Sparvöga

Alla inlägg den 4 februari 2013

Av Viveca - 4 februari 2013 10:29

Ett gissel med lösa magar.


Pratade med vet. idag. Hon menade att det kan vara oerhört svårt att komma tillrätta med lösa magar. Hon har många gånger skickat avföringsprover utan att få någon vidare vägledning av dem. Eftersom Vilda verkar ok i hullet så menade hon att det antagligen inte berodde på tänderna, då hade det märkts på hullet. Det som är problemet är att fodret går för snabbt genom tjocktarmen och vätska inte hinner sugas upp ordentligt. Det kan bero på hösilaget. Vissa tål det inte. Jag tror ju fortfarande att det är just detta fina hösilage som är problemet, då jag ser samma tendens med fint gräs. Hon tyckte jag skulle prova att ta bort saltstenen ett tag ifall den kanske är för god.


Jag kunde också prova att ge Pronutrin som är för hästar med magkatarr/magsår. Hade själv funderingar på att pröva Fiberplex Sensitive. Vilket är något liknande men verkar mer i tarmen än i magslemhinnan och innehåller fibrer.


Hon frågade vidare om jag prövat med hönät och det har vi ju haft de senaste åren fast inte sedan Marko fastnade före jul. Skall nog sätta upp dem igen, även om jag inte är säker på om de gör nytta för den lösa magen. Vilda rycker och drar i hösilaget så halsmusklerna blir hårda som sten;) Men givorna varar ju något längre.


Aspbarkspellets verkar svårt att få tag i. Jag hittade det i en webshop för 315 kr, men frakten skulle gå på över 600kr. Hur kan det vara möjligt???


Enligt vet. så är magproblemen mindre allvarliga än hostan så att prova halm eller hö tyckte hon inte var något alternativ. Där var vi helt överens. Hon menade också att visst vill hon tjäna pengar, men att göra en utredning som i troligaste fall inte ger resultat är bortkastade pengar för mig. Vissa hästar har ju kroniska komockor, men jag kommer pröva det mesta för att få bukt med magen. Som med allt annat är det ju dock så att ju fler tips man får desto mer förvirrad blir man, men tar gärna emot fler råd och synpunkter...


Ha en bra dag alla!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards