Sparvöga

Alla inlägg den 22 augusti 2011

Av Viveca - 22 augusti 2011 09:27

Nu är hösten här. Har haft en underbar helg då vi firat en kompis trettioårsdag ute på Gullholmen/Härmanö. En heldag med övernattning fylld med lekar, god mat och dryck samt trevliga människor.

  Gullholmen  

Lotsutkiken med lotsstugan

  Fyren   Lunch   En av de ursprungliga gårdarna där vi övernattade.   Huset är från 1700-talet  

Två Nordisar på sommarbete 

  

De lindrade min hästabstinens och återställde min doft av nyduschad till den normala hästlukten...

  

För vem kan motstå att pussa hästmular? En av hästarna är Sandor, Vildas "expojkvän" från inkörningskursen för två år sedan.

  Arkivbild 

Födelsedagsbarnet fick dyka efter sin present.    På söndagförmiddagen kom det grannar på besök... 

eller är det kioskkunder?


  Inga äpplen att erbjuda, men en tv kanske duger att knapra på?


Jag gillar hösten skarpt. Idag börjar Mats yngsta gymnasiet. E börjar ny skola i Gbg och A började sitt sista gymnasieår i onsdags.


Idag kommer även vår höleverans. Har fått tag i femtiokilos hösilagebalar och hoppas att de kommer vara lagom för två hästar. Förra året blev lite meckigt med varierande kvalitet på hösilage och hö. I år blir det bara en leverantör och en sorts hösilage. I början får jag nog lägga ut hösilaget på hötorken för att kunna stödfodra med det.

Om två veckor kommer hovslagaren och verkar. Då skall vi passa på att mäta Vildas hovar för att sedan kunna beställa boots. Tänkte beställa två åt gången för att inte bli ruinerad och för att kunna vänja henne så smått. En förhoppning är att ljudet och känslan med bootsen kanske får henne lite mer framåt;) Skämt åsido så har hon faktiskt blivit mycket mer framåt under sommaren och verkar piggare överhuvudtaget. Hon har även hållt sitt bröstomfång blivit mer musklad och fettnacken har krympt. Så jag är riktigt nöjd med min insats när det gäller Vilda.

Däremot när det gäller Marko så har jag litet dåligt samvete, men det skall nog bli bra med träningen där med. Jag har varit lite för beroende av hjälp in och ut ur hagen med honom det sista och Mats jobbar mycket både borta och här hemma med bygget. Nu är hästarna i hemmahagen igen så det finns möjlighet att lura in dem i varsin hage eller att fixa en permanent sluss.

Skall nu forska lite mer i bootsen för jag har ju inte helt bestämt mig för vilka det blir. Vilda har ganska runda hovar och dessutom är hon inte förjust i när man grejar med dem så frågan är Epic eller Glove. Får fundera och mäta...

Sedan blir det lite röjning utanför stallet för att kunna lägga hösilaget där.

Ha en bra dag alla!



 

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards