Sparvöga

Direktlänk till inlägg 9 juli 2011

Semester snart...

Av Viveca - 9 juli 2011 03:04

Hej alla!

Denna vecka har vi haft besök av min moster, kusin och kusinbarn. Det har varit jättetrevligt.


Hästarna har mest gått i hagen då min hand verkar ta lång tid på sig att bli "normal" Det var ju dessutom den opererade sidan som fick ta smällen.


Vilda är något mindre grinig, men har hostat lite oroväckande då och då. Är ganska säker på att hon är pollenkänslig. Jag försöker träna henne för att få lov att puffa Nostrilvet i näsborrarna, men hon är mycket misstänksam, så mer än en näsborre har jag inte lyckats med att puffa i. Nu har jag backat bandet lite genom att ge belöning när hon vidrör den lilla behållaren med mulen. Skyndar jag för mycket så blir det pannkaka. Jag drar mig till minnes när Vilda var känslig i flankerna senast sommaren för två år sedan då det visade sig att hon hade luftvägsinfektion kort efter. Kanske är det på gång igen? Kanske var det därför hon sparkade mig och därför hon inte vill ha magdelen på eksemtäcket? Hon är inte allmänpåverkad dock, men skall rida ut och testa flåset samt ta en temp om hon verkar andfådd eller hostig igen.


Med Marko har jag också backat bandet lite. När släkten åkte hem igår så började det regna ihärdigt. Ganska skönt efter flera dagar av lågtryck, men istället för ridtur så tog jag mig ut i hagen för att träna hästarna från marken.


Koner sattes upp och så började vi. Marko fick kli med körpisken över hela kroppen. Sedan lekte vi "följa John" jag och Vilda. Det blev slalom mellan konerna i skritt och trav. Marko var inte sen att haka på, men han vill ha mig för sig själv när det vankas belöning. Sedan övade vi "skänkelvikningar" och framdelsvändningar. Han är otroligt lyhörd och utför sina uppgifter under stor koncentration. Han vill göra rätt och väntar på belöning efter BRA! Vilda vill gärna sno åt sig belöningen innan hon är färdig med uppgiften. Hon blir stressad av Marko som gärna flyttar på henne för att själv vara i centrum för godisautomaten.


Marko är otroligt känslig och lyhörd. Han härmar mina steg perfekt och börjar jag med något nytt så tittar han extra noga. Steg för steg tar vi det. Han blir dock sött trött på unghästars vis efter en stund.


Hästar kan härma sin tränare alldeles utmärkt, sedan kan de vara mer eller mindre bra på det liksom tränaren kan vara mer eller mindre tydlig. Här ett klipp som belyser detta från en favorit Ellen Ofstad:



Marko är kanonduktig på att härma. Vilda är också duktig men har för bråttom till målet(godiset) så det går snabbt och blir litet hafsigt, men det kan vi nog träna bort.


Här ytterligare klipp som visar hur svårt det kan vara för människan att göra rätt. Själv hade jag mycket svårare att visa "skänkelvikningar" åt vänster än åt höger.






Nu jobbar jag min näst sista natt före semestern och Mats ska kors i taket också ha några dagars semester. Så jag hoppas kunna få honom att filma lite när vi tränar.


  På återseende!

 
 
Kim

Kim

9 juli 2011 23:14

Hoppas din hand inte fortsätter att "bråka"...

Vore roligt att få ta del av din träning av Vilda och Markus, allt från näs-spray träning till skänkelviknings spegling.

Gillar verkligen Ellen, hoppas att en dag kunna vara med på en av hennes kurser!

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

10 juli 2011 02:07

Hade också gärna gått på kurs hos henne. Kommer du till Sverige i vinter så hade vi kanske kunnat gå ihop om det blir något datum och någon plats som passar?

kram!

 
Kim

Kim

10 juli 2011 14:21

Det skulle vara jätteskoj!!
Vet inte än om eller när, men låter dej veta när jag har bättre koll.

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

10 juli 2011 16:08

Ja det skulle det, men det är inte gratis;)
Hör av dig när det närmar sig. Det fanns en kurs i början på december bl.a Man kan ju ta hem henne med;)

 
kicki

kicki

10 juli 2011 18:44

det låter som om du tar det alldeles utmärkt lugnt o skönt med kropp o knopp, både din o hästarnas.
kram

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

11 juli 2011 00:42

Det gör(gjorde) jag:) Idag har vi stängslat, fast isolatorerna tog slut och sedan har jag forskat i giftiga växter, men jag hade ingen Sprängört i hagen som jag först trodde: Jippie!

 
Stina

Stina

11 juli 2011 07:06

Här ska det stänglas idag med och fortsätta forskas i växter. Kommer ju att vara växtexpert när det här är klart.
Samtidigt är det skönt att hitta nåt att ta tag och jobba med i hagarna, gå och undra och inte veta har varit det värsta.
Vi får se här vad vet säger om de växter vi hittat i helgen, om det skulle kunna vara nån av dom vi har problem med.

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

11 juli 2011 12:21

Ja alltid lär man sig något och som du säger så är det skönare att göra något åt problemet. Hoppas att ni hittat boven nu och att det sedan räcker med skit för denna sommaren. Men vad jag förstod så hade ni andra bekymmer med i stallet. Vill du så kan du berätta via PM i facebook. Kram på dig och de dina!

 
Ann

Ann

11 juli 2011 07:33

Ta det lugnt med handen din så den blir bra! ;)
Ha en skön semester nu!

kram

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

11 juli 2011 12:19

Tack! Den blir allt bättre. Det är vissa smårörelser som inte funkar dock, typ när jag skall blinka med bilen eller lyfta en hink m.m Konstigt, men det är ju ingen större fara.

Det är skönt med semester:) Fast vi har tusen saker att göra så hinner man med att njuta också:)
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards