Sparvöga

Alla inlägg den 27 juni 2013

Av Viveca - 27 juni 2013 12:29

...innebär tydligen blåmärken för min del.


Trots att jag inte varit uppe på Markos rygg igen har jag lyckats bli blå här och där.

För ett par veckor sedan fick en irriterad Vilda in en spark på mitt lår när jag skulle fixa till magdelen på täcket i hagen. Hon gillar ju inte den där maglappen och den åker gärna på sniskan när hon rullar sig.


Det gjorde rejält ont och jag var tvungen att sätta mig i hagen. Båda hästarna skulle undersöka matmor;) En lårkaka blev det som läkte lagom till nästa incident.


Jag Doris och A åkte till sjön för att bada. Det var bara Doris som inte var en badkruka. Efteråt öppnade jag passagerardörren och tog fram en handduk. Samtidigt som jag torkade Doris och höll i kopplet satte sig A i baksätet varpå Doris hoppade in i framsätet, ryckte med mig som slog huvudet i karmen på den öppna bildörren. Det gick hål och jag fick en fin blåklocka runt ena ögat.


I förrgår när jag hade satt på Vilda munkorgen och tyckte synd om henne när hon inte fattade hur hon skulle kunna äta stoppade jag in lite gräs i munkorgen varpå Vilda ryckte upp huvudet och träffade mig rakt över näsan. Jag såg stjärnor och tårar samt snor rann kopiöst en stund av själva smällen.


Näsroten blev ganska svullen och gjorde ont.


För att bättra på utseendet lekte jag med Doris igår kväll och hade ansiktet för nära när hon slog upp sin träskalle och träffade precis på samma ställe. Aj!!! Efter en natts sömn har svullnaden spridit sig under ögonen och ena ögat är mycket mindre än det brukar.


Är huvudet dumt....


Blir kul att börja jobba snart igen lite lätt blåmelerad. Just det jag lyckades även snubbla på dragstången till fyrhjulingsskärran igår när jag parkerat fyrhjulingen och landade med ryggen mot rockarden...


Klantarsel....

Tur att det ser värre ut än det är...


Pga av min fångest skaffade jag en Greenguard till Vilda då hon verkar få panik av korgmodellen. Det är precis som om hon tror att hon inte får luft.


Hon fick ha den en stund efter jag tömkört henne i förrgår.

 


Det blev ett par timmar sammanlagt och jag tror inte hon fick in tekniken. Den sitter ganska bra med näsan fri och remmarna har jag bolstrat med fleecelindor då den modellen brukar ge skav.


 

Här demonstrerar hon sin inställning till den dumma saken på mulen och synbart sur på Marko som mumsade fritt.


Igår lyckades hon dock äta med den på och jag försökte ha is i magen. Blev lättad att se henne äta med den på då jag skulle iväg på eftermiddagen.  


Hon hade på sig den drygt sju timmar igår och hetsåt när den fick komma av på kvällen.


Båda hästarna blev verkade igår. Hovarna har blivit riktigt fina. Båda hästarna har ju haft hålväggar till och från ibland bara början till och ibland djupare. Sedan jag börjat ge Syn-vital istället för betfor att blanda ut det andra med tycker jag att hovarna blivit hårdare och finare. Inga hålväggar trots att det ibland fastnar småsten i hovarna där det med en gång brukar bli uppluckrat och början till hålväggar.


Vilda var riktigt fin att tömköra, tyvärr lite väl intresserad av den gröna omgivningen, men otroligt lugn. Vi mötte allehanda fordon, passerade gräsklippare och trimrar. Enda gången hon tog ett par snabba steg från oljudet var när jag bad grannen starta gräsklipparen hon stängt av när vi stod och prtatade en stund. Bra miljöträning. Vilda har det senaste halvåret varit lite mer på tårna än normalt, men nu verkar hon vara sitt vanliga lugna jag.


Hon stormtrivs med tömkörningen.

Vi mötte en annan granne på fyrhjuling och hon tog den fina headerbilden och denna bild på oss.

 


Hoppas kunna komma igång med inkörningen igen när M är lite ledig....


Ha en bra dag alla! 

  


Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards