Sparvöga

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011

Höstens göranden...

Av Viveca - 24 augusti 2011 12:42

Det är mycket på gång nu. Vilket är kul samtidigt som jag undrar hur tiden skall räcka till.


Den andre september är det releaseträff för oss som lämnat bidrag till antologin "Lågor". Den 3:e och 4:e september är det Bondens dag i Backamo. Dit skall jag med, helst båda dagarna. Den 17:e är det "Säker och trygg kommun" på Tjörn där jag skall vara med och informera om HLR. Den 22:e och 23:e är det Bokmässa dit författarna i projektet Lågor är inbjudna och har en egen monter. Veckan efter håller jag i HLR-utbildningar för Tjörns kommunanställda. Sedan är vi inne i oktober. Då är det HLR-kongress i Gbg i dagarna två...puh! Fast bara roliga saker. Detta får mig att inse vikten av att göra något slags träningsschema för hästarna. För utöver allt annat så skall jag jobba och hinna med kusarna med. Jag börjar dock inte jobba förrän på måndag.


Igår skulle vi ha tömkört Marko. Det var längesedan och jag vill gärna ha Mats vid huvudet på honom i alla fall en stund eftersom han är som han är och jag har väl kanske blivit lite mer försiktig/rädd? Han brukar reagera på tömmarna och när han plötsligt ser mig i ögonvrån bakom rumpan. Efter en stund brukar han lugna sig. Jag har tömkört helt själv några gånger men som sagt det var ett tag sedan.


Mats, J och St snickrade på utbygget och upptäckte en rejäl fuktskada i taket.

  Pappen på utbygget hade skurits av kant i kant isället för att överlappa på det gamla taket. Frågan är hur väggen ser ut?

 

Detta blev då naturligtvis prioriterat före Marko. Så idag hoppas jag på lite hjälp av Sancho Panza i åtminstone fem-tio minuter sedan skall vi nog klara oss själva jag och hispepelle.


Läser om diverse hästutrustning på andra bloggar. Jag har legat lite lågt på den fronten. Fast ett nytt tredelat bett har införskaffats till Vilda. Ett med parerstänger. Det funkar toppenbra. Mycket bättre än med bettskivorna som hon fick skav av. Är lite osäker på storleken dock. Hon hade 11,5 på det gamla tredelade bettet. Det nya är 10,5 fast när jag jämförde de båda var det nog bara en halv centimeters skillnad.


Så här ser det ut:

Här tar dock den lilla ryttaren ett rejält tag i högertygeln.

    

Här ser Vilda riktigt nöjd ut.

  


Skall nog länga sidostyckena något. Vi nu använt bettet en hel del och hon går bra på det men ev. sitter det lite väl tight.


Ett flugtäcke köpte jag med. Det var på rea för halva priset i den dyra hästbutiken. Det hade kostat 1100kr. Tänkte att det inte skulle skava på ärret och ändå skydda lite grann.


  Hade behövt en Kicki;)

 

Säga vad man vill om Vilda som är ganska ojämn i humöret, men att sätta på och ta av täcken löst i hagen är aldrig några problem;) Här hade hon sprungit som en tok för att komma undan de envisa bromsarna. Det var nog riktigt skönt att få på sig något som skyddade större delen av kroppen.


Vad gäller boots, skor och hovar så tror jag Vilda kommer kunna gå barfota oavsett hur hon används. Hon rids ganska frekvent numer. Hennes bror går heltid på ridskolan och tävlas väl i en del klubbtävlingar också han barfota. Marko däremot sliter ganska hårt på sina hovar trots att han inte ens rids. Fick till och med extra billig verkning för att det var så lite att ta av en gång;) Han kommer nog inte klara sig utan skor/boots när han rids/körs.


Jag är glad så länge de slipper skor och plånboken med;)


Ha en bra dag alla!

 
 
Kicki

Kicki

24 augusti 2011 17:30

ååå vad drygt med taket!! om inte fuskbyggare varit i farten så iallfall klantbyggare...
hihi ja täcket var litet djupt där med, jag vet inte riktigt hur täckesdesignerna tänker numera...förr var det rätt vanligt att täckena rentav slutade på halva magen,så det e ju bra att de numer gör dem djupare... men de behöver fasen inte gå ända ner till knäna?!
=)

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

24 augusti 2011 18:14

Ja det är inte kul.

Vet inte om täcken designas för mer långbenta (eller smalare;)) raser? Vilda har ju ganska lång rygg och rund mage så hon drar 135cm täcken oftast, men då blir de istället lite för djupa fram som sagt;)

 
Kim

Kim

26 augusti 2011 00:23

Är LHR hjärt och lung räddning?

Spännande med skrivprojekten!!
Hoppas det går bra och att det peppar dej att fortsätta.
Har själv lite skrivar drömmar men har hittills inte gjort något...

Hoppas väggen är ok, tur trots allt att dom upptäckte skadan.

kram


http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

26 augusti 2011 10:13

HLR är hjärlungräddning:)

Ja, det är spännande, borde fortsätta med romanen jag börjat på. Det är mitt stora problem, att skriva färdigt innan jag tröttnar på "storyn". Kanske borde jag hålla mig till kortare projekt såsom noveller eller dikter?

Ett tips är att leta reda på någon skrivartävling eller dylikt då måste man få ändan ur vagnen.

Det har regnat en del. Idag skall de fortsätta med bygget så då får vi se hur väggen mår. Det var tur att de såg det som sagt annars hade vi fått mögel och fuktproblem senare.

Kram!

 
ylle

ylle

27 augusti 2011 17:56

Aj aj aj så taket ser ut...
Parerstänger är toppen! Om hon verkar nöjd och inte gapar eller får skav i mungiporna så verkar det väl sitta bra? Att sänka litet kan man alltid prova..
Täcket ser ju ganska "slimmat" ut. Hon får inte skav av DET?
Ja en Kicki skulle väl alla hästägare behöva! Tänk om hon kunde göra business av det också?

http://http;//ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

27 augusti 2011 18:40

Ja, men nu har de fått upp nya spont och papp samt kontrollerat resten av taket på den delen. Det börjar ta sig fast det var ju mer jobb än som var planerat.

Hon verkar jättenöjd med bettet. Det kanske mest är jag som tycker det sitter lite tightare än det förra.

Nja täcket är nog mest "följsamt" och framhäver de kvinnliga formerna;)Det är fodrat med glatt tyg inuti och bensnörena hamnar ju högre upp än de på eksemtäcket, vilka har en tendens att hamna precis på ärret på insidan höger bakhas.

Hon går mestadels utan täcke nu, men ibland rycker matte ut när insekterna är som värst.

Tycker absolut att Kicki skulle göra slag i saken. Har problem med att få träns och nosgimmor att sitta bra på Vilda och att sy i läder är knepigt så jag är en potentiell kund.

 
Ann

Ann

5 september 2011 08:33

Vem behöver inte en Kicki då och då? ;)

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

5 september 2011 14:33

Just det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards