Sparvöga

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2013

Sista semesterdagen...

Av Viveca - 27 augusti 2013 22:14

Som vanligt har jag inte hunnit med allt jag tänkte, men det tog sig på slutet.


Igår fick vi upp en trappa som Mats hittade på annons på Blocket. Den passade perfekt. Till och med algerna matchar algerna på den gamla husväggen;)

 

Doris i händelsernas centrum som vanligt.


Skönt att slippa den provisoriska trätrappan som blir farligt hal på vintern. Jag har hängt i dörrhandtaget många gånger med benen i luften.


Mats har även putsat alla sommarhagar samt lagat övergången över bäcken.

Han verkar nöjd med sin nya traktor.

 

Doris inspekterar igen...


Vattnet som varit bedövligt igen trots att reningsverket funkar och brunnen är nyrengjord är äntligen fint. Filtret hade gått bärsärk och tömde hela brunnen en natt när jag sov. Det slutade aldrig att spola. När det var lagat hade allt som skulle vara på den "smutsiga" sidan dvs järn och annat lagt sig på den rena sidan. Men idag är det varken grumligt eller gulfärgat.


Apropå järn så hade jag sådant aber med vilka mineraler jag skulle köpa så jag har faktiskt beställt från Polen. Vilken service! Beställde på söndag natt och det skickades redan på måndagen. Nu har paketet avancerat till Tyskland.


Allt som allt gick det på 840 kr med frakt inräknat. Då har jag mineraler för 8, 10 respektive 12 månaders förbrukning. Jämfört med att köpa Kraffts mineraler som ändå är hyfsat billiga så blir det billigare och jag slipper allt onödigt. Selen, zink och koppar är det jag kommer att ge. Funderar dock på om jag behöver ge jod, men det borde finnas i hösilaget eftersom vi bor på en ö. Kan ju tillsätta en nypa bordssalt i hinkarna annars då det är så små mängder som behövs.


Igår hade jag och Marko en jättefin träningssession. Han var lite brötig till en början då han ville gå mot gräset och helst inte lämna gården. Men han stannar inte som Vilda utan knör lite och taktar. Men när jag väl tog tömmarna så lugnade han ned sig och lyssnade jättefint, men han var tvungen att gnägga efter kompisen mest hela tiden.


Väl tillbaka efter en mindre runda så styrde vi in på banan. Jag tömkörde bara runt tills han slappnade av sedan blev det serpentiner mellan mina sicksackbommar. Han satte sig lite på tvären till en början men gav sig och insåg att det faktiskt inte var farligt. När det funkade styrde jag honom över dem istället. Alla sex tog han på rad utan knussel. Har han äntligen insett att bommar inte äter hästar nu?


Idag red jag ut med Vilda på förmiddagen för en gångs skull istället för på kvällen. Hon var riktigt fin idag och verkar trivas med både sadelgjord (köpte en ny anatomisk utan platta) och sadel.


Tog ännu en skogstur med Doris och letade kantareller. Tyvärr tror jag att jag fick fler fästingar än svampar, men jag hittade en alternativ väg att rida i skogen:)


Nu är jag skönt trött i kroppen och känner mig redo för sängen snart.


God natt alla!

 
 
Stina

Stina

28 augusti 2013 17:47

Haha, Doris är med överallt - precis som det ska vara !!

Det var ingen dålig service där med mineralerna, ibland blir man glatt förvånad =)

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

30 augusti 2013 21:55

Ja hon är överallt där jag är;-) Mattegris.
Det var otroligt smidigt med mineralerna. De kom i onsdags:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards