Sparvöga

Alla inlägg den 18 augusti 2009

Av Viveca - 18 augusti 2009 21:36

Vilda kom galopperande till oss idag i hagen. När vi kom ut ur hagen upptäckte jag att hon haltade på vä. fram. Det verkar som om benet låser sig uppe vid armbågen/bringan när hon går. Hon var inte öm eller svullen och tydligen har det varit mycket spring och bus i hagen idag. Suck!


Hon fick massage med Arnika gel och tyckte det var riktigt skönt, men haltar gör hon ordentligt. Försökte även stretcha benet mycket försiktigt. Förmodligen har hon sträckt sig.

Nu blir hon behandlad med Antibiotika en gång om dagen i en vecka och slemlösande 2 ggr dagligen i två veckor.


Hon rynkade mulen och knep ihop läpparna när jag tog fram sprutan med antibiotikan. M och K hjälpte till och till sist fick vi in det mesta i alla fall. Hon spottade och fräste. Jag blev vitprickig på kläderna. Det slemlösande hade jag blandat i en hink med lite mineraler, äpplen och B-vitamin i ett försök att dölja smaken och lukten. Hon nosade intensivt i spannen. Tog upp äpplebitarna och spottade ut dem på marken. Sedan försökte hon sortera ut gott från äckligt ur geggan i spannen. Till sist åt hon upp allt hon spottat ut efter att hon slickat spannen ren. Smart men alldeles för mattokig för att lämna något;) Imorgon ska jag blanda pulvret i betfor istället och hoppas hon äter upp det.


Nu hoppas jag bara att det inte är något allvarligare än en sträckning i benet.

Det är roligt med djur(nästan alltid)


Ha det så bra alla och tack för kommentarerna!



Av Viveca - 18 augusti 2009 11:56

Nu är jag vaken, hemkommen från Västerås och begravningen. Det känns fortfarande ofattbart att han är borta. Det var skönt att träffa hans familj även om det naturligtvis var väldigt, väldigt sorgligt och jobbigt.


Veterinären ringde igår och Vilda har en infektion så nu ska jag åka till Apoteket och hämt antibiotika och slemlösande. Jag hoppas att det lilla matvraket kommer att tycka att medicinen är jättegod;) Så det inte blir brottningsmatch med "liten" häst.


Ha det bra alla!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards