Sparvöga

Alla inlägg under januari 2009

Av Viveca - 31 januari 2009 21:50

Igår var det dags för verkning. Vilda hade stått som en "gammal häst" enl. hovslagaren. Alltså lugn och fin! Han sade också att hon var väldigt vacker och börjar likna en Nordsvensk från sidan. Hurra! vad jag blev glad och stolt över den lilla sötnosen. Hon är dessutom perfekt i hullet nu. Så om någon tycker att hon ser tjock ut, tänk om. Så här ska en kallblods unghäst se ut.


Vi var även på promenad både i torsdags och idag. Vilda skötte sig exemplariskt även om hon passade på att ta några tuggor ljung och gran.


Nu ska vi påbörja lite träning inför inkörningen. Vi ska dra lite tomburkar, eller brädor och dylikt med oss för att vänja henne vid ljud bakifrån.


Ska kolla efter en bra begagnad bröst- eller loksele. Fick tipset att de som är i brunt läder är bäst.

Ha det så bra alla!

Av Viveca - 28 januari 2009 19:22

Nu har jag arbetat på mina nya arbetstider Mån och tis kl. 15-01.

Det var ganska givande, lite andra sysslor än på natten bla. öronspolning och apoteksbesök. Lite positivt alltså. Det negativa var dock att jag inte träffade Ebba på två dagar och att jag missat att läsa hennes loggbok, så jag hoppas att skridskoåkningen inte är förrän nästa vecka. Hennes skridskor är för små och mina måste slipas. Liten miss i planeringen alltså, men jag har för mig att det var i början på februari de skulle åka skridskor med klassen.


Annars har det inte hänt så mycket nytt. Vilda är lite jobbig just nu. Hon bråkar med de andra hästarna, men det slutar alltid med att hon får ge sig. Det kanske är så att hon försöker klättra upp i hierarkin, vilket kan förklara att hon även testar mig mer igen.


Från ridskolan har vi inte hört något. Nu var det ett halvår sedan de lovade att Ebba skulle få en plats. Nu skall Ebba få rida lilla Ludde på stallet i stället. Jag kan ju lära ut lite grunder, så kan hon lite mer om hon får en plats till sist. Jag skall även ringa Valsängs ridskola på Tjörn och kolla om de har platser där istället.


Ha det så bra!

Av Viveca - 25 januari 2009 19:55

Nu är jag trött. Vi var på badhuset; Jag, Alice och Ebba. Inspirerade av "Allt flyter" försökte vi oss på lite egenkoreograferat konstsim. Inte så vackert, men väldigt kul. Två stora flodhästar och en litet mindre som flöt runt i vattnet. Efter badet bar det till stallet och efter mockning m.m var det dags att ta sig an den lilla bråkstaken. I vanlig ordning var det inga problem i stallet, men i paddocken försökte hon rusa, bitas och knuffas. Hon var dock mindre gåpåig idag än sist. Hon gav sig snabbare och till sist stod hon helt stilla när jag bad henne tills jag sa åt henne att gå framåt. Jag börjar fundera på om det är sadeln hon försöker springa ifrån. Vi får testa utan sadel och jämföra.


Så nu är jag helt seg, men ganska nöjd med mig själv och denna dag.


Efter en dålig natt utan speciellt mycket sömn, vaknade jag på helt fel sida och var irriterad över det mesta. Ungar som sms´ar halva nätterna igenom. Vuxna barn som flyttat hemifrån, men ändå är här 24-timmar om dygnet(gratis).


Tack vare lite fysisk aktivitet rann irritationen av mig, eller så är jag för trött för att orka bry mig?


Imorgon börjar jag med de nya arbetstiderna kl15-01. Det är bara att gilla läget. Hoppas jag kan sova när jag kommer hem bara, annars funkar det inte i längden.


Kram på er!

Av Viveca - 23 januari 2009 05:03

Nu har jag hittat en skrivarkurs på Orust, Hurra! Jag hade tänkt att söka till en på Österlens folkhögskola. Det lät i och för sig väldigt mysigt och det var nog billigare. Men när det är så nära så slipper jag ju tänka på hästvakt och annat. Ska nog söka den istället.


Vad bra! Då har jag ett nytt projekt.

Utan mina projekt, stannar livet. Jag tycker trots allt att det är ganska lugnt och skönt nu när jag inte pluggar och vi har säkert tusen projekt hemma som borde göras med.


Det är dags att fortsätta renovering. Helst skulle jag vilja fixa till köket och hallen,.. och vardagsrummet och sovrummet ....

Av Viveca - 23 januari 2009 00:05

Ja, så har man blivit "storasyster" igen 37 år gammal. Här är lilla Dixy som kom hem den 13/1 till mina föräldrar. Roxy deras förra hund blev 16år. Lilla Dixy är nu ca 10 veckor och världens sötaste valp.

Av Viveca - 22 januari 2009 05:20

Bloggtoppen

Bloggtoppen.se
Av Viveca - 22 januari 2009 04:47

Elin vaknade med ett ryck. Det var alldeles tyst i huset. Hon hörde bara sin egen andning och kände hur hjärtat bultade snabbt och hårt i bröstet. Klockradions röda siffror visade på 04:00. Det var för tidigt att stiga upp, men hon skulle nog inte kunna somna om igen. Hon rullade in sig i täcket och funderade på vad som hänt den senaste tiden. Hon kunde inte förstå och hon ville inte fatta. Hon rycktes ur sina tankar när det pep i mobilen som låg i handväskan. Efter en stunds tvekan beslöt hon sig för att inte läsa sms´et. Hon visste redan vem som skickat det. Det var heller ingen svårighet att lista ut vad det rörde sig om. Elin lät därför mobilen ligga kvar i väskan. På så sätt behövde hon inte frestas att svara.


Det gick inte att somna om. Elin välte sin tunga och trötta kropp ur sängen och tog sig till badrummet. Hon lät det först iskalla vattnet strila mot kroppen. När det snabbt växlade om till att bli skållhett reagerade hon, men mycket långsamt. Huvudet värkte och ju mer hon försökte reda ut sina tankar om vad som hänt desto rörigare blev det i skallen.


Hjärtat lugnade sina slag något efter hon duschat och klätt på sig. Hon mådde illa, kunde inte äta. Det blev en kopp starkt svart kaffe sedan måste hon försöka tänka ut något sätt att komma ur det hon hamnat i.


Hon måste anförtro sig åt någon, någon som kunde hjälpa henne eller komma med råd. Hon tog upp mobilen, tio sms från honom. Hon läste dem inte, orkade inte och vågade inte. Om hon läste dem skulle allt kännas bättre, men det var ju inte bra. Det var hans sätt att manipulera henne, att stryka henne medhårs så att hon blev medgörlig och förlåtande.


Elin ringde upp Camilla. Hon fick inget svar. Vem kan hjälpa mig då?, tänkte hon. Ingen annan visste ju. En bil stannade utanför huset. Elin släckte snabbt lampan och gick fram till fönstret. Det var han...

Av Viveca - 22 januari 2009 03:02

Var inne och kollade på lite andra bloggar. Det verkar gå inflation i bloggar som handlar om mode, utseende, inredning, kändisar etc. Men det kanske är det som är receptet på att få många läsare? Om nu det är målet?


Var även inne på en blogg som jag gillar bl.a för att jag också ville bli barnmorska en gång. Men även för att den är så positiv, man blir glad av den. http://caitlin.blogg.se/


Att bli barnmorska var min högsta dröm. Kanske har jag inte släppt den drömmen helt. Jag har faktiskt läst den första delkursen på distans i Borås för några år sedan. Anledningen till att jag slutade på kursen var att jag tyckte synd om mina barn som haft en pluggande morsa under största delen av småbarnsåren. Den här gången pluggade jag 50% och jobbade 75%, alltså blev övrig tid lite väl knapp.


Nu när jag bor som jag gör så är det ca 8 mil till närmaste förlossningsavdelning och jag vet att jag gärna vill arbeta på förlossningen om jag läser till barnmorska. Första halvåret jag bodde här pendlade jag dock 16mil per dag till och från jobbet på Strålbehandlingen i Göteborg, så det går, men man hinner inte mycket mer än att jobba. Nu går dessutom inte distanskursen på halvfart längre, men vem vet vad jag blir när jag blir stor?


Egentligen vill jag ju bli författare med. Det var nog min allra första dröm, men då måste man ju skriva färdigt något också.

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards