Sparvöga

Direktlänk till inlägg 29 mars 2011

På återseende...

Av Viveca - 29 mars 2011 08:38

Hola alla!

Ledsen för frånvaron, eller ledsen är jag inte, men samvetet gnager lite grand.



Tyckte Vilda rörde sig lite knyckigt på väg från hagen i torsdags.


  Hoppade därför över sadlingen. Det blev tömkörning istället.


Trodde hon skulle vara lite pigg och tittig pga blåsten, men hon var snarare vårslö och ville helst sola.


Hon haltade på vänster fram och det verkade liksom låsa sig i armbågsleden. I hagen betedde hon sig som vanligt. Hon galopperade, travade och busade med Marko. Men hon fick inte med sig vänsterbenet riktigt. Förmodligen en sträckning efter spring i leran, men det är andra gången på samma ställe. Hon är litet trång mellan armbågsleden och bröstkorgen. Förmodligen är det en svag punkt på henne.


Lite tömkörning var nog bara nyttigt. Vi prövade lite serpentiner och klättring, fast klättringen gick knackigt med benet.


Efteråt blev det massage och stretching.


Det är vår här, men i söndags kunde man undra. Mängder av snö och snålblåst.


Hästarna fick komma in för "spabehandling" Vilda fick massage och stretching. Marko fick svansmassage och allmän omvårdnad av husse.


I fredags gjorde jag intimtvätt på Marko. Han var jätteduktig, men vad gegga det kan samlas. Problemet är bara att själva pillevippen är lite skorvig och den vill han ju helst inte att man pillar på (då drar han in den). Förmodligen är det efter knottens framfart i somras och det var ju det jag egentligen ville få bort. Någon som har något knep?


Och så hängde jag på honom för första gången. Han var litet rädd för pallen så först fick han träna på att docka in mot den med mig uppe på. Sedan hängde jag mig försiktigt över honom. Första gången gick han undan och jag blev hängande mitt emellan pallen och hästen. Andra gången stod han kvar, men jag hade en fot kvar på pallen. Duktig kille!


Här från igår Marko och Vilda delar med sig av pälsen till fåglarna:

     

Här är litet av Markos bidrag till fåglarna. Han hade mest att ge bort. Blev förvånad att han har så mycket vit päls.  

 

Hästarna njöt av solen igår och Vilda haltar inte längre.


Nu är det väl vår. Såg en del flygfän där jag satt i hagen med min kaffekopp. Inga svidknott ännu dock. Hagarna är dock lite sanka och blöta på sina ställen så det är tyvärr en bra miljö att odla knott i.


När täcker ni era eksemhästar?


Vill ju att stackarna skall bli av med vinterpälsen först.

Vilda vet jag inte ens om jag skall täcka. Hon hade sina besvär så kort period förra året och eftersom hon var helt symtomfri när Marko hade det som värst så undrar jag om det var knotten eller gräset som utöste eksemen. 


Så till något annat:

Jag har fått en deadline till mitt skrivande. Så nu är det dags att skärpa till sig och börja producera.

Bloggen kommer vara vilande tillsvidare. Annars får jag inget gjort.


 
 
Stina

Stina

29 mars 2011 14:50

Lycka till med skrivandet, men jag kommer att sakna dig här på bloggen !!

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

29 mars 2011 19:10

Tack Stina! Men jag är nog tillbaka snart. Bara jag får lite rutin och pli på mig själv runt skrivandet. Jag kommer naturligtvis sakna er alla. Kommer dock att fortsätta läsa hos er fast kanske lite mer sporadiskt.

 
Viveca

Viveca

29 mars 2011 21:38

Jag tror vilan blir kort. Det var svårare än jag trodde att hålla mig härifrån, men jag har faktiskt skrivit två sidor på en novell idag( och stormockat och pysslat om hästarna och bakat och färgat håret på E) och hälsat på bloggen;)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
ylle

ylle

30 mars 2011 08:42

Du ska inte ha dåligt samvete för bloggtorka, om det nu BLIR det, annat kan vara viktigare.. men givetvis saknar vi dig om det blir för långt mellan inläggen!
Snoppsmeg hade min vhiskur rätt gott om. Som tur var hängde han gärna ut den om jag masserade honom, och då gick det att ta tag om och dra av. Brukade även duscha honom med ljummet vatten in mot skapet, om de bara accepterar det så får man bort rätt mycket om man samtidigt sticker in handen och torkar runt... Värst är om det bildas nån slags urinsten runt själva urinröret, en grå underlig rätt hård massa, den går att pilla bort, men gör man inte det så kan det t o m göra ont när de går så småningom!
Vildas eksemproblem = har du provat Nylanders hästkräm?

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

30 mars 2011 16:45

Tack Ylle!
Jag vick bort en hel del i skapet med ljummet vatten och rapsolja blandat. Sköljde med spolsprutor (De där stoora man har till katetrar). Vi har bara kallvatten i slangen än men tänkte ta och vänja båda vid att bli duschade i sommar. Jo han hänger ut den om man borstar honom eller masserar svansen utomhus. I stallet är han lite mer spänd. Men den åker snabbt in igen. Det är väl bara att öva på...Ja, Nylanders hästkräm är provad på båda hästarna på Vilda var den kanon. Blandade ut den med lite vatten och vitlök. Marko verkade dock reagera med mer klåda på den. Hoppas att kunna mota Olle i grind speciellt när det gäller Marko. Vilda var avsevärt mycket lättare att behandla. Hoppas ju någonstans att hon helt enkelt inte får någon reaktion i år om man är försiktig med gräset vilket jag tror var den utlösande faktorn i hennes fall.

 
Kim

Kim

30 mars 2011 10:36

Grattis till dom två sidorna!
Va roligt att du tagit tag i din dröm!
Nelly fäller också en massa undrar om det blir nån häst kvar ? ;D

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

30 mars 2011 16:39

Jag försöker i alla fall. Det ska ges ut en antologi som skall publiceras lagom till bokmässan i Gbg. Tänkte lämna ett bidrag och se om det kommer med;)

 
Ann

Ann

30 mars 2011 11:04

Hoppas det går bra med skrivandet, får vi läsa det någon gång? :)

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

30 mars 2011 16:38

Idag har jag inte skrivit ett ord. Bara njutit av hästar och våren:) Ja, ni kan få läsa så småningom:)

 
kicki

kicki

30 mars 2011 22:48

jepp samma med min gubbe, där får jag allt gräva o torka ur om somrarna, han har oxå haft sån där inpackning runt urinröret som Ylle nämde, DET var riktigt unkigt! snacka om att jag led för honom när jag försiktigt fick pilla loss lite i taget. efter några dagars pillande med pyttebitar så fick jag tillslut ut en stor klump. rafset runt själva snorren brukar jag passa på att dra loss så fort han visar alltihop. han gör ju likadant, halar in den så fort man börjar, men jag tar helt enkelt lite i taget.
apropå eksem så visar senaste rön på att de flöesta hästar med eksem lider av zinkbrist. gäller även mugg.
lycka till med skrivandet!
kram

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

1 april 2011 02:41

Ja, det är inte kul om de får urinsten eller vad det kallas. Läste någon artikel i Hästfocus om det. Får väl fortsätt pilla och berömma. Hade vart bra om man kunde köra lite klicker träning på att hänga ut den;) Intressant med zinkteorin. Skall forska lite i vad jag kan ge dem. Upplever att Vilda blev hjälpt av linfröoljan i alla fall. Den har ju bevisad effekt och så fina som de är i pälsen är mycket tack vare oljan. Vilda är inte så matt och tråkig i pälsen som hon brukade vara vid pälsfällning och pälssättning tidigare, utan helt blank. Dock är hon ju lite mjällig som hon brukar vara då. Sedan har jag läst att det är antihistamin i bovete så om det blir en allergisk reaktion så kommer jag att testa det. Tack för tipsen! Kram!

 
Ingen bild

bea

3 april 2011 21:25

Hej!
Är här för att kolla hur det går för dig med skrivandet... önskar åter igen lycka till!
Fast jag må säga att din blpgg blivit väldigt fin (har inte varit här på länge; är dålig på att läsa nu också, skamligt nog...)
Varm kram

Viveca

4 april 2011 10:37

Det gick ganska bra med skrivandet i början på förra veckan. Hade tänkt skriva en stund idag men hade föträngt det planerade strömavbeottet. Sitter nu med mobilen men där har jag inte lagt in novellen. Jag är dålig på att hälsa på hos dig med men kikar in ibland. Ingen fara kram på dig med

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards