Sparvöga

Direktlänk till inlägg 14 juli 2012

Hade tänkt.,

Av Viveca - 14 juli 2012 00:59

skriva ett riktigt inlägg på datorn idag, men kom bara så långt som att tanka över massa bilder från mobilen till datorn.

Idag sydde jag det sista på pannbanden. Det var lite lång leveranstid på dem...men när jag har lång tid på mig så blir det ofta så.

Fick igår reda på att det inte blev något med den ev medryttaren som svarat på annonsen. Det var synd då det lät så himla bra.

Har fått lite kommentarer på Fb om att några gärna velat men helst vill de rida en större häst.

Jag hade önskat att de kunde pröva först för även om hon är liten så är det inte så många tjejer som är så jättlånga eller för tunga. Smaken är som baken. Själv tycker jag att alltför "älgiga" hästar ofta är skumpiga, men alla kanske inte tycker att ponnymentaliteten är lika charmig som jag gör;-)

Vilda fick gå utan täcke igår efter kvällsturen i onsdags. Knotten hade nästan försvunnit. Igår kväll kom de tillbaka i tusental. Åkte tillbaka hem på den röda springaren (fyrhjulingen) och hämtade ett nytvättat utan magdel. Men trots att det brukar gå hur bra som helst att ta på det när hon är lös i hagen så gjorde hon allt för att komma undan.

Vilda gillar bäst sitt välanvända täcke utan magdel. Men jag köpte ett nytt likadant på rea och tyckte det var synd att klippa sönder det. Hon är tjock och lite lös i magen när hon går på bete så magdelen trycker lite. Det var nog förklaringen till att hon inte samarbetade för även om hon är klipsk för att vara häst så fattade hon inte vilket täcke jag hade med mig.

Idag åkte det på i alla fall.

Har nog nästan bestämt mig för att köpa en sådan här http://adelssons.jetshop.se/oxer-p-103-c-151.aspx

Skall fortsätta med inkörningen av Vilda men måste ha en mindre rockard. Den går att byta skaklar på så att båda kan dra den. Om nu Marko är lämplig att köra in. Jag är skeptisk men vem vet.

God natt alla!

 
 
Stina

Stina

14 juli 2012 04:28

Hoppas du hittar ngn medryttare snart.
Själv är jag förtjust i både ponnymentaliteten hos Billan och älgen Vincent, båda sorter har sin tjusning =)
Och tänkr vilken tur jag har som får stå med ett ben i varje "läger" ;)

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

14 juli 2012 06:00

Det verkar trögt. Här går det många hästar per människa;-)Visst har alla individer sin charm och jag skulle säkert kunna bli störtförtjust i en älgig en med och hade en favorit på ridskolan som vuxen, men skumpig var han. Men undrar vad som gör att man bara vill rida en häst om den är minst 160...om man inte själv är närmare 2 meter lång då. Tror det bara är idéer och att det ser "snyggare" ut. Här är det ingen som ser en ändå;-) Bättre med en liten tjock än ingen alls tänker jag???

 
Kim

Kim

16 juli 2012 20:50

Jag vill också ha en Rockard, och här finns det inga som säljer vagnar :(
Man måste beställa från fastlandet och transporten hit kostar mycket...

Tror det är lite av en fix ide att bara vilja rida stor häst.
Det finns många små hästar som inte alls känns små att rida.
Själv gillar jag inte små och tunna hästar för då känner jag mej klumpig på den lilla stackaren ;)
Lite orolig för Nelly, ibland ser hon så spinkig ut...och jag har ingen karaktär för att banta :))

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

17 juli 2012 11:56

Ja det är lite speciellt att bo på en ö. Det går nog ingen nöd på Nelly. Tror ni passar varandra ypperligt. Jag hade hoppats att någon ville provrida innan de bestämde sig. Det blir nog fortsatt jag o Vilda.

 
ubitt

ubitt

24 juli 2012 14:27

Så stiliga de är i sina täcken!
Trist att ev medryttaraspiranter inte ens vill prova! jag tror också att det är fullt med förutfattade meningar om mankhöjden. Hur en häst (ponny) känns vet man ju inte förrän man suttit på den!

http://alpackaprinsarnasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

24 juli 2012 19:01

Visst är de:-)
Jag är övertygad om att det är smartare att pröva innan man bestämmer sig för antingen eller. Men jag rider gärna Vilda men det hade ju gett mig mer tid till Marko om någon annan red Vilda ibland.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards