Sparvöga

Alla inlägg den 9 augusti 2012

Av Viveca - 9 augusti 2012 21:43

Körde ner min dotter E till Gbg och passade på att ta en fika med henne, mamma och mammas väninna.


Alltid lika spännande för liten gårdshund med storstan. Svårt bara att hitta ett vettigt ställe att utföra sina behov på tycker Doris. Mycket var det att titta på. Lite för mycket för den lilla hundhjärnan som blev väldigt trött efteråt.


 

Självklart får små fina hundflickor en egen sittplats vid bordet:)


Igår tog E sig en tur på Vilda. Hade lite aber med bootsen. Jag trodde sist jag red att de blivit för slitna för lädret börjar sacka i bakkant och framförallt på höger så hamnade kanten på dojan lite långt ned på kotan mot ballarna till (för övrigt ett ord som hela Sverige känner till vid det här laget;)) När jag tänkt till lite fyllde jag bootsen med papper efter tvätt så att de skulle räta upp sig lite igen. det gjorde de också: Jag hade tänkt skaffa nya men då behöver jag ju inte det:)


Köpte en ny hovrasp häromdagen då jag bara har en gammal rostig sak som visserligen inte tar för mycket men man får gnugga länge om det skall hända något. Jag brukar raspa av lite om det behövs mot slutet av verkningsperioden men nu har hovarna vuxit extremt mycket då de inte har något grus i sommarhagarna och så tror jag de har mer tillväxt överhuvudtaget på sommaren. Det gör att de trampar av sig hovvägg så att det ibland går ur bitar och blir sprickor. Nu är min plan att ta lite och ofta mellan verkningarna de perioder de växer mer i alla fall.


Sagt och gjort raspade jag ovanligt mycket i mina försiktiga mått mätt och rundade av kanterna och sprickorna för att de inte skall spricka mer. Men höger boot satt inte vidare bra ändå. Vi började såhär:


 


Men jag var rädd att hon skulle få skav så:


Vi prövade såhär:


 

Väldigt suddig bild


Har inte ridit utan bootsen på väldigt länge men tänkte att det skulle gå bra då hovarna vuxit så. Det är ju när de varit väldigt nedslitna som de ömmat. Samtidigt är hon ju inte så van att bli riden på gruset som förr och så hade hon en rejäl flis som gått ur höger framhov så lite koll fick jag ha. Det var bara där det låg riktigt grov sten på ett ställe som hon valde annan väg annars gick det bra. Eller bra och bra. Vilda utnyttjar att E är väldigt snäll och inte så envis. Så trava var inte att tala om och ganska maklig takt hade hon överhuvudtaget dessutom drog hon ner huvudet lite här och där. Trodde väl att det var matpromenad? (mammor får INTE lägga sig i heller) Så jag höll mig till att bära bootsen.


Summa sumarum kanske jag vågar ta ännu lite mer med raspen för jag tror jag mesat lite.


Jag köpte raspen på Hööks eftersom jag var smart och jämförde priser innan, då jag även skulle till Granngården. Väl på Granngården hittade jag en sådan här:

http://www.granngarden.se/product/riders-rasp

För samma pris som den riktiga raspen. Vet inte om den är bättre direkt men jag hade ju sluppit raspa sönder fingrarna. Är ju van vid den rostiga gamla saken...


Kanske kan bli en sådan med så jag kan kolla vilken som är bäst. Har ju ett sånt där stämpelkort och efter tio stämplar så får man 250 kr att handla för. Kul men lite hemskt när jag inser hur mycket jag handlat för för att få tio stämplar. Som tur var började jag få stämplar när det var torvsäsong så lite får jag pusta ut.


Har jag sagt att jag hatar att shoppa;)


Ha det bra alla!


Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards