Sparvöga

Alla inlägg den 5 september 2011

Av Viveca - 5 september 2011 22:23

Först ett tack till er som forfarande läser och eller kommenterar trots att det blir glest mellan inläggen! Jag bugar och bockar!


Försöker i alla fall få in ett inlägg i veckan. Då kan det dock vara risk för ett långt sådant, men man kan ju scrolla och sålla.


Vad har jag att berätta?


Jo, "releasepartyt" för antologin Lågor ägde rum i fredags på ortens bibliotek även kallat kulturhuset Kajutan (mycket fantasifullt  ) Allt här skall ha namn som klingar havsnära. Visst är det pittoreskt men även ganska tjatigt. Till och med barnens fritidshem hette Bryggan och dylikt.


Releasepartyt/samkvämet var trevligt om än lite torrt. Det blev högläsning ur boken och trubadurunderhållning. Första visan var en (håll i er) Evert Taube-låt. Att trubaduren gick över till Cornelisvisor var en lättnad. Tro nu inte att jag inte gillar Västkusten men ibland får det vara hejd på Bohuslänromantiken.


Det var intressant att höra på de andras texter och få lite ansikten på författarna. Så då är man alltså författare nu?


Lördagen tillbringades med urmockning av den gamla bädden i boxen samt lite hästvård. De fäller i mängder nu. Ett lastbilslass med ved lastades av, tyvärr välte en del pallar så min kropp fick vad den tålde redan trött efter mockningen.


På söndagen åkte vi till Backamo där den årliga "Bondens dag" pågick.


Westernridning:

Här Barrel race:


  Duktiga Anna på Sessan...     Här en flygande islänning...  

   

och en nordsvensk...


    Han flyger också...

 

Det var många ekipage och eftersom det var en träningstävling så var det både erfarna och nybörjare med. En riktigt publikfriande gren med hög musik, jubel och applåder.

  För de lite yngre fanns måjlighet att rida ponny eller åsna.   DM i skogskörning pågick...   Det var flera olika stationer där det på varje station fanns en maxtid.     Här en av mina gurus från inkörningskursen. Pera.  

lastar på...


  

färdiglastat... 

  Duktig...   halt i medlut...se hur bakselen trycker skinkorna framåt...

 

Det var traktorparad...

  

Här två grållar som satt ihop...

 

I paddocken var det Roping

    En ung deltagare svingar sitt lasso...   Här blev fotografen lite för ivrig i att försöka få ett bra foto på de två stona som kördes i par med varsitt föl vid sidan. Hoppsan!   Kusken håller fortfarande ett öga på "galningen"

 

Sedan såldes det en hel del saker i stånden. Allt från hästutrustning till hemgjord saft, fårost, fårskinn, avloppsanläggningar m.m


Jag fastnade i foderförsäljarnas lilla tält. Har haft svårt att hitta återförsäljare i närheten till detta foder som jag är mycket intresserad av efter bl.a tips från Kicki. Det blev en lång session och mycket frågor. Mats fick ledigt från detta och gick istället till Traktorpullingen.

 

Två provpåsar fick jag med mig och har gett dem en näve var idag för att testa smakligheten, mums. Det luktar fantastiskt gott också.


Det blev en del foderprat och även boots diskuterade vi. Så nu behöver jag väl inte ens säga det...men jag är förvirrad...ovanligt eller?


Ska inte belasta er med tjat om mat och boots nu, men skulle tro att det kommer i ett inlägg snart....beware!


Sist men inte minst ett stort tack till mina små medhjälpare för trevligt sällskap i den nu nybäddade boxen. Fast det var lite trångt när alla skulle trängas vid skottkärran.

 

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards