Sparvöga

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2013

Semester...

Av Viveca - 11 augusti 2013 16:07

är en fantastisk "uppfinning".


Tar det riktigt lugnt och njuter.


Fick snyggat till sadeln lite:

 

Före

 

Efter.


Ville ut och prova så fort som möjligt så därför missade jag att färga det avskavda på småkåporna, men det blir en annan dag.


Vilda var hungrig.

 

Har låtit hästarna gå i den här hagen lite extra länge.


Hon blir ganska motsträvig och tråkig när hon tycker hon har för lite att äta. Det är en svår ekvation att få ihop för då blir motionen en annan med mycket stopp och övertalningar. Hon blir helt fixerad vid den gröna omgvningen.


Det blev tvärstopp efter vi kommit en bit på vägen. Jag brukar inte vända men hade svårt att avgöra om hennes irritation berodde på sadeln eller hungern.


Vi vände och tog en vända på åkern.

 


Jag bad henne om än det ena och än det andra och så fick hon beta som belöning. I början blev det både stopp och galopp för att slippa jobba och försök till att sno åt sig av det gröna guldet. Men efter ett tag så lyssnade hon riktigt bra. Tog även en sväng bland träden för att mjuka upp henne lite. Mycket roligare än konerna på ridbanan.


Sadeln matade bak schabraket, men när jag rättat till det och spänt gjorden några hål till så verkade den sitta riktigt bra. Det är det som är lite pilligt med bomlöst att spänna lagom hårt. När man sätter sig sjunker sadeln ihop och med dressyrgjord är det lite knepigt att spänna när man sitter på.


Skall även skaffa eller sy dressyrschabrak så att det täcker lite bättre. Har bara allroundschabrak.


Använde panelerna som jag har till den spanska. De är högre bak än fram. Trodde de skulle vara perfekta men det visade sig att de var bredare än panelerna till dressyrsadeln. Igår funderade jag på att sy nya, men behöver då skaffa en massa material varpå jag skickade prisförfrågan till Masterback om nya paneler.


 

Lite dålig bild då solen lyser in genom fönstret. Panelerna sticker ut utanför sadeln på sidorna bak, vilket inte påverkar funktionen, men de blir kanske förstörda i kardborren och det ser ju snyggare ut om den slutar där sadeln slutar. 


Sadeln gled fram något men då det inte är något järn i så verkade bogbladen kunna röra sig bra. Skall även pröva att sätta panelerna något längre bak så att sittpunkten från början hamnar rätt, behöver sadla något längre fram än jag gjorde från början istället så att sadeln inte glider fram själv. Funderar på att beställa paneler som är någt kortare än själva sadeln pga detta. Då kommer inte sadeln dras fram på samma sätt och jag kommer att sitta på rätt ställe på ryggen. Nästintill perfekt och Vilda verkade inte reagera negativt som jag först trodde när hon protesterade. Det var förmodligen hungern som spökade.


Jag har nu flyttat hästarna till en annan hage och hoppas att vi kan ta en tur idag utan tjafs och kunna känna lite mer på sadeln i terräng.

 
ANNONS
 
Stina

Stina

11 augusti 2013 19:20

Vilken skillnad det blev på sadeln när du fick pilla lite med den =)
Hoppas det fortsätter att kännas bra med den !

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

12 augusti 2013 00:17

Ja sadelrekonditionering är grejor det;-) Går att få det ännu snyggare men snålade lite. Jo jag tror det kommer bli riktigt bra med sadeln. Skönt med bomlös med då det är ännu lättare att känna hur man sitter och hur man påverkar hästen. Sitter stadigt och bra i den med.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Sparvöga med Blogkeen
Följ Sparvöga med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se