Sparvöga

Alla inlägg den 30 juni 2010

Av Viveca - 30 juni 2010 21:41

Lite uppdatering om flytt och annat (för den som är intresserad;)):


Vi kommer att flytta Marko dit Vilda är inackorderad nu istället för hit till området eftersom det blir för klent med bete.


På så vis kan vi i lugn och ro gå över hagarna och stängsla utan att stressa ihjäl oss.  En hage är stolpad i alla fall:)


  


Vilda går nu kvar i hagarna vid stallet med en valack som har fång och därför får vara inne nattetid. Det blir smidigast eftersom Vilda också får stå inne när det är knottigt. Dock klarar hon inte att vara ute själv om nätterna eller gillar överhuvudtaget inte att vara ensam, då springer hon runt och gnäggar. Så tilsvidare får hon vara inne alla nätter. De andra hästarna flyttade till sommarhagarna en bit bort i måndags.


  


På fredag hoppas jag att vi kan hämta Marko då kan Vilda och Marko gå ute när det är svalt och knottfritt. Han vill nog inte heller vara ute ensam och det är bra om han går med Vilda och lär känna henne en tid före flytten hem.


Jag vet vad vi kommer få öva på sedan när vi bara har två hästar hemma;)


Lite tråkigt att behöva ha dem inne nu på sommaren, men det blir inte så många timmar. Skall försöka stängsla smart ur eksemsynpunkt hemma sedan så de kan vara ute så mycket som möjligt.


Får höra om Marko stått inne tidigare, kanske har han bara gått på lösdrift?


Detta kommer bli vädigt spännande...

Av Viveca - 30 juni 2010 00:38

Nu är vinden tom och jag förstår inte hur allt fick plats däruppe och ännu mindre att inte taket ramlat in.


Här bilder från gårdagens skörd:

      


Det var ungefär tre gånger så mycket kvar på vinden efter detta.


Mest skräp, många frågor: Varför sparar man tomma kartonger och förpackningar? Varför har man tio av varje grej? Konsumtionsamhällets baksida? Varför rensar man inte oftare? Och var tog alla familjemedlemmar och ägare till skiten vägen?


Tre av barnen samt E´s kompis har hjälpt till. Tusen tack för hjälpen!


Av allt som bars ner blir det ca fem flyttkartonger som skall sparas. Några fynd dock. En sadelgjord, en gammal fin symaskin, och flera fina tavlor och teckningar.


Var iväg och hälsade på Marko i hagen. Hästarna nonchalerade oss fullständigt när vi var utanför stängslet, men  när jag gick in kom de allihop. Två mammor, fast bara ett av två föl idag och de två unghästarna. Den vi inte valt kom fram först liksom han gjorde sist. Idag var de dock något mer avvaktande och stona höll hela tiden ett vakande öga på mig och på M som för säkerhets skull höll sig utanför staketet. Lite kel med Marko blev det tills mamman föste bort honom från främlingen. Hon undersökte mig noga och blängde litet;)


Här är pappan: http://www.nordsvensken.org/bronco-1980.php


Mamman heter Vega. Mormor: Märta, Morfar: Myre och mormorsmor: Lillemor. Numren har jag inte fått reda på ännu, men är inte så insatt i aveln heller, men det skall vara fina Nordsvenskar allihop.


Börjar bli lite nervös;) Han verkade mycket större idag. Hoppas att han är mindre burdus än vad Vilda var. Det blir nog bra när vi fått känna på varandra litet:)

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards