Sparvöga

Direktlänk till inlägg 4 maj 2011

Kallt...

Av Viveca - 4 maj 2011 09:28

Fy sjutton vad kallt det blev.

På söndagen sjönk temperaturen drastiskt. Från runt 20 grader till 4-7 grader och nordanvind. Jag och Maria klev upp tidigt och åkte för att titta på Westerntävlingar en stund på LB Western. Vi såg bara Team penning-delen. Jag är inte så insatt men det var väldigt roligt att se.


Ryttarna tävlar i lag om två och två. De skall fösa kalvar från den ena fållan till den andra. En kalv i taget och i en bestämd ordning. En ryttare föser och den andra vaktar "hålet" mellan fållorna. Det går på tid och de som har flest kalvar i rätt fålla vinner. Smiter någon tillbaka eller om fel kalv smiter över till fållan blir det noll poäng, som jag fattade det. Det var kul att det var både rutinerade och nybörjare som tävlade. Kalvarna verkade faktiskt tycka det var roligt med.


Vi tog många bilder, men jag valde ut några där ryttarnas ansikten inte är med förutom på vår kära granne A på Sessan som vi naturligtvis hejade lite extra på.


Skulle det vara någon ryttare som önskar att jag tar bort foton eller tvärtom vill se mer av sig själv så lämna en kommentar. Jag publicerar inte kommentaren om ni inte vill. Jag kan maila foton också om någon vill ha.


 

 

 

 

Efter detta var vi riktigt frusna. Det blev en fika hos Maria vid kaminen. På eftermiddagen tog vi en 6.5 km promenad med Marko. Maria är duktig och promenerar nästan dagligen. Det är perfekt för mig att hänga på med en häst. Vilda får litet draghjälp och jag har litet stöd om Marko skulle bli rädd. Mats orkar inte gå så långt med sina krämpor tyvärr.


Marko skötte sig exemplariskt. Han lydde alla kommandon som vi övat på: Ptrooo, trava, smack, back, Stilla! Han fick ett rakt eggbett som jag skaffat, i munnen och var helt nöjd med detta. Han kunde till och med sno åt sig av vegetationen, tugga och svälja;) Han var inte orolig och gnäggade inte när vi gick ifrån Vilda. Hon var ganska snopen att vi gick så långt bort utan henne.


I skogen var han kolugn. Han hade dock lite problem med att lyfta fötterna för alla rötter, men det blev bättre efterhand. Han reagerade med att hoppa i sidled när vi passerade en fladdrande presenning, men lugnade sig snabbt.


När vi började närma oss slutet på rundan var det mer öppet landskap, med fårhagar på båda sidor om vägen andra hästar. Hundar i en trädgård och närhet hem. Då blev han spänd som en fiolsträng och gnäggade och jag blev väldigt medveten om hur stor han är och hur liten jag är;) Men han lyssnade fint trots alla intryck. Han blev lite snabb och taktade lite, men lyssnade på ptrooo och sakta! Det var bara att göra lite fler repetitioner så att jag visste att han inte stängde av för att låta instinkterna styra. Väldigt nyttigt för liten häst och jag är faktiskt imponerad av hans lugn och lydighet. Han verkar lita på mig otroligt mycket.


Maria tog fina bilder på oss. De kommer inom kort:)


Efteråt var jag trött och jobbade sedan hela natten. Det går bra när man jobbar en enkelnatt, men det tar några dagar att hämta sig.


Ha en bra dag alla!





 
 
Stina

Stina

4 maj 2011 19:48

Western - vad kul !
Har aldrig varit och sett nån sån tävling, men skulle gärna vilja. Tror det är kul !
Rida med kanske nån dag ??

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

4 maj 2011 20:58

Det verkar kul och när det gäller vikthjälper så är de fenomenala på det, överhuvudtaget små hjälper används. Jag testar gärna Western någon gång. Tänkte att jag o Mats kunde ta en lektion. Försökte få med honom i söndags men han ville inte följa med. Det är ju ganska gott om män om man jämför med annan ridsport på amatörnivå. Men Mats har litet svårt för attributen fast det kan man ju ha när det gäller annan ridsport med. För min och Vildas del får det bli bruksridningsbana snart:)

 
Kim

Kim

5 maj 2011 20:42

Hu så kallt, snabba växlingar!

Ja tänk så stora och starka hästarna är och ändå så lyssnar dom på oss...vågar lita på oss
Fantastiskt och underbart är det!

Va roligt att Marko är så trygg.
Det är så nyttigt att kunna ta med dom ut på ensam promenader ibland.

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

5 maj 2011 22:04

Ja fy, vill ha mer gräs i hagarna. Det verkar som om det växer överallt utom där. Men är det under 10 grader så blir det ingen tillväxt precis.

Ja det är fascinerande att de litar på oss. Ja att vara ensamma både utanför och i hagen behöver de träna på båda två. Det är den som blir lämnad hemma som ylar mest. Vilda blir lite seg på bortvägen och gör lite protester, men idag fick jag brutit detta någorlunda:)
Kram!

 
Ann

Ann

5 maj 2011 21:22

jag har aldrig ridit western "på riktigt" men har däremot ridit en westernhäst som tävlar western.
Jättehäftigt OCH jag var väldigt glad för sadelhornet där fram..! ;D

Kallt... ja det var frost här i morse... :(

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

5 maj 2011 22:01

Det kan nog vara kul att pröva. Jag har inte ridit Western men i westernsadel på ridtur på en Ardenner:) Det var bekvämt och som sagt var sadelhornet bra att ha inte minst när man skulle upp i sadeln efter fikat i skogen.
Mr Frost låg i gräset här med i morse...

 
kicki

kicki

5 maj 2011 22:20

å vad roligt att det går så br amed lillgubben!

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

5 maj 2011 22:43

Ja det är jätteroligt och speciellt när vi har haft lite bakslag med Vilda;) Fast idag har det gått riktigt bra med henne med.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards