Sparvöga

Direktlänk till inlägg 22 februari 2013

Mycket kul på gång...

Av Viveca - 22 februari 2013 23:04

Hej alla!

Jag har inte varit så flitig varken på min eller er andras bloggar. En anledning är att min "kontorstjänst" gör att jag är fruktansvärt trött på att sitta vid datorn och därför undviker jag det på fritiden.


Tänkte inte att det skulle bli ännu ett bajsinlägg av detta, MEN Vilda är fortfarande lös i magen och det är något värre igen, förmodligen tack vare att vi håller på att byta hösilage.


Så nu har jag forskat i örter igen. Det finns ju färdiga blandingar att köpa, men jag blandar hellre själv då kan man lägga till eller utesluta något vid behov. Dessutom vet alla som tillverkar hästfoder hur man tar bra betalt. Ibland nästan skrattretande summor för otroligt små mängder.


Har länge tänkt köpa "Hästägarens örtabok" men hittade en bra sida här.

Örter finns på olika ställen att köpa bl.a här.


Ikväll prövade jag att utesluta Fiberplex och hon fick Proviva nypon, linfrön, bakjäst (pga foderbyte) lite extra B-vitamin samt 1 dl kamomillté.


Jag har nu beställt Rödalmsbark som skall vara lenande och läkande för magen samt Älgört som är sammandragande och syraneutraliserande. Nypon och kamomill skall också vara bra.


Jag hoppas jag hittar rätt här. Det funkar ju toppen med mina "eksemblandingar".


Imorgon fyller min yngsta dotter 16 år. Det går så otroligt fort.


På söndag skall både jag och Mats på körkurs som hålls på ridskolan av vår hovslagare och hans dotter som gått instruktörsutbildning. Det skall bli kul och det kommer att bli flera tillfällen med olika innehåll. Dessutom skall det hållas "körlektioner" på ridskolan framöver. Typ ridlektioner fast man lär sig köra istället.


Den 29:e Mars är det precisionstävling, riden, tömkörd och körd sådan (Clear round). Det är för shettisar, nordsvenskar och fjordingar främst. Men jag funderar på att anmäla mig och Vilda till tömkörningen.


Ja det är mycket kul som händer framöver. Hoppas Mats hittar ett jobb snart, men jag tror han har ett på gång:)


Ha en bra kväll/natt alla!


 

Vilda har fått svansen flätad. Lättare att hålla undan den då...

 
 
Stina

Stina

23 februari 2013 21:49

Vad roligt med körkurs !
Och det är klart du ska anmäla dig och Vilda till tävlingen =)

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

24 februari 2013 16:29

Kursen var kanonbra och det är aldrig fel med lite inspiration. Vi får se hur det blir med tävlandet;-) Får träna lite först.

 
Kim

Kim

24 februari 2013 19:03

Spännande med kurs, deltog ni med eller utan häst?
Tävlingen är ju bra träning det med ;)

Den där sidan har jag också hittat till, hon har satt ihop ett digert material, läste och kopierade tills det snurrade i huvudet :)

Lycka till med "häx" blandningen ;))

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

24 februari 2013 19:47

Denna gång var det utan häst. Sedan skall det bli med egna hästar. Vi fick önska vad kommande kurser skall innehålla. Jag ringade in allt. Som vanligt svårt att välja;)

Tack!
Kram!

 
sara

sara

25 februari 2013 10:06

Hoppas det blir ordning på vildas mage snart!! Kram

http://sanellie.bloggplatsen.se

Viveca

25 februari 2013 10:27

Ja nu får hon ju fibrer så det räcker i alla fall. Hoppas att det vänder snart. Konstigt att det skulle ta sådan tid innan matte började fläta svansen. Nu slipper jag oftast att tvätta den dagligen, vilket är tacksamt när det är frost och det fryser...;)

 
Kicki

Kicki

1 mars 2013 15:44

haha efter att ha läst senaste inlägget tänkte ag att jag skulel fråga vars ifrån du beställde örter men så kom svaret här! Jag hittade borgeby "-vad de nu mer hette" som hade bra priser på kg förp... men jääääää-ar i min lilla låda vad dyra de var på frakten..=( ska spana in din sida!!

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

1 mars 2013 16:35

Ja där jag beställde var frakten "hemlig";-) Men det blev 70kr för ett kilo sammanlagt. Vet inte om det billigare?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards