken har varit till någon fördel ännu. Mest krångel.


Sedan skoaffären:

      

De hade broddar, men min egen storlek hade aldrig funkat att få på klumpedunsthermostövlarna. Nästa storlek var 44:or. Men de funkade. Dock glider hälbroddarna upp och sätter sig bakom hälen.

  

Sedan till Granngården för inköp av torv. De hade fått in större förpackningar av hampaströ så  det köpte jag att blanda upp torven med. Jag hade tänkt köpa spån eller torvmix men jag vågar inte med Vilda. Vill inte att hon hostar igen. I förrgår var hon snuvig dessutom. Hampaströet var dyrare, men de fanns i riktigt trevliga 18 kilosförpackningar som funkade att lyfta och nå om.


Här lite info om hampa. Ska stängsla ut hästarna när jag mockar idag dock för Vilda gillade ju att äta det när jag testade det sist. Blandar jag ut det med torven så sätter hon ju inte i sig stora klumpar i alla fall. Det är säkert inte farligt att knapra i sig lite extra fibrer.


Hööks var nästa stopp:

  

Mats kanske blir besviken att jag köpte koppjärnet, men han har tillräckligt att greja med som det är tycker jag.


Provade det på Vilda i hagen, men hon blev mäkta irriterad och ville inte stå still. Men det lilla jag hann se var att det satt helt ok, kanske får jag komplettera med fishinläggen om det glappar.


Dagens göromål blir att mocka ur ordentligt i boxen och att fixa ordning bädden.

Undersökning av Vildas hov och behandling. Avmaskningen sparar jag tills Sancho Panza kommer hem och kan avleda dem lite så jag slipper spruta medlet utanför.

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards