Sparvöga

Direktlänk till inlägg 4 september 2013

Nu är det klart...

Av Viveca - 4 september 2013 21:04

Jag börjar på nya jobbet den 30/9.

Det skall bli riktigt spännande. Försöker läsa på om infektionssjukdomar. Mycket intressant men också skrämmande vad de där småjävlarna kan ställa till med.


För de flesta är t.ex mässling, vattkoppor och röda hund banala infektioner för andra förenade med hjärnskador, missbildningar och livshotande tillstånd och ibland med dödlig utgång.


Den allra största gruppen som vårdas på avdelningen är vad jag förstår de som har endokardit dvs en infektion i hjärtats inre hinna ofta i hjärtklaffarna. Skall läsa på lite mer om det ikväll.


Känner mig riktigt taggad men vet samtidigt att jag kommer vara rätt slutkörd i början. Får tre veckors introduktion på dagtid innan jag går på nattjänsten. Det gäller att rodda ihop hästfodring och hundkissning under de veckorna. Men det skall nog lösa sig.


Jag har inte börjat stödfodra ännu, men de får mineraler nu. Efter två dagar hade Markos eksem läkt ut. Fick en tankeställare om att kanske ge extra zink även under sommaren. Jag ger ju linfrön av den anledningen men de innehåller inte samma mängder zink som de rena mineralerna.


Kanske är det slumpen? Men nu har knotten varit jobbiga igen så det rimmar inte riktigt med läkningen i så fall.


Imorgon är tanken att släppa dem i hagen med uteboxen. Om jag släpper in dem där permanent bestämmer jag när jag ser hur mycket de kliar sig mot väggarna. Ganska skönt för dem att kunna gå in, men mindre kul att mocka igen;)


På fredag är det ridlektion igen. Undrar hur mycket jag och den lilla tjocka kommer ihåg och hur mycket olater jag lagt mig till med under sommaren?? Förmodligen har Vilda bättre minne än jag...

 

Avslutar med en bild på Doris och hennes killkompis. Hon visar här att tjejerna bestämmer...

Ha en bra kväll alla!

 
 
Ingen bild

Lotta

6 september 2013 15:01

Är nog inte slumpen. Emma gjorde en helblodsanalys på en mottagning som är specialiserad på hud- och allergiproblem. Blodanalysen visade på väldigt lågt zinkvärde. Så jag tror nog att zink har en stor betydelse för eksem (Emma har ju fått jättesvårt eksem för några år sedan)
Grattis till nya jobbet, verkar superintressant:-)

Viveca

6 september 2013 18:47

Nej förmodligen inte. Zink är jätteviktigt för hud och sårläkning. Svårt att veta hur mycket som finns i gräset om sommaren, men vi har förutom mycket järn i vattnet även mycket mangan som kan hämma zinkupptaget. I Rämmedalen hade de också mycket järn i vattnet. Vet inte hur det var med manganet där, men jag börjar se en hel del samband mellan mineraler och hästarnas välmående. Funderar på att göra en analys av mikromineralerna på hösilaget när jag öppnat första balen om man kan göra enbart en sådan. Är lite tveksam till om jag behöver ge tillexempel jod eller något annat. Men zink, selen och koppar brukar det vara brist på så det behöver de säkert. När det gäller hovtillskott som säljs så brukar alltid zink och koppar vara med samt biotin. Att det funkar bra för många visar ju egentligen att det finns brister i övrigt foder.

Hur har det gått med pollenallergin?

Tack! Ja, det skall bli riktigt roligt att jobba inom specalistsjukvård igen. Man lär sig så mycket och ser så mycket intressant.

 
Kicki

Kicki

6 september 2013 21:14

toppen att eksemet läkt ut, zink gör underverk för deprimerad hud ;)

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

6 september 2013 22:10

Blev förvånad att det gick så snabbt. Men inte ett skorv kvar och pälsen är också tillbaka nu:-)Nu har de fått mineralerna i sex dagar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards