Sparvöga

Alla inlägg under augusti 2008

Av Viveca - 30 augusti 2008 22:53

Har nu haft lönesamtal, men i vanlig ordning vet man lika lite efter som före samtalet. Strejken gjorde nog inte så stor skillnad. i alla fall.


Hittade ett inlägg på Aftonbladets hemsida där sjuksköterskornas strejk diskuterades: Mycket bra skrivet, ska nog hänga en kopia på jobbet.


"

Jante (5 svar) Ett inlägg i diskussionen Vad tycker du om vårdpersonalens krav? Diskutera:Hela den här debatten genomsuras av jantelagen. Vi ska minsann inte tro att vi är förmer eller bättre på någonting än någon annan. Skit i utbildning, det är bara något dravel som vem som helst klarar av. Någon akademisk utbildning ska vi då rakt inte tro att vi har. På arbetet är vi bara sura, griniga, otrevliga mot patienter och anhöriga. Vi ger fel mediciner och vägrar torka bajs, ingen av oss uppskattar undersköterskor - de är mest bara i vägen. 
Vi ska inte ha mer i lön eftersom det finns någon stackars lastbilschaufför som tjänar mycket mindre och vad skulle vi göra utan dem, och de där stackars lärarna och poliserna och brandmännen som också har en kass lön, nä höj lönen till dem som faktiskt förtjänar det. Och strejka... det får vi då rakt inte göra för då blir det plötsligt samhällsfarligt?! Patienter kan ju dö och själviska som vi är sätter vi oss själva i första rummet och bara tänker på våran egen välfärd. Fy då, och vi ska kalla oss sjuksköterskor med Florence som idol (eller hur var det där?).

Det hela rimmar lite illa tycker jag... Ena sekunden ska vi inte få högre lön eftersom nästan vem som helst kan göra vårt jobb. Nästa sekund är vår strejk samhällsfarlig... För vem? Om "vem som helst" kan göra vårt jobb, eller om vårat jobb inte är så viktigt som jag tror varför gör inte"vem som helst" det då. Dessutom är då hela sjukvården samhällsfarlig under somrarna då strejken har "lagts" som sommarbemanning. Fast å andra sidan så kanske vi inte förjänar någon semester eftersom vi gör ett sådant pissigt arbete.
Självklart finns det många arbetskategorier som skulle ha och är förtjänta av löneökningar men jag kan inte slåss för dem. Jag kan bara slåss för mig och min lön tyvärr. Vad pengarna skall tas ifrån? Jag vet inte ens det, men jag vet att medan vi kämpar för "småslantar" om man tittar i det stora hela. Så finns det landstingspampar kammar hem löneökningar på betydligt fler 1000-lappar och då finns det plötsligt pengar.. är det inte lustigt?!
De underbara undersköterskorna jag har vid min sida tjänar inte tillräckligt med pengar de heller på långa vägar men jag kan heller inte slåss för dem...
Slutligen vill jag bara berätta vad SKL gav vårdfacket för förslag: 2008: 4 %
2009 - 2011: 2 % 
Inflationen per år är beräknad till 2,5% = en reell löneminskning med 0,5 % Av HIAnurse (2008-04-23 kl 1:15)"
Av Viveca - 17 augusti 2008 15:06

Människan är ganska förutsägbar. Så fort ordet sex finns med så väcks hennes intresse. Ingen nyhet precis. Kvällstidningarna kör ju med det dagligen för att sälja lösnummer. Jag vill hälsa alla nya besökare välkomna! Tyvärr är det inte så många inlägg som innehåller sex, men kanske annat som kan intressera, eller inte.

Av Viveca - 17 augusti 2008 00:03

"Det är förskräckligt. Jag vet inte om man ska betona i eller o i klitoris, och han har redan letat efter den i tjugo år utan att hitta den."

Karen Arthur
"Gud gav oss både en penis och en hjärna, men endast blod nog för en av dem skall fungera åt gången."

Robin Williams

"Att lyckas med sex i ett längre förhållande är konsten att hela tiden få reprisen att likna premiären."

Jeanne Moreau

Av Viveca - 8 augusti 2008 04:38

Elin vaknade med ett ryck. Det var alldeles tyst i huset. Hon hörde bara sin egen andning och kände hur hjärtat bultade snabbt och hårt i bröstet. Klockradions röda siffror visade på 04:00. Det var för tidigt att stiga upp, men hon skulle nog inte kunna somna om igen. Hon rullade in sig i täcket och funderade på vad som hänt den senaste tiden. Hon kunde inte förstå och hon ville inte fatta. Hon rycktes ur sina tankar när det pep i mobilen som låg i handväskan. Efter en stunds tvekan beslöt hon sig för att inte läsa sms´et. Hon visste redan vem som skickat det. Det var heller ingen svårighet att lista ut vad det rörde sig om. Elin lät därför mobilen ligga kvar i väskan. På så sätt behövde hon inte frestas att svara.


Det gick inte att somna om. Elin välte sin tunga och trötta kropp ur sängen och tog sig till badrummet. Hon lät det först iskalla vattnet strila mot kroppen. När det snabbt växlade om till att bli skållhett reagerade hon, men mycket långsamt. Huvudet värkte och ju mer hon försökte reda ut sina tankar om vad som hänt desto rörigare blev det i skallen.


Hjärtat lugnade sina slag något efter hon duschat och klätt på sig. Hon mådde illa, kunde inte äta. Det blev en kopp starkt svart kaffe sedan måste hon försöka tänka ut något sätt att komma ur det hon hamnat i.


Hon måste anförtro sig åt någon, någon som kunde hjälpa henne eller komma med råd. Hon tog upp mobilen, tio sms från honom. Hon läste dem inte, orkade inte och vågade inte. Om hon läste dem skulle allt kännas bättre, men det var ju inte bra. Det var hans sätt att manipulera henne, att stryka henne medhårs så att hon blev medgörlig och förlåtande.


Elin ringde upp Camilla. Hon fick inget svar. Vem kan hjälpa mig då?, tänkte hon. Ingen annan visste ju. En bil stannade utanför huset. Elin släckte snabbt lampan och gick fram till fönstret. Det var han...

Av Viveca - 7 augusti 2008 05:36

"For what the horse does under compulsion, as Simon also observes, is done without understanding; and there is no beauty in it either, any more than if one should whip and spur a dancer."
Xenophon

("För vad hästen gör under tvång, så som Simon observerar, är gjort utan förståelse; och det finns ingen skönhet i det heller, inte mer än om man skulle piska och prygla en dansare.")

Av Viveca - 6 augusti 2008 00:00

Idag provade vi den nya Dually-grimman.

Efter att ha tittat på instruktionsfilmen med Monty Roberts var jag först lite skeptisk. Jag tyckte att han var väldigt hård och var rädd att det skulle bli en maktkamp istället för något positivt. Anledningen till att jag skaffade grimman var att vi behöver komma vidare med träning och samverkan. Det går väldigt bra nu(efter totalt godisstopp), men jag behöver få henne mer uppmärksam och lyssna snabbare på kommandona. Hon är bäst av alla på att backa på kommando i af.


Sagt och gjort. Efter lite justering passade grimman perfekt. Vilda fattade snabbt hur den funkade. När hon var istadig och inte vill gå framåt tog jag ett tag i den och när hon gick framåt fick hon omedelbart eftergift. Samma sak när hon inte stannade direkt på kommando. Efter lite testande var hon följsam som aldrig förr. Med enbart röst eller kroppsspråk fick jag henne att stanna backa och gå framåt precis så långt jag ville utan minsta ansträngning från min sida. Hon var dessutom nöjd med att vara duktig och hade öronen framåt och uppmärksamheten riktad mot mig hela tiden.


Naturligtvis fick hon lov att vara häst med. Hon ansade gräset längs vägen och rullade sig mitt på grusvägen. Idag har vi varit i total balans jag och Vilda. Jag är jätteglad och det verkar Vilda ocskå vara:)

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards