Sparvöga

Alla inlägg den 11 juni 2010

Av Viveca - 11 juni 2010 19:56

Det har varit en händelserik dag idag. Först skolavslutning med mycket sång och musik. Sedan lite fika hemma.


Det blev en hel del miljöträning för liten häst idag. Först mötte Vilda en sådan här   på väg från hagen till stallet. Cyklar kan vara läskiga, men detta vad är det för något? Det lät som husses röst bakom trädet men varför sitter han på en sån läskig grej. Det var inte farligare än att det gick att undersöka och sedan inta en mer avslappnad hållning i alla fall.


Sedan blev det avtvättning med rapsolja och ljummet vatten samt eksembehandling. Allmän skötsel, sadling tränsning och ut i paddocken. Husse dröjde eftersom det börjat regna och upp dök han i en fotsida sådan här

    som saknade luva och därför hade det orangea spöket med rollator även en sådan här

  

Efter närmare undersökning kunde Vilda konstatera att det bara var husse som klätt ut sig.


Matte hade smart nog väntat med uppsittningen innan det orangea spöket uppenbarade sig i paddocken.


Det var längesedan vi tränade nu och Vilda var jätteduktig i paddocken. Prövade lite sidvärtesrörelser. Hon lyssnade väldigt fint i alla fall, men vi nöjde oss med mestadels skritt och endast lite trav idag.


Efteråt blev det lätt strechning av båda frambenen, bara för att öva lite på det. Ibland verkar det som om vänster armbåge hakar upp sig. Övningarna gick finemang. Lite konstiga grejor matte gör ibland, men det var ganska skönt, verkade hon tycka.


Sedan insektsmedelbehandling och på med det nya eksemtäcket. Blev helt imponerad av hur cool hon var när jag drog den mycket trånga "polokragen" över huvudet på henne. Sedan fästes alla (då menar jag vääldigt många) remmar. Vilda stod still och lät sig packas in. Tills sist skulle huvan på plats, men den var lite stor, så vi får sy in den, annars ser hon ingenting. Täcket satt bra i alla fall.


    

 Så det var inte bara M som såg ut som ett spöke.


Innan jag skulle åka upptäckte jag att Vilda stod kvar i den nedre hagen, trots att den har förbindelse med den övre där kompisarna går. Hon sprang av och an precis som hon inte fattade hur hon skulle komma till dem. Konstigt tänkte jag för de springer ju emellan hela tiden genom en liten "tarm" av skog och berg.


Jag gick in till henne för att visa vägen. Hon blev lugn och glad, men tvekade ändå. Då såg jag att det var en jätteflock med fåglar i den andra hagen, vilken hon måste passera för att komma till kompisarna. Fåglarna skrek och skränade. Jag manade på henne och berömde. Till sist sprang hon genom skogspartiet och möttes av en gnäggande vän. Hon tittade lite på mig innan hon galopperade iväg med kompisen i rätt del av hagen.


Jag är trött och nöjd med dagen. Det tror jag Vilda är med.


Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards