Sparvöga

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2009

Resten av livet...

Av Viveca - 20 augusti 2009 03:03

Jo, jag har ett liv utanför hästägandet och omvårdandet av liten sjukling. Får påminna mig själv om det ibland.


E har börjat i 6:an, inga läxor ännu första veckan, men fotbollsträningen och ridskolan är i full gång. Igår red de ut i skogen. E red på Bus. Han var inte så busig, mest lite seg efter sommarlovet.


A har börjat på gymnasiet och första veckan är en "lära-känna-vecka" med indelning i lag som ska klä ut sig och hitta på sånger och ramsor. Verkar skönt med en mjukstart.


J börjar också på gymnasiet på torsdag, om han nu kommer upp och iväg.

Sn och Sa har börjat i åttan, så nu vankas det betyg för första gången.


St gör värnplikten som han absolut ville göra, trots att vi rådde honom att skippa den. När det väl var dags att rycka in insåg han att det kanske hade varit bättre att jobba, men nu ligger han på luckan och verkar trivas ganska bra med det.


M jobbar och står i så mycket han orkar. Eventuellt blir det en ny investering i företaget.


Jag själv måste planera för höstens HLR-utbildningar, men känner inte riktigt för det. Det blir nog roligt när jag väl kommer igång.

Andra planer är att lära mig att sy i läder och tillverka egen hästutrustning. Men jag har alltid många projekt och planer som sedan inte blir färdiga, men huvudsaken är att det är kul medan jag håller på;)


Ska nu kolla efter en bok om lädersömnad och blir det några alster så kommer bilder på dem i bloggen.


Ha det bra alla, och glöm inte att ta hand om er och påminna er själva om hur bra ni är!

Sov gott!

 
 
Berith

Berith

20 augusti 2009 19:38

Det är lätt att dra igång många projekt...man blir så ivrig...hahaha..
Hoppas sjulkingen snart är bättre =)

Ha en mysig kväll och sov gott då det är dax!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Bea

Bea

20 augusti 2009 22:50

Spännande tid det där, gymnasiestarten. Nu händer mycket. Och fort går det! Vad går hon för program, din tjej? (Du behöver inte svara på den frågan om du inte vill här på bloggen, jag är bara nyfiken och frågvis av mig :) )

Som svar på din kommentar om augusti, nystart och kalendrar vill jag bara säga att det märks att du har läst en del. Lite töntigt kanske, att säga, jag bara rår inte för det, jag är ju yrkesskadad; men du är så duktig på att skriva. Det är jättekul att läsa din blogg!

http://Beabloggar

 
Ingen bild

Viveca

21 augusti 2009 03:22

Berith: Ja, projekt kan man aldrig få för många av;) Sjuklingen är pigg, men halt. Hon repar sig nog snart.

Bea: Hon har börjat på Samhällsprogrammet, men ska ev. byta till It-Media. Från början ville hon gå Natur, för att bli veterinär (hade ju inte varit så dumt;)). Hon är dock litet äckelmagad och har svårt för blod och kräks m.m Inte som mamma alltså, så hon ångrade sig. Det är dessutom bara "nördar" i naturklasserna enl. henne.

Hon hade väldigt fina utgångsbetyg (inte heller där lik sin mamma, som skolkade sig igenom högstadiet och gymnasiet). Hon kunde alltså välja och vraka, vilket inte är det lättaste när man är tonåring.

Tack för komplimangen! Jag tycker själv att jag kör väldigt mycket med upprepningar, men det är ju bara en blogg;)

För ett tag sedan påbörjade jag en stafettnovell här i bloggen, men det var tyvärr ingen som hakade på. Kanske ska försöka igen?
Ha det så bra!

 
Berith

Berith

21 augusti 2009 08:37

Tittar in och önskar dig en trevlig helg !!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Emelie

Emelie

21 augusti 2009 16:37

Roligt att läsa om resten av ditt liv också!

Lädersömnad är så roligt :) Jag hade praktik hos en sadelmakare/-utprovare en gång i tiden, och fick hjälpa till en massa, bland annat med att sy lokselar! Både för hand och med maskin. Väldigt mycket mer spännande än att sy gardiner, haha.

Du får ha det så bra!

http://enapelsin.blogspot.com

 
Ingen bild

Viveca

21 augusti 2009 17:53

Emelie: Det var bara en liten glimt av mitt liv. Är litet fixerad vid hästen;) Vad kul att du kan litet om lädersömnad. Kanske kan du hålla en liten kurs? Ska försöka få bytt bort en natt så att jag kan vara med på teorin på lördagen.

Berith: Tack detsamma!

 
Bea

Bea

21 augusti 2009 23:21


Jaa, stafettnovell låter kul. Jag är med. Frågan är om andra är det. Jag menar om ingen hakade på förra gången. Men starta gärna du. Jag kommer att fortsätta.

Samhäll är väl ett jättebra program! Där finnas alla möjligheter om man är intresserad av/beredd på vidare studier.

Jag har undervisat både i svenska och historia på Sp. Min erfarenhet är bara positiv: studiemotiverade elever. Sp är en bra grund att stå på.

http://Beabloggar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards