Sparvöga

Alla inlägg den 29 juli 2010

Av Viveca - 29 juli 2010 12:43

Igår fick Marko sin spruta. Ja, en enda spruta blev det. Den första Botvaxinjektionen i grundvaccineringen. Han har redan stelkrampsskydd. Influensavaccinationen får han nästa gång då det är dags för Botvax nr 2. Tyvärr så har alla hästar i stallet sina årliga vaccinationer på andra datum. Veterinären sade att hon skämdes att skriva en sådan faktura och att jag borde åkt in till henne med honom istället. Men lastträning och extra stress mitt i flytt och annat var inte riktigt aktuellt. Är nu en tusenlapp fattigare, men hoppas kunda styra upp det lite bättre nästa gång.


Han var i alla fall jätteduktig. Veterinären kommenterade även hans klåda. Hon tyckte det blev allt vanligare med klåda hos Nordsvenskar.


  

Glömde be henne kolla munnen, men det blir ju fler tillfällen. Får köra bettlöst ett tag till. Så himla mycket träning har det ju inte blivit ännu ändå.


Det jag börjar fundera på är varför han börjat klia sig efter han flyttade. Är det något i hagen de äter på? Eller är knotten/insekterna extra aggressiva där? Har dessutom använt Vildas borstar på honom, vilket man ju inte ska göra, men de är ju på varandra ändå och hon har ju inga bekymmer nu. Hmm.


Han hade två små runda sårskorpor vid manken igår med lite beläggningar på, misstänkt lika det som Vilda hade i höstas, men lättare att se då de inte är i manen. Annars har han inga eksemliknande partier som Vilda hade utan kliar sig bara helt infernaliskt, så träden vajar i hagen.


Fortsätter behandlingen i alla fall och ska se om Vildas täcke passar honom och om jag framförallt får lov att kränga det över huvudet på honom. Han kan vara litet rädd om öronen ibland.


Får ta en tur till hästbutiken och köpa egna borstar till Marko, en ny grimma som passar och en ny ryktsten till de s-tans flugäggen.


Är ganska trött på insekter igen. Vilda hade lyckats tappa flughuvan och nu rinner båda ögonen och det ena var jättesvullet igår kväll.


Ingen som har något bättre knep för att få bort styngflugeäggen? Har läst att vissa använder rakblad, men det vet jag inte om jag vågar.

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards