Skapa quiz och frågekort
Sparvöga

Direktlänk till inlägg 14 april 2011

Det där med vikten...

Av Viveca - 14 april 2011 10:14

Hej alla!

Det har varit lite mer jobb än vanligt för mig denna vecka. Har jobbat tre nätter i rad och det blir 50 timmars jobb allt som allt denna vecka. Men idag är jag ledig. Solen skiner. Jag och Vilda skall ut på en tur sedan. Det är dessutom (kors i taket) nästan vindstilla. Hur ofta blir man bjuden på den kombinationen här på västkusten?


Vilda har faktiskt blivit något smalare fast man får fortfarande trycka ganska hårt genom hullet för att känna revbenen.


Jag minskade högivan något för en månad sedan och ytterligare nu när värmen kommit. Dock har jag varit lite orolig för att Marko skall falla ur. Han känns helt ok i hullet över revbenen men det är och har varit svårt att känna pga all päls. Nu har han dock fällt en del och ser lite väl kantig ut över höfterna.


Det är inte lätt med ett matvrak och en unghäst. Vilda tar ju av hans giva när hon är färdig med sin som dessutom varit ransonerad. Trodde att han skulle jaga bort henne, men det gör han inte. Han ställer sig på höet till en början men sedan står de så gulligt och äter ur hans hög båda två, suck.


Nu har jag fått öka bådas givor något och lagt till lite mer kraftfoder åt Marko.


Vilda motioneras ju mer nu när isen är borta så jag hoppas kunna hålla fetman i schack på så sätt. Marko skall ju inte bli lidande. Han växer nog mycket nu med så man kan bli lite lurad av hans kantighet och gänglighet. I förrgår stod han i regnet och såg ut som en dränkt katt med sina kantiga höfter. Då fick matte ett stort hugg i hjärtat.


Snart kommer det nytt grönt gräs att tugga i sig så då tar han sig nog ordentligt och Vilda med (tyvärr;))


I söndags var en kompis med familj här och hälsade på. Dottern N var lyrisk över hästarna och satt som på nålar vid fikat tills hon klämde fram "Får jag gå ut till hästarna" Naturligtvis fick hon det. När vi vuxna fikat klart hittade vi henne med Marko i hagen och båda mös i solen, vilken lycka för en hästtjej.


Sedan tog vi in Vilda som sadlades och N fick sitta upp. Hon tyckte att hon var pigg jämfört med ridskolehästarna. Det var hon också, men jag förklarade att på ridbanan kan hon vara en riktig åsna. De fick ändå ta några varv där för att känna på varandra lite innan vi tog en tur ut i omgivningarna. Vilda testade N lite med att stanna, dra ned huvudet för att äta, springa lite på sidan på den "jobbiga" delen av banan, men N redde upp det hela och åsnan började lyssna och frusta.


 

 

Lite suddiga bilder tack vare att jag förstorat dem. Man kan ju inte zooma med min mobil...men tycker att de ser nöjda ut båda två och Vilda har färdkost i munnen...

Sedan sken båda som solar när de slapp banan.


Snart skall jag också ut och skina ikapp med solen och i skrivande stund har jag fått reda på att jag får sällskap på turen av Anna och Sessan:

  

Bättre kan man ju inte ha det.

Ha en fantastisk dag ni med!

 
Skapa quiz och frågekort
 
Stina

Stina

14 april 2011 21:01

Det är svårt det där med hull många ggr vare sig man har en lättfödd eller lite mr svårfödd häst.
Tycker jag konstans går omkring och oroar mig för deras hull faktiskt !

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

15 april 2011 08:34

Ja det är inte lätt, men Marko är nog ganska lättfödd egentligen bara att han äter så förbaskat långsamt. Iakttog dem länge igår och han fick i sig ett kilo på ungefär samma tid som Vilda fick i sig två. Hon är som en myrslok som hivar in spaghetti. Började fundera på om han äter långsammare än tidigare om det kan vara tänderna, men jag tror inte det. Skall försöka undersöka munnen ikväll när Sancho Panza är med och avleder honom litet. Samtidigt kanske det är dumt att göda dem nu. Kanske är det bättre att vara lite tunnare innan sommarbetet. I varje fall hade det varit bra för Vilda, men tunn hinner hon inte bli, snarare en tunna;)

 
Ann

Ann

15 april 2011 07:26

Hoppas du får vara lite ledig i helgen och att vädret blir fint.
Satt faktiskt och funderade var du bor när vi gjorde vår resa neråt landet, kanske åkte vi förbi dig?
kram

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

15 april 2011 08:29

Jag jobbar faktiskt hela helgen;) Men jag var ledig i går i underbart väder och börjar inte jobba förrän kl 21 i dag så jag hinner både mocka och njuta av vädret:) Jag bor på Orust ca 7 mil norr om Gbg. Kram!

 
Kim

Kim

15 april 2011 16:54

Inte lätt med hull...
Men Marko har ju snart en massa grönt fint bete så det ordnar nog sig snabbt.
Mer komplicerat att stoppa matmonster...
Men en massa fina ridturer tar ju på "lagerna" ;-)

Mysig läsning!

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

16 april 2011 19:09

Jo, så tänker jag med, men nu får de ökad giva ett tag i alla fall. Ju mättare Vilda är desto långsammare äter hon. Då blir det mer över till Marko. Markos äthastighet verkar inte påverkas av något. Han tuggar väl och står gärna och drömmer lite mellan tuggorna;)

Att stoppa matmonstret går inte. Det enda jag skulle kunna göra är att stänga in dem i varsin hage vid fodring, men det tar emot att börja mecka med sådant så länge det inte är värre. Motion är nyttigt som sagt och Vildas mage börja få "ridhästform" igen:) Den har dragit sig uppåt och fått en fin muskelrand längs med:)Ser inte bara ut som en ballong längre.

 
kicki

kicki

16 april 2011 21:52

bete och kraftfoder ordnar nog upp det för marko! brukade du inte ha mask/munkorg på vilda?
kram

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

16 april 2011 23:09

Har aldrig haft mask eller munkorg. Jag vill helst slippa utsätta henne/mig för det;) Är helt övertygad om att hon kommer bli galen och driva mig till vansinne genom att komma på hur man får av sig masken. Marko kommer nog hjälpa henne också. Skämt åsido, måste man så visst men där är vi inte ännu i alla fall. Det verkar ju gå åt rätt håll för hennes del. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa quiz och frågekort
Med Ovido kan du skapa ett quiz - Ett enkelt sätt att träna glosor