Sparvöga

Direktlänk till inlägg 21 januari 2012

Funderar...

Av Viveca - 21 januari 2012 12:10

Repar mig från en bihåleinflammation. Nu har det lossat vilket innebär rinnsnuva istället, men huvudvärken är minskande.


Har tittat på hundhalsband, träns och pannband. Återigen har jag fått för mig att tillverka själv. Som vanligt tar jag nog mig vatten över huvudet och vill gärna tillverka ett helt träns själv i naturfärgat läder med pannband med röda detaljer. Här en beskrivning av tränstillverkning.


Men det är ganska dyrt med läder. Slöjddetaljer säljer skinn, läder och verktyg. Tjäder läder är något billigare. De länkar även till videos om läderhantverk. DafneDesign har snygga hundhalsband. Där har mamma beställt ett till sin hund.


Men om jag håller mig till pannband och halsband att öva mig på så kanske jag kan få ihop något. Det måste ju vara himla kul att ha något egettillverkat. Vilda har bara ett pannband som passar trots flera inköpta. Att måttanpassa är ju inte så dumt då. Funderar även på att göra ställbara pannband då jag inte sett att det finns någonstans. Det måste ju vara fler som har hästar utan standardmått, hästar som växer och hästar som får enormt ludd i pannan vintertid?


Sedan kommer utmsyckningen till. Conchos är snyggt. De är lite väl dyra dock. Men de har även conchos och stenar på Tjäder läder. Det som jag gillar med de på conchos.se är att de har s.k Chicagoskruvar, man kan alltså skruva i och ur efter behag.


Här är annars ett färdigt träns till Vilda utan nosgrimma. Var ju inne på några andra förut, men det känns onödigt att köpa med nosgrimma när vi aldrig använder det. Dessutom har jag ett helt gäng nosgrimmor att använda om vi skulle vilja.


Var i Göteborg med Doris i tisdags. Hon och Dixy busade med varandra så mycket att båda blev helt uttröttade, men de gav sig inte för det.


Doris var riktigt jobbig och bet Dixy i kinderna


Stackarn, men de verkade tycka det var kul båda två.


Time-out

 

Ute var det mest jagande


Ha en bra helg alla! Doris sover middag. Husse har tagit sovmorgon. Jag och Vilda tänkte ta en snötur så fort han går upp:)

 
 
Stina

Stina

21 januari 2012 18:24

Att göra nåt sånt eget måste vara himla kul, speciellt om man är lite sådär pysslig som du är =)
Själv skulle jag nog aldrig ha tålamod, tyvärr =(

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

22 januari 2012 10:03

Hm, pysslig kan jag allt vara, men många projekt blir halvfärdiga, tyvärr!

 
ubitt

ubitt

22 januari 2012 19:02

Vilken urgullig bild där bus-Doris biter Dixy i kinden! Så tålmodiga hundar kan vara med valpar!
Jo, att sy själv i läder är verkligen jättekul! Ett tag tillverkade jag alla min huvudlag och grimmor mm själv. Den lycka det innebar att använda egentillverkat är svår att beskriva, men stor!

http://alpackaprinsarnasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

22 januari 2012 19:53

Tyckte riktigt synd om Dixy som är lite känslig i huden. Hon var biten och riven på halsen och i kinderna. Men hon sade inte ifrån utan fortsatte att busa hon med.

Oj, en expert till att fråga om råd. Vad kul:)

 
Kicki

Kicki

22 januari 2012 19:13

det är störtkul att tillverka sin egen utrustning! man får det ju precis som man vill ha det i just de mått man behöver. Börja du att öva teknik på lite enklare grejer så kan du snart sno ihop huvudlag och grimmor på löpande band =)
hojta om du behöver tips!

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

22 januari 2012 19:51

Tack för peppningen:) Jag skall försöka hålla mig till det enkla, för det är när jag vill för mycket och gör för komplicerade grejor jag fastnar på halva vägen. Jag kommer säkert hojta till! Skönt med kunniga bloggvänner:) Tack!

 
Kim

Kim

22 januari 2012 21:33

Bihålsinfl. aj aj aj, inte kul!
Skönt att det går åt rätt håll.

Galen blick Doris har när hon sätter sina nål-tänder i Dixy :))
Tur att hon är valp...

Spännande att göra egna grejer, själv har jag aldrig gjort något i läder.
Ska bli roligt att följa om du gör något.

kram och krya på dej.

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

23 januari 2012 10:10

Jag får bihåleinflammation någon gång om året och det beror på rökningen. Så jag får skylla mig själv. Dags att sluta IGEN!

Ja hade hon varit vuxen med den blicken så hade väl alla kamphundsrädda blivit ännu räddare;)

Håller fortfarande på att försöka jämföra priser och lista ut vad jag behöver ha för att komma igång. Snurrigt värre, men snart så...

Tack! Jag mår faktiskt helt ok:) Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards