Sparvöga

Direktlänk till inlägg 7 februari 2012

Vilda bloggar...

Av Viveca - 7 februari 2012 10:59

Tänkte få en ny touch på bloggen. Lånar därför ut den till djuren. Först ut är Vilda:


       


Hmm, här är det lugnt och skönt. Matte har fullt upp med den där lilla svarta saken. Skaffa hund hrmpf...Men inte mig emot. Att arbeta en gång i veckan är precis lagom för min del. Sensommaren och hösten har varit hård. Motionerat har jag fått gjort så det räcker och blir över.


Jag tjock!? En av mattes många idéer tror jag snarare. Vet hon hur det känns att alltid vara hungrig och hur det påverkar mitt humör? Jo humöret har hon nog fått känna av. Men hon är väl så dum att hon inte förstår sambandet för inte får jag mer mat för det.


Missförstå mig inte. Jag gillar matte, men hon är svår att förstå sig på ibland. Människor i allmänhet är väldigt konstiga och vill att vi hästar skall göra konstiga saker.


Sedan är hon envis som attan. Om jag vill stanna så skall hon ha mig framåt, om jag vill springa så bromsar hon mig. Vad är meningen med det hela? Ibland låter jag henne få som hon vill. Då blir hon så glad och säger att jag är duktig. Det känns bra! Men ibland måste jag påminna henne om vem som bestämmer. Bara så att hon inte glömmer det.


Som igår t.ex både jag och Marko var hungriga och sugna på något gott. Matte är faktiskt inte dummare än att hon kan räkna ut det. Då kommer hon med fickorna fyllda av godis ut i hagen. Hon bad mig backa några steg och ja, ja det gjorde jag väl då för att få en sån där god, knaprig sak.


Marko är ju dummare än tåget. Han gör sig till och flyttar runt rumpan. Korsar benen sådär löjligt framför sig när matte står framför och går lika tokigt själv. Matte säger att han är jätteduktig. Dum är han som gör så många saker innan han får belöning.

    

Jag nedlåter mig inte till såna dumheter. Men matte försökte ändå. -Flytta rumpan, ber hon mig. Jag står kvar. Då trycker hon med handen mot rumpan. Knappast, tänker jag och flyttar tyngden åt det hållet. Mig kan man inte putta runt hur man vill. Men det där godiset ville jag ju ha så jag försökte helt sonika ta det ur handen och bet till, hoppsan det var viss mattes tumme, Blä!


    


Då gick hon till den dumme Marko istället och som han mjäkade för en liten godisbit. Matte visade bara med händerna i luften, och som han fjollade runt för en sketen godisbit. Nej, dummare häst får man leta efter. Men han är en bra kompis även om han inte är den skarpaste kniven i lådan.


Nej, nu är det snart lunchdags. Over and out!

 





 
 
Kim

Kim

7 februari 2012 21:46

Hej Vilda!
Roligt att få höra dina åsikter.
Och erkänner att jag gillar dej, men jag tänker inte låta min Nelly få lära känna dej...ni skulle ha på tok för mycket gemensamt ;))

Morot :)

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

8 februari 2012 10:31

Hmm, jag skulle nog kunna lära henne ett och annat. Marko är tyvärr bortom räddning. Han är alldeles för mesig med människorna.

En morot är aldrig fel, slurp!

 
ubitt

ubitt

8 februari 2012 15:31

Hej Vilda, kul med en klok häst vid tangenterna! Men du, försök att vara matte litet mer till lags, det lönar sig i långa loppet, stoaktig uppnosighet kommer bara att lämna dig med lååångnäsa! Och Marko inkasserar allt godis!!! hälsningar alpackaprinsarna

http://alpackaprinsarnasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

8 februari 2012 16:12

Tackar, ja matte brukar säga att jag är för smart för mitt eget bästa. Vet inte riktigt vad hon menar, men det kan ha att göra med när jag tagit mina egna små promenader. Inte särskilt svårt. Tickar det inte i de där vita långa sakerna runt hagen så är det bara att krypa mellan dem. Sedan är jag bra på att knyta upp knutar, men nu gör matte dem lite för svåra för mig. Vara till lags, haha! Jodå det är trevligt, men bara lite lagom och inte för ofta. Man får inte skämma bort människorna. De blir odrägliga då. Aldrig att jag nedlåter mig att bli som Marko, men att samarbeta när matte sitter på eller går bakom med långa snören det känns ganska bra faktiskt. Då är det vi liksom.

 
Kicki

Kicki

8 februari 2012 17:50

är man väldans duktig kan man få MÅNGA godisar!!

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

9 februari 2012 14:47

Jaså, det säger du? Får fundera på om det är värt det. Gillar inte att dansa efter någon annans pipa...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards