Sparvöga

Direktlänk till inlägg 5 september 2011

Veckan,,,

Av Viveca - 5 september 2011 22:23

Först ett tack till er som forfarande läser och eller kommenterar trots att det blir glest mellan inläggen! Jag bugar och bockar!


Försöker i alla fall få in ett inlägg i veckan. Då kan det dock vara risk för ett långt sådant, men man kan ju scrolla och sålla.


Vad har jag att berätta?


Jo, "releasepartyt" för antologin Lågor ägde rum i fredags på ortens bibliotek även kallat kulturhuset Kajutan (mycket fantasifullt  ) Allt här skall ha namn som klingar havsnära. Visst är det pittoreskt men även ganska tjatigt. Till och med barnens fritidshem hette Bryggan och dylikt.


Releasepartyt/samkvämet var trevligt om än lite torrt. Det blev högläsning ur boken och trubadurunderhållning. Första visan var en (håll i er) Evert Taube-låt. Att trubaduren gick över till Cornelisvisor var en lättnad. Tro nu inte att jag inte gillar Västkusten men ibland får det vara hejd på Bohuslänromantiken.


Det var intressant att höra på de andras texter och få lite ansikten på författarna. Så då är man alltså författare nu?


Lördagen tillbringades med urmockning av den gamla bädden i boxen samt lite hästvård. De fäller i mängder nu. Ett lastbilslass med ved lastades av, tyvärr välte en del pallar så min kropp fick vad den tålde redan trött efter mockningen.


På söndagen åkte vi till Backamo där den årliga "Bondens dag" pågick.


Westernridning:

Här Barrel race:


  Duktiga Anna på Sessan...     Här en flygande islänning...  

   

och en nordsvensk...


    Han flyger också...

 

Det var många ekipage och eftersom det var en träningstävling så var det både erfarna och nybörjare med. En riktigt publikfriande gren med hög musik, jubel och applåder.

  För de lite yngre fanns måjlighet att rida ponny eller åsna.   DM i skogskörning pågick...   Det var flera olika stationer där det på varje station fanns en maxtid.     Här en av mina gurus från inkörningskursen. Pera.  

lastar på...


  

färdiglastat... 

  Duktig...   halt i medlut...se hur bakselen trycker skinkorna framåt...

 

Det var traktorparad...

  

Här två grållar som satt ihop...

 

I paddocken var det Roping

    En ung deltagare svingar sitt lasso...   Här blev fotografen lite för ivrig i att försöka få ett bra foto på de två stona som kördes i par med varsitt föl vid sidan. Hoppsan!   Kusken håller fortfarande ett öga på "galningen"

 

Sedan såldes det en hel del saker i stånden. Allt från hästutrustning till hemgjord saft, fårost, fårskinn, avloppsanläggningar m.m


Jag fastnade i foderförsäljarnas lilla tält. Har haft svårt att hitta återförsäljare i närheten till detta foder som jag är mycket intresserad av efter bl.a tips från Kicki. Det blev en lång session och mycket frågor. Mats fick ledigt från detta och gick istället till Traktorpullingen.

 

Två provpåsar fick jag med mig och har gett dem en näve var idag för att testa smakligheten, mums. Det luktar fantastiskt gott också.


Det blev en del foderprat och även boots diskuterade vi. Så nu behöver jag väl inte ens säga det...men jag är förvirrad...ovanligt eller?


Ska inte belasta er med tjat om mat och boots nu, men skulle tro att det kommer i ett inlägg snart....beware!


Sist men inte minst ett stort tack till mina små medhjälpare för trevligt sällskap i den nu nybäddade boxen. Fast det var lite trångt när alla skulle trängas vid skottkärran.

 

 
 
ylle

ylle

6 september 2011 07:27

Vilka härliga körekipage! Visst läser vi, och väntar, finns inga krav på dagliga inlägg! Desto mer njuter man när det kommer ett från dig!
Vad härligt med medhjälpare i lösdriften!!!

http://http;//ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

6 september 2011 10:43

Ja, de var så fina. Bra att ni är kvar som sagt. Det är ju trots allt roligare att skriva när någon läser det man skriver.

Medhjälparna eller "medstjälparna" är oftast roliga att ha med. Men när fyrhjulingen skall in stänger jag för numer. De tycker att den är god att knapra på och sadeln vill jag inte ha söndertuggad...Annars är det bra träning för herr Hispepelle att sopa runt hovarna, flytta på honom, tappa en skyffel så att det låter lite läskigt etc. Vilda berörs inte av något och står gärna mitt uppe i allt.

 
Kim

Kim

6 september 2011 22:46

Nää du är inte någon författare.
Du är ju en författarinna ;))
Grattis!

Såg ut som du fick se mycket roligt där på Bondens dag, mycket aktivitet där ute på öarna!

Foder har jag valt att inte bekymra mej för mycket över, Nelly är inte allergisk eller har andra ev. foder beroende problem.
Vilket är en stor lättnad för det är en djungel det där med foder!
Beundrar dej som läser och lär om foder.

Söta medhjälpare du har :)

kram



http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

7 september 2011 08:45

Hehe, tack!

Ja det var roligt. Det är varje år och håller på i två dagar. Dock var detta på fastlandet.

Egentligen borde det vara enkelt med foder. Håller jag bara igång Vilda så ska det nog lösa sig med vilket foder som helst. Så länge jag ger henne enbart grovfoder och vitaminer/mineraler så är det inte så krångligt, men jag blev lite lockad att pröva detta foder då det skall ge bra resultat på tjocka hästar som har sk EMS Equine Metabolic Syndrome dvs med fettnacke, fettdepåer på skuldror och över korset. Det kan leda till en nedsatt insulinkänslighet, fång och cushings. Vilda har ju dessa depåer om än krympande.

Så även om fodret är dyrt så kan det vara värt att testa det. För Markos del eller egentligen bådas även om Vilda inte haft några eksemtendenser i år, så är det främst vissa mineraler han behöver och tillskottet i fodret av naturliga örter tilltalar mig. På en riktig blandvall petar ju hästarna i sig det de behöver av dessa under sommaren.

Dessutom innåller fodret linfröolja och då behöver jag inte tilsätta extra. Får ser vad jag kommer fram till...

 
Ann

Ann

7 september 2011 08:40

Vilken härlig bondensdag ni har!
Här är den mitt i stan med endast lite smådjur och ponnyridning, skulle vara kul med lite uppvisning och tävling som ni har här också!

kram

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

7 september 2011 08:50

Ja den är toppen. På lördagen var det även kallblodsutställning där man utser årets kallblod och en massa annat. Jag var bara där ena dagen i år.

Det är som sagt inte här på ön utan mellan Lilla Edet och Ljungskile. Backamo lägerplats heter det. Där finns kanske mer plats än mitt i stan. Rekommenderar verkligen ett besök dit. Här finns stjärterum i så fall:)
Kram!

 
sofia

sofia

8 september 2011 18:14

hmmmm undra vad jag hamnade på för westernridning förra helgen?! Det var ju precis som dina bilder jag föreställt mig westernridning!! Fart, fläkt och lite "hejja hejja" liksom. Inte den tillknäppta och tysta stämning som var på den westerntävling jag var på :-/

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

Viveca

9 september 2011 10:22

Kanske var det en dressyrtävling;) Jag har bara sett några få westerntävlingar men de har varit livade:)Det är ju halva grejen. Det är nog väldigt ovanligt att de är som du beskriver. Här var det ändå flera nybörjare, både hästar och ryttare. Det är klart att publiken tog viss hänsyn till dem, men samtidigt skall ju hästarna vänja sig vid både publik och musik:)Bättre lycka nästa gång!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards