Sparvöga

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2011

Nyskodd...

Av Viveca - 7 oktober 2011 19:43

Försöket med höpåsarna fortskrider och verkar fungera alldeles utmärkt. Idag har dessutom hönäten kommit. Nu får hästarna ytterst lite hö så det dröjer innan "begränsad fri tillgång" kommer att testas. De betar en del även om det ser magert ut. Jag försöker lära mig att inte falla till föga och mata på dem en massa som de bevisligen inte behöver.


Det blev inte någon beställning av boots från England. Ville inte krångla med ev. byte. Hööks hade fått in både boots, gelsulor och wraps. Dessutom har de originalbroddarna:)



Wrapsen eller strumporna var alldeles för små dock trots att de skulle passa strl 2 som Vilda verkar ha på bootsen.


Hon var inte särskilt medgörlig när bootsen skulle på. Hon har alltid varit lite rädd om fötterna och sedan hålväggen bråkade i vintras så lägger hon hela sin tyngd på höger fram. Jag får alltid lyfta det benet framåt och sedan vika det med milt våld.


Därför trodde jag i min enfald att det skulle gå jättebra att få henne att sätta ner den hoven när de nya "skorna" skulle på. Men icke sa nicke. Hon vinkade så fint med booten flaxande på hoven. Med mycket tålamod och tjat "Sätt ned hoven", med tillhörande belöning och beröm så var de till sist på.

    Hon verkade tycka att de var helt ok att gå med. I traven lyfte hon lite extra på hovarna, vilket såg ganska snyggt ut;) Annars var den lilla promenaden mest bestående av matletande...


Imorgon tänkte vi inviga dojorna ordentligt med en ridtur. Hon har ömmat om framhovarna och jag tror att jag var för snabb med att rida när hon var nyverkad samt att hennes hålväggar börjat bråka igen. Men de senaste dagarna har hon varit oöm. Jag har hållt mig till tömkörning dock så det skall bli kul att rida igen.


Ha en trevlig kväll alla.

 
 
Kim

Kim

8 oktober 2011 14:22

Så det är Spanskt skritt på gång :))

Hoppas att bootsen fungerar bra på ridturen.

Ha en fin helg :)

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

9 oktober 2011 11:58

Ja, eller nåt;)

Tack det gjorde de.

Detsamma till dig:)

 
Kicki

Kicki

8 oktober 2011 21:14

hurra vad bra! hoppas ni blir nöjda med dem nu! välkommen in i bootsfamiljen =)

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

9 oktober 2011 11:58

Tackar:) Igår fick en boot sig en flygtur i stallet innan jag hann knäppa den, hrrm. Men hon vänjer sig. Hon trivs när de väl är på;)Efter ridturen fanns det inte tillstymmelse till gruskorn i bärränderna. Det gillar jag skarpt!

 
Kicki

Kicki

8 oktober 2011 21:15

föressten, jag ser fram emot rapport på hur gelsulorna funkar och håller!!

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

9 oktober 2011 11:55

Gelsulorna verkar funka bra än så länge. Materialet verkar hållbart. Har bara provat bootsen och dem två gånger dock, men de känns hållbara när man tar i dem. Inte så geleiga som jag trodde utan något fastare. De är nog toppen till Vilda som behöver fylla ut bootsen något.

 
Stina

Stina

10 oktober 2011 06:34

Spännande med höpåsarna måste jag säga, perfekt om det funkar om man har bara några få hästar.
Hos oss gör vi av med en storbal på 4 dagar =)

Kul att bootsen verkar funka, som sagt jag är väldigt nöjd med mina och Mulles gelsulor har hållt kanonbra !

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

12 oktober 2011 10:25

Ja även om man har fler hästar så kanske man kan ha nytta av det när man stödfodrar. Vårat hösilage har annars börjat lukta konstigt efter tre-fyra dagar. Förut har vi köpt till vanligt torrt hö i småbalar, men på det här sättet så kan man använda samma hö hela säsongen och det är ju mycket bättre för magarna. När det blir kallt så håller ju hösilaget bättre och då kommer det gå åt mer så då kanske vacumpåsarna får vila till våren.

Ja, ska ta en sväng idag med dem och hoppas att den lilla vinkerskan står fint och stilla vid rebooting;) Gelsulorna verkar hållbara som sagt.

 
ylle

ylle

14 oktober 2011 17:30

Kul som sagt att höförpackningarna verkar hålla, hittills...
Finfina dojor! Snart förstår hon hur bra de är och slutar krångla!!!

http://http;//ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

14 oktober 2011 18:35

De verkar funka utmärkt nu har det gått två veckor och det är fortfarande fräscht. Tror inte det blir dåligt faktiskt.

Ja hon lär sig, men hon har alltid krånglat med hovarna. Vissa dagar går det bra och andra så flyger en liten djävul i henne. Nu markerar hon oftast dock, men jag drar fortfarande in rumpan när jag kratsar höger fram för ibland nyper hon till när man minst anar det;)

 
Ann-Louise

Ann-Louise

27 oktober 2011 08:00

Ska nog testa dessa till Milou också. Verkar ju bra!!!

http://hastochhund.bloggagratis.se

Viveca

27 oktober 2011 15:11

Är jättenöjd faktiskt. Förresten så såg jag igår att Hööks på Torp i Uddevalla rear ut Old Macs för halva priset. Men då måste hoven vara större på längden än bredden liksom de flesta av Easybootsen, vilket inte funkar för oss. Du bor väl i krokarna så kanske något för er?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards